Već zadnje vrijeme imam užasno napuhan gornji dio trbuha...ali toliko da me zateže da ne mogu hodat....vjerujem da je problem sa probavom...ali kako to rješiti baš me zateže toliko da boli
Već zadnje vrijeme imam užasno napuhan gornji dio trbuha...ali toliko da me zateže da ne mogu hodat....vjerujem da je problem sa probavom...ali kako to rješiti baš me zateže toliko da boli
a ja baš mislila otvorit istu temu :?
šta nam je?
ja sam trudna 8 tjedana i isto - trbuh ko da sam 5 mj.
Inače sam vitka (ne mršava) i hranim se čak zdravo- puno voća, vode, kruha malo, mesa minimalno od minimalnog, večera je uvijek voće i to u 18 sati, a trbuh mi je ko da tamanim odojka dnevno...???
I osjećam napuhnutost???'
Ja usput idem sutra homeopatici zbog sinusa pa ću joj i to spomenuti.
thegirl25- suosjećam s tobom. Kad se to tebi javilo i kako jedeš i što otprilike? hm...
Meni je isto tako bilo na početku trudnoće.DiLala prvotno napisa
U 2 mjesecu sam izgledala kao da sam u 6. mjesecu od veličine trbuha, a također sam se zdravo hranila i pazila na probavu.
No, mislim da je upravo u crijevima problem (zadržavaju plinove, pa dolazi do neugodnog i bolnog napuhavanja).
Mislim da bi trebalo smanjiti količinu unosa voća jer ono dodatno potiče napuhavanje i jesti namirnice koje smiruju crijevnu mikrofloru (bademi, riža i sl.).
ja imam istu problematiku..upravo ušla u 8. tjedan, ne jedem pretjerano zdravo ni previše voća (bar mislim da 2-3 voćke dnevno nisu previše) i isto imam osjećaj da mi je trbuh veći nego nekome u 5.mj. i također imam taj osjećaj napuhnutosti u gornjem dijelu
za poludjet!![]()
mislim da bi trebalo očistit organizam, posebno crijeva ali kako kad sam sad trudna i moram jest a za to čišćenje ipak treba malo i gladovati.
baš me to ljuti i nervira.
vau cure - ovo sam skopirala s jednog drugog foruma:
"Odgovor je vrlo jednostavan ako malo bolje poznajete način na koji organizam vari namirnice.
Voće sadrži sopstvene enzime koji ga vare, i ujutru na prazan stomak je odlično za čišćenje organizma i za održavanje vitke linije, ali to podrazumeva da bar 2h posle voća (i to samo jedne vrste voća, bez mešanja sa drugim) ne jedete ništa. VOĆE SE NIKAD NE MEŠA SA DRUGOM HRANOM jer onda izaziva truljenje i te druge hrane i voća, ta hrana koja se teško i sporo vari će da vas goji! Takođe voće ne treba jesti uveče nakon zalaska sunca jer se tad teže vari a i verovatno vam tad stomak neće ni biti prazan. Dakle, ne postoji hrana sa kojom smete mešati voće!!!
Mleko ima mlečne masti, ali se to može rešiti korišćenjem mleka sa 0% ili 0.5% mlečne masti. To obrano mleko je onda izvrstan izvor proteina i neće vasd ugojiti ako ga popijete pred spavanje ili samo. Međutim, budući da je protein, mleko se ne sme mešati sa ugljenim hidratima jer će vas u suprotnom gojiti. Sve je to vrlo prosto, samo treba pravilno kombinovati namirnice.
E sad, ja to sve znam i tako sam do pred trudnoću imala 52 kg, ali malo pre sam pojela krušku pa mi je bilo muka od nje pa sam odmah jela hleb i nutelu i ko mi je posle kriv
Izvinite za duži posta li se nadam da sam vam pomogla "
Mislim da žena govori istinu - pa to je onda kod mene barem razlog napuhanosti, tj. prenapuhanosti.
A već sam si duže mislila pojest za doručak SAMO jabuku-dvije al kad mi se ne da.
Mislim da ću se natjerati na to.
Ja trpam i kruh i kavu s mlijekom pa cijeđena naranđa pa banana pa jabuka - i to sve u razmaku 2 sata.
I onda to truli, bakterije se množe i eto napuhanosti.
Nadam se da ću to riješiti pravilnim kombiniranjem hrane!
Zanimljivo...
Ako je to zaista tako, onda je rješenje jednostavno.
Napuhnutost me mučila i prije trudnoće, a znala sam da je uzrok voće (koje btw obožavam), samo nisam znala da je problem u tome.
Hvala na savjetima!
Ja pokušavam sa laganom prehranom ali stvarno šta god da pojedem napuše se...inače stvarno obožavam narančine, imamo svoje domaće i radi vitamina C ih moram jest jer ne jedem povrće (ne volim ga)....
Kupila sam danas Lovački kruh da probam izbacit bijeli, probat ću za večeru samo jogobele ili jogurte...ali stvarno nije lako u trudnoći dijetalno se hranit...jer mi se tako sve jedem, sve mi je mljac
da naj problem je to što sam i ja trudna, još i dojim, prije toga isto trudna, uglavnom več 3 god jedem i prejedam se a čišćenje nula.
Obožavam jesti grah, slanutak i leću - zadnji put sam to jela prije .... godinu-dvije, ne smijem to ni pogledati jer me napuhne........ ajoj
što god pojedem - balon
jako me to muči, pokušat ću pravilnu kombinirat kolko znam i mogu, a sutra ću i homeopaticu priupitat za savjet.
mene muči što čim se ustanem moram jesti...i onda najprije pojedem voće, ali sam već za 1h gladna i trebam nešto "konkretno" da me zasiti... i ubija me što ne radim pa se krećem daaaaleeekkkooo manje nego prije... već sam sad okruglasta, a ne smijem ni pomisliti kaj će biti do kraja trudnoće...
isto kod mene, a da probamo pojest punp voća ujutro a tek nakon 2 i pol h malo konkretnije stvari???bubička prvotno napisa
Mene je sa Izijem mnogo mucio osecaj zatezanja u gornjem delu stomaka, ali meni se cinilo kao da su mi misici jaki, a razteze ih materica, takav mi je bio osecaj.
Sto se tice ove teorije sa mesanjem, ok, posle voca bi trebalo napraviti pauzu, ali u ovom gore tekstu ima preterivanja.
kod mene ista stvar.
tak mi je bilo i u prvoj trudnoći- gin mi rekao da je to jedan od simptoma trudnoće kod nekog, a mi smo izgleda te sretnice![]()
u kojem tekstu - što misliš da je pretjerivanje?kli_kli prvotno napisa
Ja jutros u 6h pojela 1 jabuku, 1 bananu, 1 suhu šljivu i 5-6 suhih grožđica, oko 11 namjeravam pojest rižine kekse a onda oko 12 pravi ručak, oko 4-5 veeeeliku zdjelu salate i 2 jaja pečena recimo.
Vidjet ćemo kak će to ići. I kakav će trbuh biti. A što bi dala da mogu pojest tanjur leće, slanutka ili običnog graha! Mogu sanjat samo.![]()
Pa mislim da je preterivanje to s kombinovanjem namirnica. Mnogo namirnica je samo po sebi kombinovano, i ne moze da se izbegne mesanje, nikako. Ok, posle voca treba napraviti pauzu, ali sigurno mozes da uzmes manji, izbalansiran obrok i da sve bude super sto se varenja tice.
I mleko bez masnoca nije neka namirnica.. Mozes da popijes i casu obicnog jogurta, to je oko 200kCal, zdravije je, i neces se udebljati, a povoljno ce da deluje na probavni trakt.
Dilala, jesi probala skuhati mahunarku s kombu algom? Jako smanji napuhivanje.![]()
Kombu alga
Kombu alga je izvrsna za jačanje krvi i organizma u cjelosti (u Europi je poznata njena jedna varijanta pod nazivom kelp).
Potiče dugovječnost, inteligenciju i jasno razmišljanje. Kombu kuhana s tamarijem pojačava seksualnu vitalnost i sangu. Tradicionalno se (u Japanu) koristila za potamnjivanje kose. Od komadića te alge kada se stavi na vruće ulje za minutu dobijemo jako ukusan čips. Inače je neizostavni dio pri kuhanju mahunarki tako da varivo od graha koji se kuha s komadićem te alge biti će probavljivije, a nadimanje trbuha nakon konzumiranja takvog jela postati će prošlost.
(preuzeto iz Makronove)
uf, dilala, tvoj meni bi za mene bio dijeta...svaka čast
ja sam danas jedva izdržala 2h između voća (2 jabuke) i 2 topla sendviča s pola rajčice :/
inače, dok radim mogu izdržati puno dulje bez hrane, jer ni ne stignem misliti na jelo, ali sad dok sam doma je koma...![]()
Dijana prvotno napisa
Bravo! Pretpostavljam da tog ima u Bio&Bio, jel ima možda i u DM-u, cijena? Jedva čekam - mljac slanutak, mljac leća, ak to stvarno onda ne napuhava...... ne skidam se s te hrane..... hvala
Bubička - ne sekiraj se, nisam ni ja karakter, u 9 sam sendvič smazala, al do pol 4 nema ništa, meni je baš problem što radim jer sam prisiljena pojest svašta - catering je većinom i skup i nekvalitetan, preostaje mi da nosim od kuće što većinom i radim, a kad ne onda...... jad i bijeda, doma ipak pojedem kvalitetno i zdravo i svježo.
U biobio I zrnu ima, u dm-u ne. Cijena, 30-ak kuna, nije skupo i dosta traje.
Meni zadnja jutra pomaže ujutro pojest voće tipa 2 narančina i nedugo za time topli čaj...mislim za probavu a nadimanje mi jedino smanjima puno rada i kretanja...iskreno (kretanje na poluprazan želudc)...znači pola obroka pa hodanje...e sad nekad imam volje tako a nekad se ubijem s hranom i onda crkavam....![]()
evo ukratko - meni je homeopatica rekla da imam nedostatak enzima, prvo je posumnjala na Candidu u crijevima ali pošto mene slatko ne privlači i nisam jako dugo uzimala antibiotike - onda je ipak Candidu isključila, moram uzimat preparat sa tim enzimima (ima od Twinlaba).....
vidjet ćemo nastavak. A danas kupujem i kombu alge pa ću konačno jesti za početak leću!
Čitam Vas kako se osječate napuhanom...pa sam se zapitala dali je meni tako bilo prvom trudnočom ali mislim da nije...isto kao i sa ovom....jedem ama baš sve....čak i grah mogu klopati....i odlično se osječam..naravno jedem u normalnim količinama..makar nemam neki apetiti veliki kao sa prvom trudnočom gdje sam i vola mogla pojesti......![]()
..i nadam se da če tako i ostati....
![]()