-
kako se zabavljate s dvogodišnjacima?
Dolaze hladniji dani, rano padne mrak, dok dođem doma s posla i ručamo nije vrijeme za ići po parkovima i po vani, pa izmišljamo zabavu doma...problem je što je njoj sve zanimljivo max 10 min, stalno moramo mijenjati aktivnosti, pa me zanima što vi radite i kako se zabavljate s dvogodišnjacima?
mi se npr igramo s plastelinom, tijestom, bojamo rukama s bojama, šaramo po "njenom zidu "u dnevnoj, kuhamo, pospremamo sobu, razvrstavamo igračke iz jedne kutije u drugu (jako domišljata zabava ha
), presipamo kukuruzno brašno i razne tekućine iz posude u posudu, slažemo kocke, gledamo razne filmiće i crtiće, pravimo od kestenja figurice, učimo pjesmice, plešemo, skačemo po krevetu...i nakon 10 razih aktivnosti u periodu od 17-20 sati mama je spremna za spavanjac, a ona ima energije i dalje.
-
Isto je i kod nas. Često popodne idemo k baki i dedi (druga baka ju čuva tokom dana) pa se tam igramo s plastelinom, crtamo, plešemo (ima više prostora nego doma) itd.
Kad smo doma više manje isto, slažemo lego kocke, sad je dobila za rođendan ploču za pisanje s jedne strane se piše flomasterom i lijepe slova na magnet, a s druge strane se piše kredom, i još drvenu "konstrukcijsku stolicu" s vijcima koje stalno vrti i slaže. Prelijevamo vodu u kupaoni s čašicama, igramose s žirevima koje je skupila vani. Jako voli otvarati ormarić s odjećom pa se igra da suši veš i sve majice objesi na vrata od ormarića ili na ogradicu od kreveta, poslije joj je zabavno kad skupa slažemo.
Čitamo priče, tj. gledamo slike i pričamo kaj se događa, gledamo enciklopediju sa životinjama, razgovaramo, pjevamo pjesmice, pužemo po stanu ko veliki i mali pesek, igramo điha, điha konjiću. Gledamo crtić i onda se glupiramo pa ponavljamo kaj govore.
Kad vješam veš ona mi dodaje da se ne moram sagnuti, kad brišem prašinu mora imati svoju krpu pa i ona briše i u svemu mora sudjelovati.
-
Mi uglavnom sve radimo kao i vi + nezaobilazno igranje sa autićima i telefoniranja. A i brača se poigraju sa njim. Ali puno smo i vani, i mraku jer idemo po njih na aktivnosti.
-
Zaboravila sam i na kuhanje. Dam mu puno ranjgla sa poklopcima, kuhača i ostalog pribora, brašno, vodu, rižu, tjesteninu... i onda on kuha. Poslije zajedno peremo pod i skupljamo sve to s poda tako da je to cijelopopodnevna igra.
-
Baš sam se sad logirala da bih postavila ovu temu, kad već se pužić sjetila.
Tražim nove ideje.
Mi dosta crtamo, čitamo, gleda crtiće, vozi autiće, lego kockice slaže, isto u svemu hoće sudjelovati, pa nekad mu dozvolim više nekad manje, igranje po krevetu...
-
I zaboravila sam stvaranje kućnog vrta...kad mi kanticom i lopaticom kopa po cvijeću i onda još utovari na autiće pa vozi po cijelom stanu.
-
mi smo jučer našli novu zanimaciju-u jednu veliku posudu sam nasula kukuruzno brašno, rižu, tjesteninu nekoliko veličina i oblika, pa je uzela žlicu i zatrpavala figurice iz kindre jaja, pa malom čašicom (što manjom, da to trajeeee onom iz setova za kavu -za igranje)presipamo sadržaju u drugu posudu, pa smo na kraju vadili tjesteninu i razvrstavali po oblicima..čak sat vremena se zabavljala.kasnije sam sve to vratila opet u plastiku, pa imamo za drugi put....
-
Pridružiti ću se i dodati slaganje puzzli, i definitivno šetnje, bez obzira na rani mrak i malo hladnije vrijeme. Ne idemo na igralište jer nije osvijetljeno ali šetamo po gradu/ulicama, po parkovima...
Zanimljiva joj je blagajna koju je dobila za rođendan pa se igramo prodavačice i kupca i plastični set za tea-party pa pijuckamo i kuhamo čaj, sve vrste kava i sl.
I svi kućanski poslovi koji su iole prilagodljivi djetetu (tijesto, lonci, beštek, krpice, metle, spužvice, pospremanje, slaganje, veš...)
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma