Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: kako se zabavljate s dvogodišnjacima?

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno kako se zabavljate s dvogodišnjacima?

Dolaze hladniji dani, rano padne mrak, dok dođem doma s posla i ručamo nije vrijeme za ići po parkovima i po vani, pa izmišljamo zabavu doma...problem je što je njoj sve zanimljivo max 10 min, stalno moramo mijenjati aktivnosti, pa me zanima što vi radite i kako se zabavljate s dvogodišnjacima?
    mi se npr igramo s plastelinom, tijestom, bojamo rukama s bojama, šaramo po "njenom zidu "u dnevnoj, kuhamo, pospremamo sobu, razvrstavamo igračke iz jedne kutije u drugu (jako domišljata zabava ha ), presipamo kukuruzno brašno i razne tekućine iz posude u posudu, slažemo kocke, gledamo razne filmiće i crtiće, pravimo od kestenja figurice, učimo pjesmice, plešemo, skačemo po krevetu...i nakon 10 razih aktivnosti u periodu od 17-20 sati mama je spremna za spavanjac, a ona ima energije i dalje.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Isto je i kod nas. Često popodne idemo k baki i dedi (druga baka ju čuva tokom dana) pa se tam igramo s plastelinom, crtamo, plešemo (ima više prostora nego doma) itd.
    Kad smo doma više manje isto, slažemo lego kocke, sad je dobila za rođendan ploču za pisanje s jedne strane se piše flomasterom i lijepe slova na magnet, a s druge strane se piše kredom, i još drvenu "konstrukcijsku stolicu" s vijcima koje stalno vrti i slaže. Prelijevamo vodu u kupaoni s čašicama, igramose s žirevima koje je skupila vani. Jako voli otvarati ormarić s odjećom pa se igra da suši veš i sve majice objesi na vrata od ormarića ili na ogradicu od kreveta, poslije joj je zabavno kad skupa slažemo.
    Čitamo priče, tj. gledamo slike i pričamo kaj se događa, gledamo enciklopediju sa životinjama, razgovaramo, pjevamo pjesmice, pužemo po stanu ko veliki i mali pesek, igramo điha, điha konjiću. Gledamo crtić i onda se glupiramo pa ponavljamo kaj govore.
    Kad vješam veš ona mi dodaje da se ne moram sagnuti, kad brišem prašinu mora imati svoju krpu pa i ona briše i u svemu mora sudjelovati.

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Mi uglavnom sve radimo kao i vi + nezaobilazno igranje sa autićima i telefoniranja. A i brača se poigraju sa njim. Ali puno smo i vani, i mraku jer idemo po njih na aktivnosti.

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Zaboravila sam i na kuhanje. Dam mu puno ranjgla sa poklopcima, kuhača i ostalog pribora, brašno, vodu, rižu, tjesteninu... i onda on kuha. Poslije zajedno peremo pod i skupljamo sve to s poda tako da je to cijelopopodnevna igra.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Baš sam se sad logirala da bih postavila ovu temu, kad već se pužić sjetila.
    Tražim nove ideje.

Mi dosta crtamo, čitamo, gleda crtiće, vozi autiće, lego kockice slaže, isto u svemu hoće sudjelovati, pa nekad mu dozvolim više nekad manje, igranje po krevetu...

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

I zaboravila sam stvaranje kućnog vrta...kad mi kanticom i lopaticom kopa po cvijeću i onda još utovari na autiće pa vozi po cijelom stanu.

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

mi smo jučer našli novu zanimaciju-u jednu veliku posudu sam nasula kukuruzno brašno, rižu, tjesteninu nekoliko veličina i oblika, pa je uzela žlicu i zatrpavala figurice iz kindre jaja, pa malom čašicom (što manjom, da to trajeeee onom iz setova za kavu -za igranje)presipamo sadržaju u drugu posudu, pa smo na kraju vadili tjesteninu i razvrstavali po oblicima..čak sat vremena se zabavljala.kasnije sam sve to vratila opet u plastiku, pa imamo za drugi put....

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Pridružiti ću se i dodati slaganje puzzli, i definitivno šetnje, bez obzira na rani mrak i malo hladnije vrijeme. Ne idemo na igralište jer nije osvijetljeno ali šetamo po gradu/ulicama, po parkovima...

Zanimljiva joj je blagajna koju je dobila za rođendan pa se igramo prodavačice i kupca i plastični set za tea-party pa pijuckamo i kuhamo čaj, sve vrste kava i sl.

I svi kućanski poslovi koji su iole prilagodljivi djetetu (tijesto, lonci, beštek, krpice, metle, spužvice, pospremanje, slaganje, veš...)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •