Pokazuje rezultate 1 do 31 od 31

Tema: Što slušaju 8(9)-godišnjakinje?

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Što slušaju 8(9)-godišnjakinje?

Napša princeza moli tatu da joj na mp3 nasnimi neke pjesme. E sad, kako ni tata ni ja baš ne znamo što se uopće danas sluša i što bi jednoj djevojčici osmogodišnjakinji (koja bi se dakako htjela praviti malo starija) moglo biti IN, trebala bi nam pomoć .

Znam da su na ritmici plesali uz neke živahne pjesmuljke:
    Katy Perry: Hot N Cold
    Lady gaga: Poker Face
    Beyonce: Crazy in Love...
    To smo joj skinuli i to je to :D , sad treba još toga. Međutim problem je i to što ona eventualno (ako i to) zna grupu ili pjevača (Colonia, Hannah Montana, Bojan Jambreš..nešto, ...), ali meni se ne da skidati i prešlušavati cijeli njihov opus i napikavati što bi njoj moglo biti zanimljivo.

Zato molim napišite mi PJESME koje su IN kod vaših cura.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

moja obožava Avril Lavigne.

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

moje obadvije .....l-6.g i l-2.5 g obozavaju tonija hihihih

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moj je upravo trazio: haustore, hladno pivo i Bowie-a, tatin utjecaj 8)

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Bubica prvotno napisa
    moj je upravo trazio: haustore, hladno pivo i Bowie-a, tatin utjecaj 8)
    blago tebi.

kad se sjetim kaj moj hoće, dođe mi zlo

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

bubice, blago ti se! ja takodjer ne znam sto bih lari nasnimila. ostala sam zarobljena u 80-ima. sve ovo mladje za mene skoro da i ne postoji.

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma da bar tu možemo tata ili ja utjecati ...
    Što mogu, dijete mi je povodljivo, ako cure s kojima se druži slušaju Tošu, Coloniu, Severinu (ajde fala Bogu još nije tražila da joj skinemo Gas,gas), onda se ona ne može doći pohvaliti kako joj je tata skinuo Johnny Wintera (mm se priprema za koncert ).

A kad se sjetim da sam se smijala kad je moja bivša kolegica (kojoj su svi u familiji klasično glazbeno obrazovani i sviraju klavire, violine,... u HNK i Lisinskom su na svakm koncertu, operi...), po firmi tražila tko joj može snimiti Severininog Antu za njenu malu...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mene to tek ceka, decki se vjerojatno kasnije pocinju baviti/hvaliti ovim stvarima,, oni su jos na Power Rangersima

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Bubica prvotno napisa
    mene to tek ceka, decki se vjerojatno kasnije pocinju baviti/hvaliti ovim stvarima,, oni su jos na Power Rangersima
    nisu, moj je tražio Gas, gas a i još neke grozne stvari. ostala sam šokirana kaj sve slušaju u školi, mislim, jedni od drugih.

valjda će mu se s vremenom ukus popraviti

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

moj je poceo graditi neki svoj ukus, surfa po youtube-u pa si nadje sto mu se svidja.
    Za sad su mu glavni Quin, Clash i Ramones.

S curama je to mozda malo drukcije. Neki dan sam u parku prisluskivala dvije desetogodisnjakinje, pa sam prvi put cula za lady gagu

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Audrey, sve što si nabrojala + definitivno:
    Avril, čega god se dohvatiš, a posebno
    Complication, The best damn thing, Girlfriend, My happy ending...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

neki dan smo se našli na proslavi na kojoj su se dosta narodnjaci slusali :shock: , a klinci su vani, deveto i desetogodisnjaci u autu na sav glas pustali teski rok, preslatki su bili. no, to me i prestrasilo jer sam pomislila da ce i moj, kad, tad, imati potrebu nama udariti kontru, a tko zna gdje ce to zavrsiti

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Forka, pun pogodak :D !

Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

moje cure (6 i 8 god) obožavaju slušati:
    Alexander Rybak -Fairytale
    Lana Jurčević-(puuuno njenih pjesama odnosno cd-a)
    Feminnem- oye,oye,oye
    Maria Isabel - Antes muerta que sencilla
    Maria Isabel - De que vas
    Bojan Jambrošić - ne govori da me znaš
    žak-puno njih
    colonia-puno njih
    itd,itd

Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

susedica sluša
    tokio hotel, rebelde ,hana montana, sevku,lanu, franku, simonicu... (zbljuv)
    seku aleksić, anu nikolić, ivan zak.... ček sjetit ću se....

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Ajme meni što me čeka! Recite da su to samo faze

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

čoksa, pa bar ti možeš curke usmjeriti na pravi put!

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma čoksa, faze su
    ja sam uz tatu džezera/ bluzera i mamu hipijevku u nižim razredima osnovne obožavala lepu brenu
    par godina nakon toga sam ipak krenula maminim i tatinim stopama

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Citiraj Forka prvotno napisa
    čoksa, pa bar ti možeš curke usmjeriti na pravi put!
    A. (koja nema gdje čuti cajku) se totalno raspameti kad koji put navečer pokrećući crtić slučajno uključi (ne znam jel OTV ili Z1) neku strahotu od live-narodnjaka (idu, izgleda, svaku večer) ... poludi od sreće, vrti guzom, i kaže nek je naučim tako pjevati .
    Srećom uopće nema sluha pa joj reprodukcija šteka .

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Možda bi pomoglo da ih usmjeravamo prema etno glazbi npr. Lea jako voli Žigu i Bandiste

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

oskar, pod utjecajem i dojmom s njihovog koncerta na kojem je svojedobno bio, slusa Piknik i sve kaj nadje na youtube nakon sto ukuca piknik pa bude tu i nekih metalca i svega i svacega

na moju veliku zalost napamet zna i hrpu narodnjaka koji se nonstop vrte kod moje sogorice

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ajme sto sam luda
    sad slusam taj piknik i cudim se kak to nisam bas tak cesto cula, a stalno nekaj drnda
    i onda skontam - nije bio na koncertu Piknika nego Atehist Rap-ovca

ti atheisti navodno sviraju vec 20 godina
    ja to opce nisam znala do pred par mjeseci
    mislim bas su mi fora, sad kad znam za njih
    ak bas oce nekaj slusat, radije to nego cajke

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa
    Ajme meni što me čeka! Recite da su to samo faze
    Naravno da su faze! A isto tak se u ovoj dobi to lijepo može kultivirati, da ne velim šišati ko živicu! Moji "prodaju pamet" prijateljima, a donose u razmjenu neke stvari kojih se ja ne bih sjetila, ali odobravam (The Beatles - kako me bilo sram što to meni nije palo na pamet). Djeca brzo nađu istomišljenike. Doduše, ja nisam mjerodavna za ovaj topic (imam dečke) ali kad god bi oni doma dovukli (ili zapjevali) nešto što bi nam paralo uši, samo smo se potrudili naći prihvatljivu alternativu...

Evo sadržaja njihovih mp3 playera (svaki ima svoje) i to samo ofrlje, koliko sam zapamtila, a nisam ni skroz u toku jer oni se dobrim dijelom sami servisiraju:

Veliki (picajzla) mora imat sve po direktorijima
    Jacques Houdek - Kad si sretan (cijeli album, kupili original jer su ga obožavali, pa nek imaju)
    Neno Belan - Rijeka snova (cijeli album) + puno starijih stvari iz doba Đavola (to je moja mladost), a posebno im je bila omiljena "Bila krila galeba" ... Blažena teta Daliborka iz vrtića, ona im je to puštala, a mene podsjetila na moju mladost
    Dino Dvornik - Junak plaže (našlo se na nekom ljetnom cd-u s benzinske pumpe)
    Dire Straits (puno toga - to je tatin izbor )
    ABBA (ABBA Gold - cijeli album, i to je tatin izbor)
    Vangelis - sve do čega se dočepa
    Renesansna glazba i obrade, na primjer ovo: http://video.google.com/videosearch?...d=0CBAQqwQwAA#

To su pokupili kad smo bili na Renesansnom festivalu u Koprivnici i bome se ujo puno namučio da nađe tko to svira i kako se zove, ali sada je ušlo u uho za sva vremena...

Od zafrkantskih grozota obožavaju Dreleta... !

Mlađi sin ima sve "u đuture" jer se ne opterećuje ladicama i redom ni inače u životu. Ima i nešto drugačiji ukus, zapravo ŠIRI, pa bi se uz navedeno tu našlo i klasike (obožava Mozarta i Vivaldija, Handela - neki dan je otkrio Muziku za Vatromet (baka snimila neki koncert iz Albert Halla), a to još nema na mp3 pa mu moramo prebaciti. Imam negdje, naravno... ).

ALI moj mlađi obožava i Severinu i to baš najgorje grozote (Gas gas) a jedva jeeeeedva sam ga uspjela korigirati da ne pjeva "Geni geni kameni". Uspjeli smo ga prešaltati na Belana :D pa je to sad podnošljivo.

Njemu pašu neki moji izbori (Ry Cooder, Van Morrisson) i neke domaće etno stvari - voli podravske mužikaše (ni ne znam kak se to zove, ujo mu to nabavlja), Evačićev band i slično. Jednom se raspametio kad mu je ujo puštao stare snimke Blaža Lengera, ali nemam u mp3 formatu. Nema veze, ima vremena....

I da, obožavaju audio priče pa se i to našlo na playerima (kompletne Priče iz davnine, ali i drugo...) ali to je već za drugu temu. Baš me jučer E molio da mu za prijateljicu nađem Malu sirenu. Mamino dijete... glazba i knjige, pa makar i za slušanje!

Eh, da - zaboravih da obožavaju dalmatinske pjesme, pogotovo klape. Nisam sigurna, ali mislim da je mali na prijemnom za glazbenu pjevao "Da te mogu pismom zvati..."

A za djevojčice - nemam pojma, malo ću pitati sinove kaj slušaju njihove cure iz razreda.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Zaboravih još dva benda:

Global Kryner

17 (kršitelj koda)ies

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja se prestala uzrujavat oko Lucijine muzike

mp3 joj izgleda ko da je netko pijan i napusen stavljao muziku na njega.
    severina pa hladno pivo pa tose pa tbf pa lady gaga pa cohen pa ET, da ne nabrajam dalje, mislim da je jasno

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Ines prvotno napisa
    ja se prestala uzrujavat oko Lucijine muzike

mp3 joj izgleda ko da je netko pijan i napusen stavljao muziku na njega.
    severina pa hladno pivo pa tose pa tbf pa lady gaga pa cohen pa ET, da ne nabrajam dalje, mislim da je jasno
    he, he. - vidi se da su nam djeca u istom razredu

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Prekjučer sam poslušala što moj mlađi sin ima na mp3...

Otkriće koje me iznenadilo: 4M - Idem i jaaaa - ne, ti ne!

Cirkus! Blaženi ujo, djeca se ne bi toga sama sjetila (a ni ja), ali poznam cape...

A jučer je nećacima poslao nešto od banda koji se zove "Kepa Junkera". NIkad čula... To su Baski, ali ne bih pojma imala da nije moj sin rekao o čemu se radi - slušao je ujin mp3 pa mu se dopalo i gospodin si je naručio! Sad će "educirati" svoju ekipu, a očito i mene!

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Baš smo prekjučer nas dvije pjevale zajedno s Katy Perry, na netu smo pronašle riječi od Hot N Cold i ožeži!
    A jučer je na radiju čula od Lilly Allen pjesmu Not Fair, koja je tipa vesela poskočica, i kaže 'skini mi to, mama'. Ali, nešto mi je govorilo da bih prvo trebala provjeriti tekst pjesme, dobro da jesam, nekako mi se ne pjevaju pjesme s kćeri koje govore o dečku koji je loš u krevetu, o oralnom seksu ...
    Sad se pitam da li da provjerim tekstove svega što ona sluša, kako voli te pjesme za odraslije vjerojatno se u njima svašta spominje. Ili da se tješim da još toliko ne razumije engleski, i da joj je od riječi važnija glazba na koju može plesati :/ ...

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Audrey prvotno napisa
    A jučer je na radiju čula od Lilly Allen pjesmu Not Fair, koja je tipa vesela poskočica, i kaže 'skini mi to, mama'. Ali, nešto mi je govorilo da bih prvo trebala provjeriti tekst pjesme, dobro da jesam, nekako mi se ne pjevaju pjesme s kćeri koje govore o dečku koji je loš u krevetu, o oralnom seksu ...
    Sad se pitam da li da provjerim tekstove svega što ona sluša, kako voli te pjesme za odraslije vjerojatno se u njima svašta spominje. Ili da se tješim da još toliko ne razumije engleski, i da joj je od riječi važnija glazba na koju može plesati :/ ...
    Na stranu tekstovi, ali meni su njezine stvari super.

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dopustili smo joj nedavno iPod.
    MM joj je stavio pjesmice koje uči na glazbenoj kulturi
    no ona hoće Tošu Proeskog (to smo morali cijelo ljeto slušati u autu), on joj je nekako prvi, sama si ga je izabrala.
    Sluša Gibonnija i Depeche Mode. Ali to zbog toga što ih je slušala još u trbuhu pa ostalo u uhu.

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Nema 9 g ali sluša je dosta dugo - Hanna Montana, tj Miley Cyrus

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •