Cure molim pomoc, taj hormon mi je smanjen dakle ispod granice je. Ne mogu nista naci kad se radi o smanjenoj funkciji, samo kad je povecan. Dakle svaka informacija je korisna![]()
Cure molim pomoc, taj hormon mi je smanjen dakle ispod granice je. Ne mogu nista naci kad se radi o smanjenoj funkciji, samo kad je povecan. Dakle svaka informacija je korisna![]()
tesko pitanje. koliko je smanjen? da li je samo jedno mjerenje obavljeno?ako PTH nije previse ispod 'normalnih' vrijednosti, moguce da je u pitanju genetski varijabilitet tebe kao individue, greska u labu etc, dakle cijela stvar nema nikakvo dublje znacenje.artemida prvotno napisa
PTH se uglavnom veze za balans kalcijuma i fosfora, a nijedna od tih vrijednosti nije dijagnoza sama za sebe, nego je vazan balans i medjusobna interakcija. o tome ce najbolje da ti kaze ljekar endokrinolog koji te prati. osim toga (cisto teoretski) moze biti u igri i problem sa PTH zlijezdom, neka autoimuna oboljenja etc, nadam se da ces naci dobrog dijagnosticara za vise informacija.
good luck![]()
Hvala ...bas sam se pitala pa zar nitko
Pa vrijednosti su sljedece 6.2-29pg/mg, a meni je 6.1, dakle malo je smanjen i ja tome nisam davala paznju dok mi je doktorica opce prakse kad je upisivala nalaz rekla da me mora poslat dalje, dakle onome tko me uputio. A uputila me doktorica reumatolog kod koje sam dosla zbog natecenog koljena, naravno nakon ortopeda itd. Dakle nemam endokrinologa i tome sl. Joj kako sam se prepala. Eto ako zna jos netko ponesto bila bih zahvalna![]()