Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: Ureaplasma, sumamed i mozda trudnoca

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno Ureaplasma, sumamed i mozda trudnoca

Molim vas za pomoć jer neznam sta da radim.
    Naime, u brisu mi je pronadena ureaplazma, prepisan mi je sumamed 500 mg, ali problem je u tome sto iz opravdanih razloga sumnjam na trudnocu pa me malo strah poceti piti tako jako tablete
    Test jos nisam radila, pričekat cu jos malo :/

Zanima me da li je netko uzimao sumamed u ranoj trudnoci???
    Da li je ureaplasma opasna u trudnoći? Pročitala sam svasta tako da sam se totalno uspaničarila :shock:
    Inace, imam iza sebe dvije zdrave trudnoce (dvije curice), a treća mi je nazalost bila blighted ovum pa se bojim da mi se opet ne ponovi isto.

I jos nesto: dokica mi je rekla da ako je moj nalaz nakon terapije koju mi je prepisala negativan, automatski znaci da se i suprug izlječio te da nije potrebno da radi bris. Meni je to malo budući da svaki organizam reagira drugačije i ako se ja izlječim, nemora značit da će se i on.
    To mi je nekako logično razmišljanje.
    Pomagajte!

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Koliko ja znam dobro je ureaplazmu rješit što prije, a sumamed često trudnice piju, ali najiskrenije ne znam koliko je opasan za tako ranu trudnoču. Najbolje da pitaš ginekologicu i rečeš joj da si možda trudna pa da vidiš što če ti reći.

Sumamed inače ubija ureaplazmu potpuno, tako da bi se i tvoj suprug vjerovatno rješio nje da uzima isti antibiotik.

Sretno!

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

razmisljam dal da ti odgovorim il ne... ja sam planirala trudnocu i isla napravit mjesec dana prije papa test i test na ureaplazmu jer sam ju vukla u prvoj trudnoci... uglavnom na papi je bila blaga upala i dr. mi prepisala medazol - iskreno ja ga spremila jer nisam htjela da djeluje ni na jajnu stanicu jer sam se nadala trudnoci, i sad sve ok, jos 3 tjedna do termina.. u prvih 12 tjedana nebi se smjeli lijekovi koristit, al u tvom slucaju je malo tesko s obzirom na zadnju trudnocu, ureaplasma moze bit gadna, a sumamed mislim da nije tak strasan ko npr moj medazol, najbolje da pitas gin. kad trebas dobit, pa napravi test cim prije... a ovo s muzevim brisevima, moj isto nikad nije radio, ureaplasma mi otisla tek na 4 antibiotik, tetraciklin koji se u trudnoci ne smije, na sumamed, klaritromicin i jos jedan nije reagirala...

spunky125 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

savjetovati se s liječnikom-reći da sumnjaš na trudnoću, a postoje antibiotici i lijekovi koji se mogu piti u trudnoći. Naime na početku 1. trudnoće (test je pokazao -, ali ja nisam dobila mjesečnicu) sam imala upalu uha. Rekla sam dr. situaciju i dala mi je antibiotik koji se može koristiti u trudnoći i sve 5.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

evo ja ko neki sektas pricam o ovom caju, ali sta cu kad je vrhunski

frendica mi se rjesila ureaplazme u trudnoci a mnoge njene prijateljice (ukljucujuci i mene sada) su se rjesile e. coli

caj mogu piti trudnice, to je najbitnije

kupi sumamedove cajeve: breza list, origano list, vrijesak cvijet i majcinu dusicu. pakiranja su iste gramaze. pomjesaj ih dobro u nekakvoj zdjeli, prebaci u staklenku i pij 3x dnevno po 2 dcl caja.

sretno!

btw ni ja nisam htjela uzimati antibiotike, zbog hormonalnih stimulacija kroz koje prolazim nisam htjela jetru dodatno opterecivati, i rjesila sam se mikroplazme i e. coli.

pored ovog caja popila sam cesnjak/vino mix.

pola kilograma cesnjaka kuhas u litri crnog vina dok se vino ne reducira na pola litre (nekih 20-30 min na srednjoj vatri). kad se ohladi procjedis i prelijes u staklenu bocu koju drzis u frizideru. svako jutro i vecer popijes 2 jusne zlice tog smrada. ali bome djeluje.

sretno!

spunky125 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

ne preporučuju majčinu dušicu u trudnoći, odn. taj čaj baš i nije dobar

Ava M avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Lucya pozdrav!

Ja ću ti reći svoje iskustvo, ali isključivo svoje, znači odluka je na tebi i tvojim liječnicima što ćeš napraviti po tom pitanju.

S tom groznom beštijom se borim još od prve trudnoće.
    Izolirana mi je negdje pred kraj (tek smo tada radili bris), popila sam 2 antibiotika (eritromicin i sumamed) i ništa, nisam je se uspjela riješiti.
    Rodila sam zdravog dječaka, 4 dana nakon termina.

U svibnju sam opet zatrudnila i pošto je u međuvremenu nisam liječila, sumnjala sam da je opet imam.
    Pošto je u tom periodu moj gin. bila na godišnjem, otišla sam djetetovoj pedijatrici koja je i homeopata, pitajući je što bi mi mogla preporučiti za uzimanje s obzirom da sumnjam na ureoplazmu a antibiotike ne želim uzimati u tako ranoj trudnoći.
    Preporučila mi je ACIDOVERUS i BIFIDOVERUS, probiotičke jogurte koji se kupe u ljekarni i piju po 1dl u jutro i navečer, te ACIDOSALUS vaginalete koje sam stavljala u rodnicu.
    Sve su to zdrave bakterije čija svrha je bila "bombardirati" organizam " zdravim bakterijama, tako da ako ureoplasma i jest prisutna, da joj ne dopuste da napravi štetu.
    I stvarno, kada sam kasnije napravila bris, urea. je izolirana, ali u malim količinama, tako da sam od gin. dobila samo neku kremu koju sam vaginalno aplicirala u rodnicu.
    Oko 20tj. sam opet radila bris, opet je izolirana, u malo većoj količini, i onda sam jedva pristala popiti sumamed, jer, prošlo je prvo tromjesečje i više nije opasno.
    Ne moram ti reći da ni to nije pomoglo. Još uvijek je tu

Više neću piti antibiotike. Uskoro pokušavam sa homeopatijom i vjerujem u dobar ishod.

Načitala sam se topica na tu temu, i shvatila da se ta beštija jednostavno integrira u organizam i da većina nas "normalno" živi imajući je.
    Pročitat ćeš vjerojatno razne negativne i zastrašujuće stvari o tome što može učiniti, ali ja se iskreno toga ne bojim, jer od npr. 10 trudnica sa kojima sam pričala, 7 ih je imalo iste probleme a svih 7 je rodilo zdravu djecu bez ikakvih komplikacija.

Svakako, ako sumnjaš na trudnoću, probaj izbjegnuti antibiotike barem prvih 12 tjedana, a onda se savjetuj sa gin. i probajte je uništiti.

U svakom slučaju, sretno!

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj spunky125 prvotno napisa
    ne preporučuju majčinu dušicu u trudnoći, odn. taj čaj baš i nije dobar
    ovaj caj je preporuka caja protv e. coli za trudnice magistre farmacije ines buhač, tako da ipak njoj vjerujem, sori spunky

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Hvala vam puno na odgovorima, bas ste me nekako ohrabile
    Neznam dal da radim test ili da jos malo pričekam :?
    Tako bih zeljela jos jednu bebu obzirom na nesretan ishod zadnje trudnoće, kao da mi fali jos to jedno dijete i jako se bojim da mi se opet ne ponovi isto
    Sad jos i ta uzasna beštija
    Inace, gđa Menga mi kasni 5 dana, a nakon kirezate mi je bila točna ko vurica pa opravdano sumnjam da sam trudna. No nikad se ne zna, mozda mi kasni zbog drugih razloga, vidjet ćemo...
    U svakom slučaju javim sta je bilo

spunky125 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

ma napravi test da se ne mucis, ja nisam dr. al ak slucajno nisi trudna mozda bi bilo bolje da odma popijes tetraciklin jer na njega ona ode, a mali je broj onih koji su je se rijesili sa drugim antibioticima. ja sam saznala da ju imam kad sam odtala u zaraznoj zbog cistopijelonefritisa 2002 ( nisam znala da je to tak gadna zivotinja, a kad sam ih pitala rekli su da to nije nis ), bila na ciprinolu venozno i jos dva tjedna na nekom antibiotiku, i u trudnoci 2007 skuzila da ju jos imam i kolko moze bit opasna. meni je vec bed jer saam to bar 5 puta napisala ovdje, al moja harni mi je rekla da ih ima 30 vrsta samo 4 da su opasne u trudnoci, ko zna koju imas, al s obzirom kaj ti se desilo mene bi bilo malo frka. aj drzi se i mislim da bi prvo trebala napravit test, ak su ti redovite sigurno ce pokazat dobar rezultat.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Evo da se konačno javim.
    Prozivjela sam svašta u ovih tjedan dana.
    Radila sam test u petak i pozitivan je no večer prije i tokom cijelog petka sam imala bolove u donjem dijelu leđa, nesto između trudova i bubrezne boli. Digla sam strahovitu paniku i otišla na hitnu gdje sam dobila uputnicu za ginelokoški odjel budući da moja doktorica nije radila i počeo je vikend. Tamo su mi izvadili krv i urin, i obavili uzv pregled na kojem se nije vidjelo apsolutno nista - maternica je bila prazna da praznija nemoze biti. Prestravila sam se jer po mojoj računici sam trudna malo više 5 tjedana. I tako sam ostala 3 dana u bolnici na promatranju zbog mogućnosti vanmaternične trudnoće :shock:
    No, hvala dragom Bogu, na kraju se ustanovilo da sam jako, ali jako malo trudna, beta je svega 212, a nakon dva dana na uzv se pojavilo gestacijski mjehurić promjera 3-4 mm sto odgovara nalazu bete i rekli su mi da je sve u redu. Kasnije sam se sjetila da su mi ciklusi znali biti 32-35 dana, tako da se sve pomiće za tjedan unatrag.
    Sto se tiče ureaplazme, nisam dobila nikakvu terapiju zbog tako rane trudnoće i sad sam u totalnom strahu da se nesto ne zakomplicira.
    Po nalazu je ureaplazma manja od 10 na 4, pa pretpostavljam da to i nije tako strasno. Uglavnom, ako netko zna jos kakav prirodan lijek protiv tog uzasa nek se javi, bit ću zahvalna do neba

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Evo da se konačno javim.
    Prozivjela sam svašta u ovih tjedan dana.
    Radila sam test u petak i pozitivan je no večer prije i tokom cijelog petka sam imala bolove u donjem dijelu leđa, nesto između trudova i bubrezne boli. Digla sam strahovitu paniku i otišla na hitnu gdje sam dobila uputnicu za ginelokoški odjel budući da moja doktorica nije radila i počeo je vikend. Tamo su mi izvadili krv i urin, i obavili uzv pregled na kojem se nije vidjelo apsolutno nista - maternica je bila prazna da praznija nemoze biti. Prestravila sam se jer po mojoj računici sam trudna malo više 5 tjedana. I tako sam ostala 3 dana u bolnici na promatranju zbog mogućnosti vanmaternične trudnoće :shock:
    No, hvala dragom Bogu, na kraju se ustanovilo da sam jako, ali jako malo trudna, beta je svega 212, a nakon dva dana na uzv se pojavilo gestacijski mjehurić promjera 3-4 mm sto odgovara nalazu bete i rekli su mi da je sve u redu. Kasnije sam se sjetila da su mi ciklusi znali biti 32-35 dana, tako da se sve pomiće za tjedan unatrag.
    Sto se tiče ureaplazme, nisam dobila nikakvu terapiju zbog tako rane trudnoće i sad sam u totalnom strahu da se nesto ne zakomplicira.
    Po nalazu je ureaplazma manja od 10 na 4, pa pretpostavljam da to i nije tako strasno. Uglavnom, ako netko zna jos kakav prirodan lijek protiv tog uzasa nek se javi, bit ću zahvalna do neba

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Uh, drago mi je da je ipak sve u redu
    S ureaplazmom nemam iskustva nikakvih, ali kad spominješ antibiotike da te utješim. U drugoj trudnoći u prvom trimestru sam imala seriju užasnih upala ovoga i onoga i napila sam se antibiotika svih sojeva koje su mi smjeli dati.

I sve je u redu, bilo, i jest. Curica ko dren.

Drži se!

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

ja sam imala od pocetka 10 na 4, do 12 tjedna bez antibiotika, pa 3 popila, 4 odbila, s bebacem sve 5. pila sam lactogin caps. kad sam odbila 4 antibiotik, dr. harni mi je rekla da je prirodan lijek cesnjak - zamotas ga u gazu i stavis u rodnicu, mene je bilo frka da me nece pec il ne znam kaj i bio je vec kraj trudnoce pa nisam ni to koristila, al eto to ti je prirodno. nadam se da ce sve bit ok, sretno i cestitam na trudnoci!

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

lucya pa gore sam ti pisala o caju koj ubija i ureaplazmu i mogu ga piti i trudnice

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Hvala ti Pinky, samo neznam gdje da kupim te čajeve.
    Inace, ja sam iz Koprivnice i nisam sigurna da toga kod nas ima :?

Nuktemeron avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno poruka te čeka u inboxu

poslala sam ti poruku

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Lucya čestitam na trudnoči
    Pij Lactogin kapusle, i možeš se ponekad pomazat dole nakon kupanja kantarionovim uljem. Evo ja sam po savjetu jedne forumašice "na" Kantarionu več dosta dugo, svi brisevi sterilni. Pijem dosta brusnice i vode...

Mislim da ti je najvažnije do 10 tjedna bez antibiotika, a onda možeš uzet, sječam se da je neka od forumašica isto tako postupila, sve bilo super, a njena je bila 10na4.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Lucya prvotno napisa
    Hvala ti Pinky, samo neznam gdje da kupim te čajeve.
    Inace, ja sam iz Koprivnice i nisam sigurna da toga kod nas ima :?
    ja sam ih narucila direktno iz subana

idi na suban.hr, nadji broj proizvodnje i naruci sto ti treba
    salju pouzecem, kutija caja je kod njih 7 kn (u ljekarni je 12), tako da se isplati cak i sa postarinom. naruci po par kutija od svake vrste

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •