-
adenocarcinoma
...kao što sam naslov kaže.... na nalazu papa testa označen mi je adenocarcinoma....
naravno, nitko od doktora neče jasno objasniti o čemu se točno radi pa bih molila žene koje su imale takav nalaz da mi objasne o čemu se radi i dali se to može izliječiti konizacijom ili je bilo potrebno nešto više...
molim za brze odgovore jer ovo što sam našla na internetu na tu temu nije nimalo utješno i malo mi fali do ... sloma....
-
ninolina štura ti je ta dijagnoza adenocarcinoma
u principu adeno ti je žlijezdano a karcinom znaš kaj je
dakle žlijezdani karcinom ili ti karcinom žlijezdanog tkiva...pitanje je sada kojeg stupnja , rasapa , hormonski osjetljiv, sijelo......
-
nemoj se slomiti.....polako idi i dobro pitaj, samo pitaj
nemoj se ustručavati doktore pitati...sve što ti nije jasno neka ti objasne...
niski stupnjevi i bez velikograsapa imaju dobru prognozu i danas su algoritmi liječenja te protokoli kemoterapije puno razvijeniji nego ranije...zato ne kloni duhom i prvo saznaj sve o bolesti...traži drugu pa i treće mišljenje i biopsiju ako treba
-
potpisujem stellitu u potpunosti, a i sve ovisi na kojem i na kojem dijelu organa se nalazi, moja kolegica je imala istu dijagnozu na dojci , odstranila je nekoliko čvorova i jednu dojku , uzeli su joj uzorak limfnih čvorova koji je dokazao da je tamo sve ok, prošla je kemo i sad ide svakih 3 mj. na kontrolu, 1x godišnje na mamografiju, nije imala nikakvu potporu obitelji, svi su pomislili da je gotova, ali je imala strašnu snagu duha, a i mi kolegice smo je izvlačile vani kad god je trebalo i kad god smo vidjele da tone; drži se i razmišljaj samo naprijed, ne zaboravi da je na kraju najvažnije živjeti (kako reče moja kolegica "kad se sjetim da sam 1 dan prije dijagnoze mislila na push-up, dekolte i slično, a sad... bez razmišljanja bih otkinula i bacila dio svog tijela, samo da živim i gledam svoju djecu kako rastu), zato samo hrabro, nitko se ne može boriti za tebe, koliko ti sama
-
ninolina, mislim da bi trebala napraviti i biopsiju, to je tek definitivan nalaz i prema tom nalazu bi trebalo postupati.
Drži se, nemaš apsolutno ništa od toga da sada kloneš, iako znam da je šok strašan
I traži otvorenost i iskrenost od doktora.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma