Pokazuje rezultate 1 do 35 od 35

Tema: beba jos uvek zuta

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno beba jos uvek zuta

Beba ima 17 dana. Nekoliko dana posle rodjenja je dobio zuticu. Celo vreme od rodjenja ima normalno apetit. Dojim svaka 2 sata, takodje i nocu. Beba tokom dana ima normalne stolice 3-4 puta i 6-7 puta mokrih pelena. Ono sto me brine je to da je jos zut u licu. Citam da se obicno zutica povuce do desetog dana po rodjenju a kod nas to izgleda traje nesto duze.
    Mislim sacekati jos dan, dva pa ako se ne povuce vodim ga kod pedijatra.
    Molim da se jave mame sa nekim savetom u vezi ovoga a posebno me interesuje koliko je zutica trajala kod vasih beba.

boškarin avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Kad se rodio moj N bio mi je jako žut u licu, pa sam zvala sestru da ga pogleda. Došla je onim aparatićem i on je pokazao da nema žuticu, takve je puti bio( taman kao tata). A drugi porod, mala mi činila ful ok, a kad ono pod lampom bila 2 puta po 8 sati, visok bilirubin. Tako da ako ti se čini žuta beba ne mora značiti da još ima žuticu.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

već smo pisali o tome

moje su bile dugo žute, starije sigurno do 6 tj., mada sam ja primjećivala jednu nijansu žućkaste i do 3 mj.

druga je u startu bila manje žuta, ali sigurno je bilo vidljivo barem tri ili četiri tjedna

mislim da to nije ništa zabrinjavajuće, pogotovo ako žutost polagano opada

kolike su bile vrijednosti bilirubina?

*meri* avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

mi smo bili zuckasti do mjesec i nesto dana. nama je patronazna rekla da preko dana stavljamo bebu kraj prozora da bude na svjetlu.

grom avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Bili smo žuti 2 mjeseca, ali ako brineš nazovi pedijatra i pitaj. Nema ništa gore nego danima razbijati glavu a jedan telefonski poziv to riješi.
    Sunčanje kroz prozor ne pomaže jer obično staklo ne propušta UV zrake koje su za to potrebne. (Samo kvarcno staklo to može pa otuda i "kvarcanje").

nevenera avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

tin je bio žut 3 mj. od mog mlijeka. vadili smo bilirubin i dojili. i prošlo je nedavno dakle. nije zabrinjavajuće samo upozori pedijatra, nek vadi bilirubin.

adria avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

evo,ja imam iskustvo slicno tvome...moja beba je rođena ranije.ja sam primjetila da je jako zuta,al me je zbunjivala patronazna sestra koja je dolazila kod nas svaki drugi dan da ocijeni stupanj zutice.nekad bi rekla da je manje zuta,a nekad vise.pa je meni dosadilo to njezino neckanje kad je malena imala 18 dana i otisla sam kod pedijatra.ona nam je dala uputnicu za bolnicu i tamo smo ustanovili da je bilirubin 183...bila je zuta do svoja 2 i pol mjeseca.bilirubin je jako slabo padao .cak su irazmisljali da je hospitaliziraju zbog toga al bila je neka viroza na odjelu pa su odustaliako ti se cini da je djete previse zuto odi kod svog pedijatra...bit ce sve o.k...

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

nije to ništa zabrinjavajuće, mi smo bili duže u bolnici zbog žutice, pustili nas nakon 7 dana kad se bilirubin malo spustio ali...
    ostao je žut sve do 4. mjeseca života, za cijelo to vrijeme mu dr. nisu ni kontrolirali bilirubin, samo su rekli da je to laktacijska žutica i da će proći samo od sebe te smo dobili savjet da se što više "sunča" odn. da bude na danjem svjetlu

p.s. mora biti baš vani, ne pomaže ništa ako se sunča u kući a prozor je zatvoren

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Willow prvotno napisa
    p.s. mora biti baš vani, ne pomaže ništa ako se sunča u kući a prozor je zatvoren
    otkud to?
    uvijek su nam govorili da može pored zatvorenog prozora :?

grom avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Za sintezu vitamina potreban je UVB dio spektra koji kroz obično staklo ne prolazi (samo kroz kvarcno staklo).
    (nabrzaka sam pokušala pronaći bar neku referencu pa nađoh nešto ovdje)

tocekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Moja necakinja je bila poprilicno zuta do negdje 2 mj. Vadili su joj krv, ali je sve bilo OK. Pedijatrica je preporucila duge setnje da mala uhvati sunca.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

moji su oboje bili po dva mjeseca žuti, doduše oboje su imali patološku žuticu, ali znam još djece koja su bila dugo žuta i s običnom.

pomaže i sunačnje pokraj prozora, itekako.

kjb avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Za one koji su dugo žuti zbog laktacijske žutice preporuča se izdajanje i grijanje mlijek na 60 stupnjeva par dana- savjet moje patronažne. Nije nam trebala, iako je mala bila žuta siguno mjesec i pol.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Malo o žutici, posebno laktacijskoj.
    http://www.pedijatrija.org/Download/...zutica2007.pdf

I sunčanje kroz staklo pomaže. Neće potaknuti stvaranje d vitamina, ali će potaknuti razgradnju bilirubina.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj kjb prvotno napisa
    Za one koji su dugo žuti zbog laktacijske žutice preporuča se izdajanje i grijanje mlijek na 60 stupnjeva par dana- savjet moje patronažne. Nije nam trebala, iako je mala bila žuta siguno mjesec i pol.
    15 min grijati na 56 stupnjeva. Valjda se može na onim grijačima za bočice namjestiti.
    Ali treba prvo provjeriti vrijednost bilirubina. U gore navedenom linku na članak je sve detaljno objašnjeno.

nevenera avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

evo, tin ima 4 mj i bilirubin mu je konačno 13. dojenje i izlaganje svjetlosti obavezno. i to što češće na dojci.
    mi smo grijali mlijeko u vatrostalnoj posudi. u apoteci kupili toplomjer za tekućine. stavili bi na plin i kad bi temp došla do 57, makli bi s plina, čim se počela sputati vratili bi i tako deset min. bilirubin je u 4 dana s 247 pao na 180, ali se opet povećao.

argentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

mi smo isto žuti :/
    otpušteni iz rodilišta sa "blagom žuticom", izlaganje dnevnom svjetlu i što više dojiti.

sad imamo 3,5 tjedna, još smo žuti, ali dobivamo na težini i nismo mlitavi (patronažna kaže da je to važno) i zapravo čekam prvi pregled da vidim što će reći.
    ne brinem se puno.

i navodno bebe na majčinom mlijeku su žuće od ovih na AD

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

malena mi je bila žuta do 2 i po mjeseca.Tzv hiperbilirubinija. U rodilištu je prvi bilirubin bio 288. tri puta smo išli pod lampe,dijete je inače prerano rođeno,sa dojenjem bila drama :shock: al sve je uspjelo doć na svoje :D nakon 10 dana izašli iz rodilišta,i sad kad razmipljam žao mi je što ranije nisam počela izlaziti u šetnju nego tek kad je imala 3 i po tjedna prvi put Uglavnom kontrola kad pedijatrice par put na vađenje bilirubina i pomalo došlo sve na svoje. Na rebru bio jedan mladi al divan doktor koji mi je objasnio da je uobičajeno kod dojene djece da treba duže da se razgradi taj bilirubin,te da je normalno i do 14 tjedana starosti da traje. tak da no siki riki

nevenera avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

i tin je ranije rođen. koliko sam čitala baš kod nedonoščadi, pogotovo muške djece, žutica je jako česta

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

nama je trajala 3 tjedna...rođeni obojica 3 tjedna dakle ranije...bilurubin bio uredan....to je tzv. fiziološka žutica plus kaj se spojila na onu laktacijsku (dakle dojenja)....provjerite bilurubin ako vam je panika...možete ga provjeriti benignim aparatićem koji se prisloni na kožu i očita nalaz odmah...pozz

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Djecu male porođajne težine također kažu zna zadesiti žutica, mi spadamo u tu skupinu

In love avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Naš Oton je bio na prvom pregledu kod pediatra sa 2mj još jako jako žut.
    Nije ništa posebno komentirala, samo da će proči.

argentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

nama su isto rekli da smo dosta žuti, ali s obzirom da moj R dobiva na težini itekako i ima jake pokrete tijela, nisu ništa komentirali osim da će mu vaditi bilirubin na kontroli.

samo se nadam da neće morati na neko liječenje.

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

ako beba nije previše pospana i jede uredno onda nema razloga za zabrinutost...
    ako ti se čini da ipak ima tragova žutice možeš ju sunčati pod (zatvorenim ) prozorom sa glavicom u hladu 2 x 10-ak minuta dnevno....

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj purple rain prvotno napisa
    ako beba nije previše pospana i jede uredno onda nema razloga za zabrinutost...
    ako ti se čini da ipak ima tragova žutice možeš ju sunčati pod (zatvorenim ) prozorom sa glavicom u hladu 2 x 10-ak minuta dnevno....
    potpisujem...

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj stellita prvotno napisa
    nama je trajala 3 tjedna...rođeni obojica 3 tjedna dakle ranije...bilurubin bio uredan....to je tzv. fiziološka žutica plus kaj se spojila na onu laktacijsku (dakle dojenja)....provjerite bilurubin ako vam je panika...možete ga provjeriti benignim aparatićem koji se prisloni na kožu i očita nalaz odmah...pozz
    kakav je to aparatic, di mogu do njega????

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

nalazi ti se na odjelu neonatologije...najbolje da se jeviš npr. u Vinogradsku, tamo ti to naprave za 5 sekundi i onda si mirna.....danas je nedjelja ali ako želiš možeš nazvati i dežurni pedijatar-neonatolog će ti to izmjeriti....sretno!

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

hvala ti, mislila sam da mogu kupit. malena mi je i nespretno mi izgleda u autosjedalici pa ju necu nigdje vozat, nazvat cu da doma dođu izvadit krv, svejedno hvala jos jednom.

mamma2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

moja sinčina je isto bila žuta barem 6tj...vidim da se to događa
    iako se naša ped čudila na prvoj kontroli

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

I moj je bio žut cca 1,5 mjeseci, jedno mjesec dana i uspavan. Meni su rekli da će proči samo da ga budim za hranjenje barem svaka tri sata. E, a fenomen spavao je po danu ko zaklan, a po noći tulum do zore.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj dani1 prvotno napisa
    I moj je bio žut cca 1,5 mjeseci, jedno mjesec dana i uspavan. Meni su rekli da će proči samo da ga budim za hranjenje barem svaka tri sata. E, a fenomen spavao je po danu ko zaklan, a po noći tulum do zore.
    e bas sam te mislila pitat kolko dugo je bio zut i za spavanje... vidla sam da je pao na tezini. moja mrvica je jos malo zuta, al dobila u 2 tjedna pol kile. kakve su mu bile kakica i urin?

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj mihim prvotno napisa
    Citiraj dani1 prvotno napisa
    e bas sam te mislila pitat kolko dugo je bio zut i za spavanje... vidla sam da je pao na tezini. moja mrvica je jos malo zuta, al dobila u 2 tjedna pol kile. kakve su mu bile kakica i urin?
    Kakica mu je bila jako, jako žuta (ne zlatna, baš žuta) i jakog mirisa, uspavan je bio jedno mjesec dana, a onda se naglo probudio, pa sam čak mislila da sam ga izbezumila s tim buđenjem. Buđenje nije išlo lako, morala sam ga recimo skinuti za prematanje i oprati vodom. Onda je bio budan jedno 10 min, ništa drugo nije pomagalo. Oskar je pao za 300 grama, ali je sve to nadoknadio. Bjeloočnice su mu bile žute do jedno 1,5 mjesec. I bio mi je sav nekako mlitav. Mogu reči da sa 2 mjeseca nije bilo više nikakvih vizualnih tragova žutice, a i kakica se normalizirala, tad je već bio ko avion.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

hvala, ja se bas brinula zbog te zutice, al valjda nije tak strasno kod nas, ona nit spava pretjerano i tonus je normalan, jedino mi se cini da su bjeloocnice jos malo zute, al to se vidi samo na jakom dnevnom svjetlu. onda valjda mogu bit mirna.

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Evo da se i ja javim. Kod nas je sada sve OK. Zutilo je potpuno isceznulo. Bio je stvarno jako zut i u licu i u tjeli a posebno beonjace. Ja sam ga tokom novembra izvodila kada su bili suncani dani stalno i izgleda da je i to dosta pomoglo. Uglavnom nema vise ni traga od zutice :D :D

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •