Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: loš eeg - da li na CT ili magnetsku rezonancu?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno loš eeg - da li na CT ili magnetsku rezonancu?

U petak imamo zakazan CT ua D. (15 mjeseci) i to zbog nalaza eeg-a koji pokazuje nekakvo žarište gore desno i izbijanje (sumnja na konvulzije).

E sad, doktorica veli da za ct ide u potpunu anesteziju, a jučer mi je neurokirurg rekao da se može samo blago sedirati jer ct traje kratko i nema potrebe za potpunom anestezijom..

CT puno zrači, a sam slikovni prikaz nije toliko "dobar", odnosno nije toliko precizan, a MR je puuuno bolji i precizniji je nalaz, međutim snimanje traje cca 40 minuta, što znači da bi tu trebala potpuna anestezija..

Nisam ni sama pametna što da radim..Što je gore? Količina zračenja ili anestezija? Ili samo iščekivane nalaza?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ako se pokaže nešto na CT-u, obično se ide na MR poslije. Nisam doktor, ali možda bolje da odma napravite MR bez CT-a.

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

magnet

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ajde provjeri mozes li raditi i MR uz sedaciju. Mi smo tako napravili uz sedaciju i snimanje je trajalo cca 25 minuta.
    Doduse, nasa D. je bila 8 mjeseci i morala je biti jaaaaaaako umorna prije MR. Probudili smo ju oko 2 ujutro i odrzavali ju budnom do 7.30, a u 7 je dobila injekciju phenobarbitona. Snimanje smo imali u 7.30 i spavala je kao top. I poslije toga cijeli dan je bila pospana i dosta je spavala.

Mi smo to radili u Zagrebu na Rebru. U Osijeku je recimo za MR nuzna totalna anestezija i nema druge mogucnosti.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

mi istoidemo na rebro, ali su nam rekli da baš mora u anesteziju...ne kužim...želim izbjeći anesteziju svakako, ali želim i čim prije dobiti nalaze...
    I ja mislim da je bolje odmah raditi magnet-ne zrači, precizniji su nalazi a kad bi još moglo samo u sedaciji-to bi bilo super!

Švrćo, koliko ste vi čekali magnet?

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Čekali smo nekih mjesecc dana, ali morali smo se dobrano namučiti za to. I rekli su nam da bi čekali nekoliko mjeseci da je bila dogovorena anestezija.
    Probaj vidjeti s nekim od liječnika za sedaciju, za to se navodno manje čeka.

Ali, mi smo zato čekali prilično dugo za nalaz - u pisanom obliku. Ne znam jel to bilo zato što su nalaz morali slati u Osijek ili neki drugi razlog, nemam pojma. A slike možeš jedino doći osobno tamo i pokupiti ih i potpisati za to da si ih preuzela.

I ako budete išli na magnet, nemoj djetetu obući ništa što ima mrvicu metala. Pa čak i kopčice na bodiju smetaju. Mi smo imali svu odjeću bez kopčica i prošlo je ok.

I ja sam bila cijelo vrijeme kraj nje, Isto sam morala maknuti sve metale sa sebe i mobitel nemoj ni slučajno ni blizu magneta jer ćeš ga moći baciti. Ja sam sjedila kraj nje i dobila sam čepiće za uši. Nisam morala biti iza onog stakla nego baš kraj aparata. I rekao mi je tip tamo da ako se moja D. slučajno probudi da nešto stisnem jer onda moraju prekinuti snimanje.

Ajde držite se, nije to jednostavno. I da uspijete dobiti termin što prije i da nalazi budu u redu.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

E, da. Ne znam jesmo mi mogli na magnet uz sedaciju radi dobi (D. je bila 8 mjeseci).
    Sve smo dogovarali telefonom i govorili smo o maloj bebi, a kad smo došli tamo sestra nam je prvo rekla "pa ta beba i nije baš tako mala".

Ali svejedno probaj, isplati se malo dodatno potruditi.

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Magnet-preporuka. Bolje se vidie nalazi.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

magnet
    meni su nakon ct-a slali na magnet, radije odmah na magnet

bodo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Magnet bi definitivno bio moj izbor.Nema zračenja a na njemu se vidi i ono što ct možda ne bi prikazo.
    Sretno

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •