-
Nas savet za tortikolis
Posto sam primetila da beba krivi vrat, a nas fizijatar je
, resila sam da probam sama.
Radila sam i sa starijom vezbe pa sam otprilike znala kako to ide, malo surfovala po netu, i evo nas sa skoro potpuno pravom glavicom, pa se nadam da ce nekome pomoci kao i nama.
Naime, iskreno one vezbe istezanja radimo bas retko, ja nemam vremena ona place i tako...
Nasla sam na netu da joj treba napraviti 'jastuk', da spava na strani na kojoj je tortikolis, ja sam uzela 2 peskira presavila i stavila je na bok, ali tako da joj je vrat slobodan,tj. misic se sam isteze cele noci.
i za samo par dana bila je neverovatna promena.
Povremeno joj stavim samo 1 peskir po nekoliko dana, da ne bismo otisli 'u drugu stranu', pa opet dva.
I sad smo skoro potpuno pravi, misilm da bez istezanja ne moze u potpunositi da se ispravi, ali je ovako najveci deo gotov.
radili smo i vezbe za jacanje vrata, forsirali pasivno istezanje, ona krivi na desno pa sam je ja stalno nosila na desnoj ruci da bi ona okretala glavu u suprotnom smeru.
Eto, nadam se da ce nekome pomoci, posto znam da ima puno bebica sa istim problemom.
-
miimamo problem isto ali abs nekuzim kako sa 2 peskira?sluze kao jastuk?
-
moj sin je imao tortikolis.
zbog toga smo njegovih prvih mjesec dana lezali u bolnici. primao je injekcije u vratnu zilu i lezao bas ovako kako jeka opisuje, na srolanom carsafu.
poslije toga smo kratko isli na vjezbice i napokon dobili b.o. nalaz.
ja ne bih pretjerivala s tim polozajem. osim sto je bebi neudoban, moze dovesti i do asimetrije glavice.
-
Osoblje foruma
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma