Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Antibiotik?

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno Antibiotik?

Maleni ima 13 mj,od srijede ima temp oko 38,7 u guzi. Noću nema povišenu temperaturu,bili smo kod pedijatra,dala nam je uputnice za krv i urin i rekla je da je njoj čini dobar,da je viroza u pitanju.
    Nalazi uredni,tipična viroza,Leukociti 4,8,Crp normalan,urin također uredan.
    Jučer smo odnijeli nalaze kod pedijatra,ali bio je drugi i naravno dao nam je antibiotik Cefaleksin,navodno zbog gnojnih čepova na anginama.
    Nekako sam skeptična i najradije mu ne bi dala,ako i ima gnojne čepove,ne bi li mu onda trebala biti poremećena krvna slika. Kad smo mu rekli da je druga pedijatrica rekla da je s grlom sve u redu,on je na to reko da se stanje može promijenit u par sati.
    Taj isti pedijatar mu je već jednom dao antibiotik zbog crvenog grla,po meni nepotrebno i sad mu najradije ne bih dala jer je praktički dva puta dosad bezveze bio na antiobiotiku.

Što vi mislite?

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

ja mislim da pedijatar zna bolje od anonimnih i nepoznatih žena s foruma. i davanje ili nedavanje antibiotika djetetu nije pitanje na koje bi svoj odgovor trebala tražiti ovdje. antibiotik je lijek koji mogu propisati samo liječnici, pa bi stoga oni trebali biti ti s kojima svoje dvojbe moraš razriješiti.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ja sam prošli put kad su mi prepisali antibiotik otišla po dodatna 3 mišljenja (liječnička). n kraju sam imala omjer 2:2. nije mi se stvarno ići i po 5. mišljenje pa sam odlučila sama. i nisam pogriješila :D

kao što kaže sladjanaf, možda najbolje da tražiš drugo mišljenje na drugom mjestu :/

sretno

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Osim ovog sto je Sladjanaf napisala mozes pitati drugog lijecnika za misljenje

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj sladjanaf prvotno napisa
    ja mislim da pedijatar zna bolje od anonimnih i nepoznatih žena s foruma. i davanje ili nedavanje antibiotika djetetu nije pitanje na koje bi svoj odgovor trebala tražiti ovdje. antibiotik je lijek koji mogu propisati samo liječnici, pa bi stoga oni trebali biti ti s kojima svoje dvojbe moraš razriješiti.
    slažem se.Tko je rekao da se neću konzultirati s liječnikom?
    Inače,ne slušam baš svaki savjet pedijatra,nekad slušam svoj instinkt.
    Jedan pedijatar je rekao:" Vi ste kao pacijent ili roditelj pacijenta ključni faktor medicine"

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

evo da prikrpam moje pitanje ovom topicu.
    prehitro sam otišla sa desetomjesečnom bebom kod peda nakon samo pola dana povišene temperature- 38.8 max, i on je ustanovio da je grlo blago crveno i da se radi ili o trodnevnoj groznici- ovdje čitam- rubeola, ili nekakvoj drugoj virozi i prepisao nam cefexim- tri dana. odmah zatim je j. zakašljucao, našto se ped predomislio i produžio terapiju na 7 dana, s time da ako temp. ne prođe preksutra dođemo vaditi krv. jednu dozu sam mu dala odmah poslije posjeta liječniku danas. sada mi se to pijenje antibiotika više ne čini kao dobra ideja, i htjela bi prekinuti. da li više štetim njegovom imunitetu time što bi nakon jedne doze prestala davati antibiotik ili što bi ga dala do kraja.
    hvala unaprijed na kompetentnom odgovoru...

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj talic prvotno napisa
    prehitro sam otišla sa desetomjesečnom bebom kod peda nakon samo pola dana povišene temperature- 38.8 max, i on je ustanovio da je grlo blago crveno i da se radi ili o trodnevnoj groznici- ovdje čitam- rubeola, ili nekakvoj drugoj virozi i prepisao nam cefexim- tri dana. odmah zatim je j. zakašljucao, našto se ped predomislio i produžio terapiju na 7 dana, s time da ako temp. ne prođe preksutra dođemo vaditi krv. jednu dozu sam mu dala odmah poslije posjeta liječniku danas. sada mi se to pijenje antibiotika više ne čini kao dobra ideja, i htjela bi prekinuti. da li više štetim njegovom imunitetu time što bi nakon jedne doze prestala davati antibiotik ili što bi ga dala do kraja.
    Antibiotik se ne smije prekidati na svoju odluku. Moraš konzultirati dr.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj talic prvotno napisa
    Definitivno vise stete ako prekines na svoju ruku.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

haha da rubeola..

rozeola

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •