Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: SJEDALICA ZA CURICU OD 24-25 Kg/3,5 god

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno SJEDALICA ZA CURICU OD 24-25 Kg/3,5 god

Duga je priča pa ne bi htjela dužiti.
    Uglavnom sestra i šogor od MM svoju curicu (3,5 god) nikada (ČITAJ: NIKADA) nisu vozili u sjedalici u autu i imaju glupu teoriju da ako se netko vozi s njom odozada da joj ne može ništa biti. Hvala Bogu do sada nisu imali sudar ali.. neću ni misliti!
    Uglavnom, kako ja nisam tip koji bi propovjedao (ko' Jehovin svjedok) nadala sam se da će se ipak zainteresirati jer moj Fran se nikada ne vozi bez sjedalice (pa iako nije bila namještena kako treba nikada se nije vozio bez nje) i ja sam stalno inzistirala na tome da dijete mora biti u sjedalici. I već me svi (ukljućujući i MM) smatraju fanatikom za sjedalice i uopće ne shvaćaju ozbiljnost cijele situacije!
    Uglavnom za nju bi bio OK booster (podgužnjak) ili?
    Molim savjet jer bi im ja kupila vražiji podgužnjak i pokušala ih nagovoriti da se ipak malo zamisle i voze dijete svezano.
    Sad treba mi savjet, koji i naravno da nije neki turbo skupi ali da ipak obavlja svoju funkciju!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

anni franni, nadovezat ću se na tvoj topic please..
    ja sam uvijek i samo za autosjedalicui naravno da sam freak..ali baš me briga :cerski freak:
    Luce ima 17,18 kg..glavica joj već viri do pola van sjedalice za bebače do 18 kg..što sada? što kupiti?

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ja sam za Frana odabrala ovu: http://public.fotki.com/anifrani/fran/90041189.html
    Fran je sada skoro godinu i pol i ima malo manje od 16 kg.

Sjedalica ima u Turbo limaču po 1300 kn ali sam na Turbo limač jako ljuta još zbog reklamacije na prošlu sjedalicu tako da tražim gdje ih još ima da ne moram ići u Turbo limač.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

anni frani, ovisi koliko je visoka i kako bi joj sjeo pojas. Ako je dovoljno visoka onda moze ici na obicni booster bez naslona, iako su ovi s naslonom u principu bolji, al ak nije onda ti se javlja problem da joj pojas ne sjeda dobro preko ramena (al ce barem sjest dobro preko zdjelice). Tip boostera o kom pricam je ovaj recimo iz TL-a al nije pod obavezno da moras bas tog kupiti. Bitno je da ima "rucke" tako da kad dode do sudara da ne izleti ispod djeteta i da dijete stoga ne "izvisi".

Ovisi sve o tome kolko love hoces potrositi a i kolko su voljni roditelji "eksperimentirati sa tvojim idejama". Nekad je lakse nevjerne roditelje (i nenaviknutu djecu) nagovorit na "stolcic" iliti booster bez naslona.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ančice pogledala sam stranicu i kako sam uspjela skužit ti preporučaš kupnju autosjedalice tj. oni je tako zovu, a ustvari je booster s naslonom..jel ti znači šta podatak da samo jedna, čini mi se Graco ima nekakav cetifikat? Po čemu birati? Ja sam do sada skoro uvijek plaćala nešto skupo misleći da je pritom odmah i bolje.. :?

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Baš sam na takav booster mislila.. ovaj sa ručkicama.
    Vidjela sam neke u Metrou (nema ručkica samo komad stiropora i to mi se nekak učinilo bez puno veze iako ima certifikat!).
    Mene ti moj MM toliko pila oko tih sjedalica i toliko je skeptičan i još uvijek se svađamo (ali ja ne popuštam) i stvarno se lagano pretvaram u fanatika.
    Inače curka je poprilično i visoka i krupna (24Kg). tako da mislim da bi joj ovo bilo ko' grom pogotovo što se uvjek iz fore uvlači u Franovu sjedalicu (to joj je tak zanimljivo jer nema svoju). I zato što nije naviknuta voziti se vezana nego se vozi, pazi ovo: na stražnjem sjedištu,na naslonu za ruku koje zajaši kao konjića i onda još hopsa (malo jače kočenje i evo je na šofer šajbi!)

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

I imam ustvari još jedno pitanje, da li je to uopće pametno? Mislim, plesti se, nešto im govoriti ako sami nisu zainteresirani (tješim se da su samo neinformirani). Da li postoji neki letak koji bi im mogla onako nenametljivo pokazati pa ih malo potaknuti na razmišljanje?

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj anni frani prvotno napisa
    Baš sam na takav booster mislila.. ovaj sa ručkicama.
    Vidjela sam neke u Metrou (nema ručkica samo komad stiropora i to mi se nekak učinilo bez puno veze iako ima certifikat!).
    Iako ima certifikat ne bih je preporucila. Neka su istrazivanja pokazala da izlete ispod guze.
    Inače curka je poprilično i visoka i krupna (24Kg). tako da mislim da bi joj ovo bilo ko' grom pogotovo što se uvjek iz fore uvlači u Franovu sjedalicu (to joj je tak zanimljivo jer nema svoju).
    Ako ti nije preskupo, kupi joj za poklon. Ne roditeljima kao, ajme dajte cuvajte svoje dijete, nego bas tvojoj necakinji, njeno posebno sjedalo, bas za nju, kao sto Fran ima svoje. Pa da u njemu sjedi kao princeza (ak pada na to). I pokazi joj kako se sama moze zavezati i odvezati, kako da se dobro zategne, pricaj joj o "zdjelici" i "kljucicu" (kak bi rekla BusyBee-ina Ema, iliti kljucnoj kosti) itd.

Al nek bude bas za nju. Objasni njoj da je vazno da joj je pojas dole i zasto (da joj se trbuh ne ozlijedi) i da joj je preko ramena i zasto (da ne lupi glavom o sjediste ispred.

Itd. Uglavnom, usredotoci se na nju.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj MajaMajica prvotno napisa
    anni franni, nadovezat ću se na tvoj topic please..
    ja sam uvijek i samo za autosjedalicui naravno da sam freak..ali baš me briga :cerski freak:
    Luce ima 17,18 kg..glavica joj već viri do pola van sjedalice za bebače do 18 kg..što sada? što kupiti?
    Kupi ako mozes sjedalicu za vece dijete iliti booster, s naslonom jer naslon osim sto omogucava podesavanje gornjeg dijela pojasa velicini djeteta, pruza i dodatnu zastitu kod sudara sa strane (vecina njih).

Ima Graco, Maxi-cosi, Roemer, i drugih...

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Baka se isprsila (valjda više nije mogla slušati moje priče).
    Sjedalica nije neka marka, ali ima certifikat i izgleda mi OK.
    U svakom slučaju sad je slijedeći korak da nagovorim šogija i šogicu da se u nedjelju nacrtaju sa mnom u Heinzlovoj pa da im pokažete kak se sjedalica montira i kak se djete montira u sjedalicu.
    Ja dolazim sigurno jer sam napokon pregrmila averziju prema TL i kupila novu sjedalicu Franu.
    Nadam se da se vidimo u nedjelju.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Šogiji bili na pregledu autosjedalica u nedjelju i time službeno možemo zatvoriti ovaj topic.
    Još jedan je kikić sigurniji u prometu zahvaljujući VAMA!

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mene su poslije cure obavijestile da si to ti, ja sam jedna od cura koja je petljala po tvojoj sjedalici

a sogor i sogorica su isto bili, stavili smo sjedalicu, pokazali im kak da curicu zavezu.
    i curica je sva vazna uparadirala u svoj novi stolcek i lijepo se dala zavezat i bas se vidi da joj je fora- nadam se da ce mama i tata od sada koristiti sjedalicu jer mi se cinilo da si ih uspjela uvjeriti da moraju- bravo!

( a i tebi sve pohvale jer si super, super namjestila vasu sjedalicu i bas mi je drago da Franu ipak pase nova sjedalica- nego- jesu u vasoj obitelji sva djeca tak visoka- da razmislite o kosarci kao obiteljskom sportu? :cer

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Izgleda da si djeca na slavonsku stranu visoki jer ni sogorica ni MM nisu baš neki košarkaši a ni nitko u njihovoj obitelji
    Sad sam puno mirnija jer smo napravili sve da nam djeca budu kolko-tolko sigurnija (koliko možeš biti siguran u prometu)..

Sad je na redu susjeda koja je imala saobraćajnu (od koje se samnom ne da živjeti veli MM) prije 2 mjeseca, iako je sve prošlo OK, mali je sjedio u boosteru koji nije za njega dobro rješenje (iako je mali 4,5 god ima samo 13-14 kg).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •