Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: nisko željezo

paid avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno nisko željezo

od poroda i dojenja željezo mi je nisko ali ne toliko da bi mi moja dr propisala terapiju. ona nije sklona davanju nepotrebnih lijekova. kada mije bilo 7 rekla mi je da prehranom pokušam. padala sam u nesvijest i sl.

jučer vadila krv
    Hemoglobin 125
    FE 8.9
    Uibc70
    tibc 55

Sve je u granicama normale, ali sve nešto na donjoj granici. ja sam još uvijek slaba, pospana, kronično umorna, imam obilne menge, pa me strah da to još pada poslije menge.
    hoću li uzeti nešto na svoju ruku i šta???

MMK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ja , ali ja na tvom mjestu bih uzela ili ampule totheme 10 dana svaki dan, pa onda 10-ak svako drugi po jednu ampulu ili bih uzela prenatal ili sl.( zavisi koliko se slabo osjećam) gdje ima bar malo željeza.
    Ako ćeš prirodno podizati željezo čaj od žare ( koprive), jetrica, cvekla ...

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Moja mama uvijek savjetuje cimet s jogurtom, mislim na tašte. njoj se tako podiglo željezo.

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Nekome pomaže ferumlek, nekome kupinovo vino, nekome heferol-meni pomogao, netko imao problema sa time., razgovaraj sa dotkoricom-ovo je u granicama normale, ali je svejedno pitaj da li bi trebala nešto uzimait pogotvo što su ti menge obilne.
    Zatim čaj od koprive, cikla, povrće, voće, i svašta uz to.

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj zeljka231 prvotno napisa
    Moja mama uvijek savjetuje cimet s jogurtom, mislim na tašte. njoj se tako podiglo željezo.
    Viš, viš, to nisam znala.

Ja sam prelijena da bih samo za sebe cijedila te prirodne sokove od cikle, mrkve itd, pa sam pila kupovne biotta sokove od borovnice i cikle, moram priznati da sam super popravila željezo.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja sam u teskoj komi sa zeljezom, hemoglobin 77, zeljezo 2.

ima vise mogucnosti kako da si pomognes, ovisi kojim si metodama sklona.

mozes za vrijeme menge uzeti preparate zeljeza npr ferrum lek ili te neke sirupe sa zeljezom, ima ih u ljekarnama.

mozes uzeti homeopatiju tzv. tkivne soli ferrum phosphoricum u potenciji 7.

mozes probati sa hranom, recimo napravi si sok od sirove blitve s bananama, ili od spinata, skines peteljke i izmiksas sa stapnim mikserom ili u blenderu npr. saku spinata, 2 banane i 2 case vode.

ciklu jedi sirovu, opcenito probaj jesti sirovo zeleno lisnato povrce. uz to pij i c vitamin u nekom obliku, ili iz hrane ili u tabletama.

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

i ja imam problem sa zeljezom, opadala mi kosa jako, umor pospanost depresiva sve popraceno mrsanjem. Krvna slika bila je dobra al zeljezo totalno lose, minimalno.
    pijem tardyferon lijekove vec tjedan dana, i znatno mi je bolje. cak sam se 2 kg ubucila :D
    za 2 mj. na kontrolu pa cemo vidjet

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Meni kad se sroza željezo (naavno uvijek nakon pauze koju moram napraviti od prošle ture lijeka) Ferum odmah "popravlja" situaciju. Čim sam pospana i slaba znam da mi je željezo nisko.

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Što se tiće željeza iz prve ruke sam dobila preporuku za konjetinu, naravno ako nisi vegetarijanka i slaba na konje. Žena mi je rekla da joj se željezo super popravilo!

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

I ja imam nisko željezo, a imam i Ferrum phosphoricum C30. Molim savjet o doziranju te remedijei zahvaljujem na otkriću!

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Lovorka prvotno napisa
    I ja imam nisko željezo, a imam i Ferrum phosphoricum C30. Molim savjet o doziranju te remedijei zahvaljujem na otkriću!
    Nabavi nižu potenciju (npr.7c ili niže),uzimaj jednu kuglicu 1X ili 2X dnevno.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Hvala. A mogu li uzimati nekoliko kuglica ove više potencije?

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Lovorka prvotno napisa
    Hvala. A mogu li uzimati nekoliko kuglica ove više potencije?
    Ne.Za anemiju se preporuča uzimanje niskih potencija kroz duže vrijeme.Jedan od razloga je( i )taj zato što u niskim potencijama se u remediju nalazi i određena količina originalne tvari od koje je napravljena(u tragovima)što je poželjno u ovom slučaju ( u visokim potencijama nalazi samo energetski otisak).Visoke potencije također nije poželjno uzimati dugotrajno nego do prestanka simptoma,a kod anemije to ne ide preko noći nego kroz nekoliko mjeseci.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

sirius,

cyber-mama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Meni je danas stigao krvni nalaz, željezo je 3 (8-30 interval) !!
    Trudna san 10 tjedana, nemam apsolutno nikakvih znakova anemije, osim što sam oduvijek blijede puti.
    Sad me malo uhvatila briga za bebača. Da li je moguće da u ranoj trudnoći zbog manjka željeza nešto pođe po krivom kod bebe?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •