Pokazuje rezultate 1 do 3 od 3

Tema: PTH-parathormon?

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno PTH-parathormon?

Cure molim pomoc, taj hormon mi je smanjen dakle ispod granice je. Ne mogu nista naci kad se radi o smanjenoj funkciji, samo kad je povecan. Dakle svaka informacija je korisna

hanumica fata avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno Re: PTH-parathormon?

Citiraj artemida prvotno napisa
    Cure molim pomoc, taj hormon mi je smanjen dakle ispod granice je. Ne mogu nista naci kad se radi o smanjenoj funkciji, samo kad je povecan. Dakle svaka informacija je korisna
    tesko pitanje. koliko je smanjen? da li je samo jedno mjerenje obavljeno?ako PTH nije previse ispod 'normalnih' vrijednosti, moguce da je u pitanju genetski varijabilitet tebe kao individue, greska u labu etc, dakle cijela stvar nema nikakvo dublje znacenje.

PTH se uglavnom veze za balans kalcijuma i fosfora, a nijedna od tih vrijednosti nije dijagnoza sama za sebe, nego je vazan balans i medjusobna interakcija. o tome ce najbolje da ti kaze ljekar endokrinolog koji te prati. osim toga (cisto teoretski) moze biti u igri i problem sa PTH zlijezdom, neka autoimuna oboljenja etc, nadam se da ces naci dobrog dijagnosticara za vise informacija.
    good luck

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Hvala ...bas sam se pitala pa zar nitko
    Pa vrijednosti su sljedece 6.2-29pg/mg, a meni je 6.1, dakle malo je smanjen i ja tome nisam davala paznju dok mi je doktorica opce prakse kad je upisivala nalaz rekla da me mora poslat dalje, dakle onome tko me uputio. A uputila me doktorica reumatolog kod koje sam dosla zbog natecenog koljena, naravno nakon ortopeda itd. Dakle nemam endokrinologa i tome sl. Joj kako sam se prepala. Eto ako zna jos netko ponesto bila bih zahvalna

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •