Citiraj Gabi25 prvotno napisa
To onda znači da začepljeni jajovodi mogu loše utjecati na ivf zbog te tekućine?? :?
ovo pitanje proganjalo me mjesecima,kako vidiš u mom potpisu ja sam se ipak odlučila na odstranjivanje "loših jajovoda"...
O svojim iskustvima pisala sam na postu "s 30 bez jajovoda"kojeg ne uspjevam kopirati...
Teška je to odluka i teško je sugerirati bilo kome što napraviti...kod mene je trenutno situacija takva da dio lijevog jajovoda doc nije uspio odstraniti,pa sam mjesecima nakon kirurškog zahvata imala povišenu temperaturu i bol u leđima-i nitko ni danas ne zna zašto!Takve operacije znaju biti jako zahtjevne zbog blizine jajnika i crijeva,što je bilo u mom slučaju!
Danas bih svakako napravila isto,ako odstranjeni jajovodi povećavaju šansu-vjerojatno bi išli van,samo bih birala nekog "provjerenog i dobrog"stručnjaka za takav zahvat!
Ne tvrdim da dok koji me operirao nije učinio sve što je mogao,ali sam ja ipak bila "složeniji slučaj"i trebala sam iskusnijeg kirurga-a tako smatra i moj MPO doc!
....moj mišljenje je da sve što je loše i može štetiti implataciji bolje riješiti ali to svakako treba napraviti s provjerenim stručnjakom!