Odgovor na ovo pitanje sigurno mogu najpozudanije dobiti da uronim u sebe i sina, dakle nitko na njega ne može odgovorit izvana, al sam preumorna da otkrivam svaki put nakon što se dogodi pa postavljam topic da trasiram teritorij tuđim iskustvima.
Evo što me muči.
Sin ima 4.5 godina i ne ide u vrtić. Imamo sjajne prijatelje u ulici s kojima se družimo, učimo, šetamo, i svi se slažu sa svima, mladi, stari, mame rade svoje, ćaskaju, sin i njegova pajdašica uživaju. Baš se vole i puni su zabave, smijeha, igre. Nitko nikoga ne tuče, nema drame.
Osim kad kažem da idemo. Tada postaje ogavan. Moje dijete, da, rekla sam - da je ogavan. Čim dirnemo lesu od susjedine kuće počinje iritantan glas, žaljenje, prigovaranje i općenito nekakav polutantrum i nesuradnja i grozota.
Danas je prigovarao, svadio se, ljutio, dok nisam rekla - kad se skockaš, ti dođi. Nakon dvadeset minuta je polustabilan.
Objašnjavam - sine, je da ti je kratko vrijeme, ali to je tako. Od 9:30 do 12:00... moramo na ručak, vidite se sutra. Ali ne. Sine, kad se oženite (LOL) pa ćete skupa živit... i bit stalno skupa... ništa to ne znači, naravno, to je malo dijete... ali ja moram reći da sam frustrirana.
Ostavim sve svoje da bi se on igrao, i to mi, naravno znači, i paše, i ja popijem kavu, nešto napravim sa susjedom korisnoga (recimo...)... i nije dobro.
Ubi me svaki taj after party...
Zašto to radi? Zar ne razumije da će mi omrznut ta igranja?Zar ne razumije da se to meni ne isplati?!
Kako da to spriječim?! Imate li sličan slučaj?
E, a najgore je što nakon što objavim da se ide, ili da susjedi idu od nas on postane nekomunikatibilan, nemoš uspotavit odnos s njim, prodrijet do njega. To se ganja, ne možeš ga obuć, skupit, dogovorit se. Ma ludilo čisto!!! Premorim se tih pedeset metara ko da sam kopala...