Imam jedno pitanjce vezano uz povratak na posao nakon što sam iskoristila sav rodiljni i roditeljski dopust.
Karlo se rodio 26.11.2008 godine i prije toga sam 45 dana bila na porodiljnom. Prije toga sam iskoristila sav godišnji za 2008. godinu. U radnom odnosu sam već preko 3 godine kod istog poslodavca.
Roditeljski dopust mi ističe 21.11.2009 godine i 23.11. (ponedjeljak) se moram vratiti na posao.
Poslodavac odn. kadrovska tvrdi da nemam pravo na cijeli godišnji odmor za 2009. odnosno ovu godinu jer nisam radila najmanje 6 mjeseci u ovog godini, i da iako se porodiljni ne smatra prekidom radnog odnosa po njima imam pravo na 2 dana za 11. mjesec i 2 dana za 12. mjesec, plus što će mi iz dobre volje pokloniti još 6 dana, dakle dali bi mi 10 dana godišnjeg.
Da li su oni u pravu ili imam pravo na cijeli godišnji odmor koji mi po mom ugovoru o radu pripada? Čitala sam zakon o radu, zakon o porodiljnom i roditeljskim dopustima, ali nigdje nisam na to konkretno naišla. Osim negdje na forumu gdje su cure napisale da imamo pravo na cijeli go za 2009. al nisu napisale temeljem kojeg zakona/članka i slično - a meni to treba ak se namjeravam raspravljati s njima o tome...
A namjeravam... ako imam pravne osnove.
Dodatak - ne mislim na to da li mi moraju dati odmah cijeli go da ga koristim, jer to niti ne želim nužno, nego samo da li mi mogu skinuti dane odn. jesu li oni u pravu s tom računicom.