Uh, drago mi je da nisam jedina. I ja ću propustiti Interliber ove godine radi gripe.
Uh, drago mi je da nisam jedina. I ja ću propustiti Interliber ove godine radi gripe.
Lani sam čekala 15 minuta na ulazu, stišnjena s još sto ljudi. Ko sardina. Svi dahću u tebe. prevelika gužva.
Ja kad sam bila na porodiljnom (drugu godinu) sam otišla na Interliber i skupila tamo neku odvratnu virozu, naravno zarazila Leu, završila je sa upalom uha. Isto je bila užasna gužva, baš probijanje kroz ljude.
Nema te gripe zbog koje bih propustila Interliber![]()
Istina, ne znam koliko ću ove godine uopće kupovati, ali meni je dovoljno samo snifanje knjiga, ko pravom narkiću.
Neće grom u kopriveMatilda prvotno napisa
![]()
ne bi vam štel ovdje puno remetit koncepciju, al ja sam iz izdavaštva pa znam pomalo o proizvodnoj fazi... dobit knjigu za 30kn, i još ak je to i s novinama u kompletu dakle onda za 23kn to je premija!TeddyBearz prvotno napisa
mi smo za izdavaštvo vrlo malo tržište, naklade od 1000 kom knjiga su kod nas realna zbilja, vani su naklade u milijunima!!! a tisak tisuću komada i sto tisuća komada je neusporediv u formiranju krajnje cijene tiskovine! uglavnom dobiti knjigu po 30 kn je živa bagatela!
tvrdi uvez korica zbog kojih vidim da niste zadovoljni, se naplaćuje kao outsorcing i po 10kn za jedne korice, dakle samo korice, a gdje li je tek ostali knjižni blok! Pa iako vani postoje automatski strojevi za tu vrstu uveza, kod nas su aktualne još uvijek ljudske manufakture! To je smješno i za vidjet, hrpu žena okupljenih oko trometarskog stola i udri, jedna reže, jedna nanosi ljepilo, jedna lijepi kartone, jedna preklapa... automatski strojevi su naravno preskupi, u milijunskim iznosima eura i zahtjevaju visoko popunjenje kapaciteta rada za rentabilnost, a koja je kod nas!
mali princ je izdan za 3 kn, to je definitivno čisti promotivni potez i potpuni gratis jutarnjeg lista, koji objektivno ne nadoknađuje čak ni distribuciju, a kamo li pripremu, tisak, plaćanje autorskih prava, a da o nekoj dobiti, zbog koje se na kraju krajeva knjiga i prodaje, da i ne pričamo...
e pa ako konačno sagledate s te strane da smo malo tržište i da je realna cijena prosječne knjige kod nas na tržištu 70-100kn s PDV-om, za razliku od jedne USA sa 2-5 dolara po knjizi onda shvatite da 30kn i nije tak puno!
Slažem se da je 3 kn za knjigu puno manje, ali je netko bar 20kn u minusu radi toga, pa ko bi objektivno i s kojom računicom i smislom to dugoročno omogućavao?
eto malo dobronamjernog pojašnjenja! al tješimo se kak li je tek Slovencima!![]()
Zasto nigdje ne mogu naci koliko koji nakladnik ili knizara imat snizenja?
Tocnije..zanima me Profil i Algoritam..
Slabo se snalazim na internetu pa molim pomoc.
A nemam pojma, mislim da su inače one u tvrdom uvezu nekih 70 kn, pa bih nekako rađe uzela njih, ipak su trajnije. :/Tata! prvotno napisa
Ali moje razočaranje više dolazi od toga da je ta biblioteka inače u tvrdom uvezu, pa nisam očekivala meki.
pa da, ali u tvrdom uvezu je 80 kn, a to se prvenstveno jutarnjem ne isplati jer oni si sa ovakvom cijenom namire trošask pripreme i tiska prodanom količinom.
Ma kužim ja to sve sa cijenom, samo kažem da sam bila razočarana jer nigdje nije bilo rečeno da će biti u mekom uvezu, pa sam očekivala tvrdi.![]()
Algoritam reklamira 2+1 gratis i do 70% na strana izdanja.retha prvotno napisa
I ako sam dobro zapamtila, na ono što nije 2+1, onda je 20%.
Profil ne znam, ali uvijek su imali cca 20%.
Jedva čekamo
Hoće li biti Magic Englisha?branka1 prvotno napisa
I mi smo jako zainteresirani za njega, L. obožava svaku koju ima, no ima ih 4kom, pa bih uzela i ostale ako im cijena bude niža nego je bila u prodaji.
prošle godine je Planetopija imala veći popust, sjećam se da su Čarobne svjetiljke bile 120, a inače su 155kn i istina plaćala sam sa kešom tako da ne znam za kartice, ali skroz mi je bezveze da rade razliku u cijenibabyboys prvotno napisa
molim nekoga tko će ići u srijedu ili četvratak da mi provjeri da li primaju kartice na Planetopiji, ja ću vjerojatno u petak tamo
... i odlučila sam ne voditi kćer (stariju), mada nam je to zadnjih par godina postalo obavezno da idemo zajedno... ipak me strah gužve i bolesti
Mi ćemo vrlo vjerojatno ići, u punom sastavu, nemam ništa planirano za kupiti, vidjet ću čega će biti i što će mi biti zanimljivo. I veselimo se i mi veliki i ovaj mali :D
jel tko već bio danas na otvorenju??
kakva je situacija??
bili mi odnosno nas dvije, prvi dan u podne![]()
gužva je već bila solidna, ali apsolutno nemjerljiva s poslijepodnevnim satima ili vikendom
što se tiče interlibera, kao da godina nije prošla i sve je apsolutno identično..od rasporeda štandova pa do izdanja
dakle, pitanje kako je ove godine na interliberu je posve izlišno, jer tamo godine stoje pa ako je neko bio prošle godine, ili pretprošle ili pretpretprošle..to je to..u dlaku isto
sniženja - jadac i bijeda
kupila dvije knjige na štandu Katarina&Zrinski..sniženo deset kuna![]()
profil ima neku akciju dva za jedan, ali su ih oni već upakirali, tako da nema biranja
sve pričam za dječje knjige, za sebe nisam gledala jer sam bila s malom, a i to malo je njoj bilo previše
uglavnom, sniženja su jadna, novih izdanja nema, a štandove možete obilaziti zavezanih očiju (ak ste bili prethodnih godina)
Meni je bilo OK. Istina da su sniženja jadna, ali ipak se nađe.
Išla sam prvenstveno zbog Egmonta, i našla sam par stvari. Problem je što su mi sada djeca veća pa više ne mogu kupovati slikovnice, a većina onoga što ima, kupila sam prošlih godina.
U Algoritmu je popust 20% na sve.
Ili nisam primjetila, ali čini mi se da Večernji i Jutarnji nemaju štand.
E da, uzela sam katalog od Ostvarenja, pa ću njihove knjige probati naći u knjižnici, ipak su malo pre skupe (kada zbrojim što bih sve kupila).![]()
Meni su sniženja super! Puno bolja nego prošlih godina, barem za stvari koje mene zanimaju. Mozaik knjiga i Ocean more - knjige po 20 kn, od toga dosta u tvrdom uvezu. :shock: Egmont - hrpa knjiga u tvrdom uvezu po 20-30 kn, uključujući Grimmove bajke po 30 kn, snižene sa 100 i nešto.![]()
Ja sam došla oko 15:30 i začudila se da nije onako urnebesna gužva kao što zna biti, mogla sam najnormalnije razgledavati.(Iako vjerujem da će za vikend biti totalna ludnica. :/)
Večernji ima štand sa par stvari u 6. paviljonu, Jutarnji nisam vidjela. :?
I ja sam danas proletjela kroz Interliber. Gledala samo dječje knjige, ubola nešto (potrošila i previše), ali mi se isto čini da su sniženja lošija nego lani. Čini mi se da je i izbor kržljaviji. Lani sam npr. na Egmontovom štandu vidjela puno veći izbor naslova.
Uglavnom, tko ne stigne ili mu nije usput neće puno izgubiti ako ove godine ne pohodi IL.
Ja zadovoljna.
Jest da je raspored isti, ali meni je to pozitivno jer brže sve obiđem.
Na Planetopiji je npr Hrana za dušu i tijelo, nova knjiga od Aine McAteer snižena skoro za 100,00. Sa 245,00 na 150,00 čini mi se.
Mirisi i okusi makronove sa 50,00 na 40,00. Neka druga izdanja sa 75,00 na 50,00
Planetopija ima redovni štand u 5. paviljonu, a još jedan s popustima do 70% u br 6.
Vile i vilenjaci 40,00, a bila je jedna kao oštećena, samo malo uvez pa sam je dobila za 30,00
Veble štand - majveći trgovac na svijetu 55,00
Na Forumu sam kupila par vježbenica za 20 i 30 kn, jednu dobila na poklon![]()
Ostvarenje ima velike popuste pa je tako sada
Ljubav očima znanosti i Preporod rađanja po 20,00 :shock: ,
a Wagner 30,00 (ili obratno).
Sigurno dijete sam platila 30,00
Vještine igrališta 30,00
Jako sam sretna što sam na Profilu nabavila Priče iz cijelog svijeta za 79,00. Sniženo 25,00. Prekrasna knjiga
A oduševljena jer sam na Dvostrukoj dugi htjela kupiti neke Choprine knjige koje su bile snižene s nekih cca 140,00 na 115,00 i već ih hoću uzeti i onda vidim da imaju kutiju s oštećenim knjigama i te iste knjige po 50,00. Jedina oštećenja su malo "začehnut" gornji rub tvrdog uveza na obje, oštetilo se u transportu te jedna mrvicu apšisala korica od stajanja u izlogu valjda. sorry, ali za takav popust me to uopće ne dira. Radije kupim još jednu.
Tako da sam te dvije knjige dobila za 100,00 umjesto za 230,00 kn
E da... Večernji ima mali štand u br 6. Komplet Magic English, 26 komada, košta 690,00.
znači pojedinačno je 29,90. Prije bili 39,90
Grička Vještica (zaboravila sam koji štand, br 5, kad se uđe s lijeve strane) komplet od 7 knjiga je 800 i nešto kuna, Gordana isto dosta snižena, zaboravila sam koliko
:shock: pa ovo je super, te knjige su inače 100 kn skuplje... odmah stavljam na svoj popisbranka1 prvotno napisa
ima li EPTA-inih slikovnica? mi smo tek otkrili "ti i ja, mali medo".![]()
Jel bilo puno knjiga u kutiji?branka1 prvotno napisa
![]()
i ja molim za ovu info.ms. ivy prvotno napisa
"Ti i ja mali medo" stalno posuđujemo iz knjižnice.
Ne bašsaška prvotno napisa
![]()
Ja sam odmah jurila na bankomat jer ne primaju kartice.
Ni Fprum ne prima kartice.
a Planetopija?branka1 prvotno napisa
opet ja ponavljam pitanje![]()
svi ostali na kojima sam ja bila primaju
mi bili jučer na 2h!
bila je gužva!
kupila doba šive, kabulske lastavice i Da me barem možeš vidjeti C. Ahern!
Primaju, ali za kupnju iznad 100,00 kn i samo AMEX.branka1 prvotno napisa
Ja jučer opustošila Interliber i iznenadila se kolika je gužva bila s obzirom na radni dan.
Ovo je prvi put da ne idemBaš mi nedostaje kad vas slušam...
ja bila danas.
gužva abnormalna, makar u paviljou 6 puno manja nego u petici.
kupila Zauvijek (30 kn) za J - u neoj je čudnoj fazi.
dugo planirane Bajke koje pomažu djeci (30 kn).
na Egmontovom štandu dva dijela Kronike Spiderwicka, 25 kn svaka, to će za T biti dio božićnog poklona, dvije knjige o Juriću za T, jedna 40, jedna 70 kn, isto ćr dobit za božić.
sebi sam kupila dvije kuharice od Jutarnjeg koje pikiram dugo, neke knjige o marketingu na engleskom, dvije A. christie da nadopunim kolekciju.
potrošila sam 400 kn, ali to je iz fonda za Interliber koji je duže u pripremi, pa nije bed.
planetopiju sam samo škicnula, Zmajologija je 160 kn, a to mi i nije neo sniženje, toliko dobijem i u profilu. algoritam-puno previše ljudi, a premalo vremena.
rofil nije imao ništa tako spektakulatno što bi vukla doma preko čitavog grada.
Mozaik knjiga ima knjige za malo veću djecu za 50-ak kn (kraći romani)
Naša djeca one svoje enciklopedije ima po 45 u tvrdom uvezu - one mekane i po 90 klasičan tvrdi uvez.
slikovnica na bacanjena svim štandovima, ali to sam zaobišla u velikom luku, imamo ih i previše.
jedino se dvoumim dali da za J kupim onu Miffy kutiju igara - kao promo cijena je 100 kn, ali nema otvorene da procjenim isplati li se. iskustva?
e da, Jutarnji je ustvari EPH liber.
i moje dijete je izrazilo želju da ode i on, pa možda u nedjelju, kad se smanji gužva odemo nas dvoje opet.
medo ti i ja nisam vidjela, ali mi ih imamo sve i stvarno su super knjigice, moji klinci bili/jesu oduševljeni