Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: dojenje i salmonela

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno dojenje i salmonela

cure, mozda sam paranoicna, ali cim ovo pisem u 5 ujutro jer ne mogu spavati od mucnine i imam proljev, mi je bio dovoljan razlog da se javim i zatrazim savjet.
    Jel ide jedno s drugim???
    Ako ne, sta ako se doji, a ni ne znas da ju imas, pa skuzis sljedeci dan? :/
    Pliz, pomagajte!

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ne bih ti htjela ništa krivo reć, al dok ti se ne javi netko tko bolje zna evo što su nama rekli na zaraznoj.
    Salmonela se prenosi jedino preko zaražene stolice. Znači ako osoba koja ima salmonelu iza WC-a ne opere dobro ruke, pa zatim neopranim rukama prenese bakteriju na hranu s kojom je u dodiru i sl.
    Dakle, po tome se ne bi salmonela prenosila dojenjem. Samo iza WC-a dobro operi ruke i to je to.
    Inače ti vladaju i želučane viroze pa ne mora bit da je to salmonela.

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ako je viroza, vjerojatno ce ti proci do sutra. Mi smo svi u kuci to prebolili i jedino je sveki trajalo duze od 1 dan, ali ona ima ozbiljnih problema sa stomakom i bez viroze.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

mony, uz visoke higijenske mjere, nema bojazni.
    iako, ako si stvarno zaražena salmonelom, bilo bi bolje da ti ne pripremaš hranu.
    inače, salmonela se uništava već na 54°C, ako se obrađuje pola sata.
    na 100 stupnjeva se sigurno uništava, ali ta temperatura mora doprijeti do svih dijelova namirnice.
    prenosi se preko stolice, ali i neopranih (ili nedovoljno opranih) ruku nakon tretiranja zaraženog mesa, jaja...

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Cure, hvala puno!
    Lazna uzbuna! Hvala Bogu!
    Vjerojatno je samo neka zelucana viroza koja me probudila mucninom, kasnije povracanjem i proljevom. Sada sam puno bolje i cak sam dosla na posao.
    Prepala sam se jer smo jucer u uredu jeli kolace iz slasticarnice Ne tolko zbog sebe, nego da nisam onda krivac i da maloga zarazim - pa poludila bih!
    U svakom slucaju, sve ovo sto ste napisale, dobro je znati

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •