Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 60

Tema: Ogrlica za bezbolni rast zubića

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno Ogrlica za bezbolni rast zubića

Trebam informaciju o ogrlici za bezbolniji rast zubića. Kak se zove, di se može kupiti i koja lova je u igri!! Hvala

mamazika editirala naslov

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Bok!
    Mi smo svoju kupili prije 10 ak dana, ovdje kod nas je ima samo u privatnim ljekarnama (sorry nisam pogledala odakle si) i kostala je 103 kn. Obidji ljekarne i pitaj imaju li ogrlicu od jantara za zubice. Savjet: navodno, sto tamnija, to bolja (tribala bi bit narancasta)

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja sa iz Zgb daj mi reci u kojoj si ljekarni to kupila?

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

u makarskoj, u ljekarni Vukovic

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj malena beba prvotno napisa
    Bok!
    Mi smo svoju kupili prije 10 ak dana, ovdje kod nas je ima samo u privatnim ljekarnama (sorry nisam pogledala odakle si) i kostala je 103 kn. Obidji ljekarne i pitaj imaju li ogrlicu od jantara za zubice. Savjet: navodno, sto tamnija, to bolja (tribala bi bit narancasta)
    Ajde nam javi kako ste zadovoljni s ogrlicom.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Kod nas košta 165 kuna 8) i nama nažalost nije pomogla- već sam pisala o tome- a svi su je preporučavali
    ali nisu sva djeca ista :D

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mi smo ju dobili na poklon...
    U Zg, negdje u centru, cijena je manja od 100 kn, mogu pitati frendicu gdje ju je tocno uzela...

MalaBuba avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

čini mi se da sam čula da ima u nekom dućanu u Gotovčevoj i da košta oko 80-90 kn

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

zasad mi se cini u redu, jos slini na veliko, i trpa rukice ali manje agresivno. nasa malena je imala drugaciju koju smo nabavili vani i bila je odlicna. sad, mozda je i do djeteta. bas mi poznanica nekidan govorila da su joj obe curice nosile i da su svejedno bile nemoguce...

-tajana- avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Zna li netko gdje se u Osijeku može kupiti ogrlica (ako je uopće ovdje ima)?

ssss avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

U popolinijevim dučanima je 10 eura pa ako netko hoda van u šoping neka si navrati

mamabanana avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

mi imamo, a jel pomaze, to nitko ne zna... mis je blago-receno zahtjevan i s njom, a kako bi to izgledalo bez :?
    kupili u rozistepu za 80kn

isto smo se vodili onom 'nemre naskodit' -ali vidim da ima i drugacijih misljenja... :/

paws avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj mamabanana prvotno napisa
    kupili u rozistepu za 80kn
    Gdje je to?

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ne znam koliko je to djelotvorno. Ali i da je čudotvorno, ja ne bi stavila bilo šta, pogotovo sitne perle, ovoj mojoj oko vrata. Koliko je živahna, strgala bi je u roku 5 min., pa počela zobati zrnje. Da ne pričam da bi joj moglo, to isto zrnje, "otići gdje ne treba"... Zato ne za ogrlicu.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ne znam koliko je to djelotvorno. Ali i da je čudotvorno, ja ne bi stavila bilo šta, pogotovo sitne perle, ovoj mojoj oko vrata. Koliko je živahna, strgala bi je u roku 5 min., pa počela zobati zrnje. Da ne pričam da bi joj moglo, to isto zrnje, "otići gdje ne treba"... Zato ne za ogrlicu.
    Moram priznati da se slažem - ja sam dobila ogrlicu na poklon, i nekoliko joj je puta stavila, ali joj skinem kad ide spavati jer mi se čini da joj smeta, a da ne govorim da imam fobiju od toga da će se udaviti s njom...a nećakinja ju je strgala sa svog vrata pa su obe lijepo navalile kako kaže vještičica "ko koke na zrnje!" - horor!

mene više zanima na koju shemu to njima pomaže - jasno mi je za one od jantara - jantar kao poludragi kamen može pomoći - ali ova što je mi imamo je plastična, i jednostavno ne kužim - kako???

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

kako ce se raspast kad je izmedju svake perlice gropic?
    bar na mojoj je tako
    moja malena ju je nosila vise od dvije god i nikad nicim nije pokazala da zna da joj je oko vrata, nikad ju nije ni dotaknula!

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj malena beba prvotno napisa
    kako ce se raspast kad je izmedju svake perlice gropic?
    bar na mojoj je tako
    moja malena ju je nosila vise od dvije god i nikad nicim nije pokazala da zna da joj je oko vrata, nikad ju nije ni dotaknula!
    Misliš čvorić? Ove koje sam ja vidjela bile su samo nanizane na elastični ( :shock: ) konac. Ali svejedno, kada pukne takva sa čvorićima, ispadne jedna perla. A jedna je dovoljna...

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ne vjerujem da bi ova pukla, cini mi se dosta jaka ta vezica, nije elasticna

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

MI dobili iz AUS....košta 100 kn (preračunato iz EUR)...nismo je još preuzeli.

Sestrični oboje klinaca nosilo i niti slinjenja ni temp.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Da vas obavjestim danas mi je jedna apotekarica rekla da ogrlicu treba što ranije početi nositi čak i prije nego krenu zubi i da smo mi našu kupili prekasno pa baš i nedjeluje?!?!?!
    Pitam ja nju kako to zna kaže ona da iskustvo tj. godinama ih prodaje i tko god je kupio ranije kaže da funkcionira
    Opet ja pitam a kad sam ja to onda trebala kupit - ona veli kad je malenoj bilo 3 mjeseca
    Smatram ovo znanstveno ne utemeljenim ali opet žena je već dugo apotekarica pa možda iskustvo govori istinu
    Možda nekom ubuduće pomogne- nama baš i nije

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

tako sam i ja cula. mi smo je poceli nosit,mislim sa 4 mj, starijem je pomogla, njemu bas i ne (proljev, nije imao apetita, izbacio mi kasiku...) tako da je moje misljenje da zavisi od djeteta. a jeli je sada nosite i vidis li promjene? josip je jedino presta slin kad sam je stavila...

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja pricala sa svojim tj.djetetovim pedodontom i rekao mi je da je to prodavanje magle i da to nema nikakav ucinak.kakve veze moze imati ogrlica na vratu sa impulsom nicanja zubica? (tako on kaze)Navodno ju djete treba poceti nosit sa 2 mjeseca (ili sto ranije moguce) i ne smije se skidati.Ako pocnu djeca tako rano nositi ogrlice kako mogu roditelji znati da nemaju problema sa zubicima bas zbog ogrlice ili imaju srece pa to njihov bebac dobro podnosi.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

mi smo ogrlicu kupili sa 5 mjeseci jer smo skužili da se nešto događa a svi su govorili da je baš to spas - zub je izašao nakon cca. mjesec dana a danas se pojavio i drugi
    dakle ogrlicu ne skidamo skoro 4mjeseca a promjene ne vidimo i dalje slini i kukumače kad je kritično
    meni je zubarica preporučila da maloj mažem desni limunom tj. nakapam par kapi limuna i par kapi vode i masiram- to je i meni pomagalo kod upale desni
    a probali smo i bjelo vino al mislim da bi mi crvoguz postao alkoholičar- očekivala sam bar neku facu tipa bljak na okus vina ali jok ona je s užitkom zacuclala moj prst :shock:

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj patricija prvotno napisa
    .kakve veze moze imati ogrlica na vratu sa impulsom nicanja zubica? .
    nema veze sa impulsom nicanja zubica nego na njoj pise za bezbolnije rast i jacanje imuniteta. cak sam cula da slabi korjen zuba... :?
    znaci, nece brze izac nego bi trebalo biti manjih problema. iskreno ni ja vise ne mislim da nesto pomaze osim sta ne slini toliko vise...

mamaiema

Početno

mi nosimo ogrlicu od 6mj.(sad imamo skoro 14).dobili smo ju iz Švicarske na poklon.nisam očekivala da sad uz to zubi rastu bezbolno,naravno da je imala krizna stanja ali sam isto tako primjetila da kad ju skinem nervoza je znatno prisutnija tako da ju ne skidamo osim za kupanje u svakom slucaju mislim da je potpomogla da moju ribicu manje boli

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

malena beba impuls nicanja zuba znaci brzinu penetriranja zuba kroz zubno meso alveolu itd...znaci sto ti je jaci impuls to ce zub prije i bezbolnije izaci. Ne razumijem ovo sa korijenom zuba??

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ima na googlu

Jantarna ogrlica navodno sadrzi aktivne sastojke koji se toplinom otpustaju na kozu, isto tako moze navodno pomoci i odraslima kod zubobolje, bas sam i ja malo istrazivala jer me zanimalo. Jantar naime nije nista drugo nego drvena smola koja se stvrdnjavala oko 50 miliona godina sve dok nije od nje postao kamen. Tako da ja zapravo vjerujem i ima logike u tome da bi moglo pomoci. Doktori se ionako cesto odupiru svemu sto je prirodno i njima nepoznato to vec znamo, jelda?

bimba iaia avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Evo i mi smo je konačno naručili (i ultra brzo dobili!).
    Pa sad ćemo vidjeti. 8)
    Loše joj ne može napraviti(ako slabi korjen zuba,nadam se da se to odnosi na mliječne,koji će i onako ispast )
    Da li je skidate preko noći?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ogrlica se ne skida -samo treba paziti da nije izložena suncu. Mi našu nosamo već 5 mjeseci non-stop

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

zasto ne smije biti izlozena suncu? to prvi put cujem! ja sam cak cula da mora jer se ''puni'' na suncu :?

Lelas

Početno

a gdje se može naručit ogrlica? U bližim gradovima nidje nismo uspjeli naći ogrlicu.

Do prije 2 godine sam živila u inozemstvu, već tada sam te ogrlice viđala. Nije bilo bebe koja nije nisila tu ogrlicu. Majke koje sam poznavala su samo hvalile te ogrlice. Također je pedijatri preporučavaju. To je kod nas ovde (kao i sve) zaostalo.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Nama rekla teta u apoteci prilikom kupovine da ne smije biti na suncu-direktno- a kako je beba mala pa se baš i ne sunča to nije problem

Amelie32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Mi smo ogrlicu dobili s naputkom da ju 1 tjedno treba barem 5 minuta ispirati pod mlazom vode. Ja nekako ne vjerujem u ove jeftine koje se mogu nabaviti po 80 kn. Mislim da to nije pravi janatar. MM je bio nedavno u Švedskoj donio mi skupe jantarne naušnice i kaže da tamo nema takve ogrlice za klince ispod 50 EUR. A i naša je tako nekako koštala u Njemačkoj.

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

i nasa prva je toliko kostala u svicarskoj ali nazalost ovaj put nismo imali nikoga da nam je donese... i ja sam skepticna prema ovoj od 100 kn, nije se bas iskazala

bimba iaia avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Mi naručili ovu...skuplju nismo našli

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

mi svoju stavili sa 3,5 mjeseca...slinio ko lud..stalno je curak visio sa usta...sad se smanjilo za cca 80%...ja prezadovoljna..slini samo kad viče prrrrrr (baka ga naučila) i kad stavlja ruke u usta pa si sve razmaže po ličeku... i sad nosimo samo 1 bodi dnevno :D :D a prije smo mjenjali 2-3 i par slinčeka

drugom stavljam već sa 1,5 mjesec....

Anđela4

Početno

Mi smo danas isto kupili ogrlicu jer je u krugu poznatih već nošena i svi su imali super iskustva. Platili je 170 kn, orginal zapakovana iz švicerske uvoznik neki Taurus d.o.o.

Mene jedino muči to dali ta ogrlica može djelovati ako je samo priko dana stavim djetetu?????
    Mene je strah ostavit je da satim spava a i kad leži ostanu joj dublji otisci od nje.

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

može se ksinut preko noći al kao trebala bi je samo jedna ebba nosit i što više...

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

joj dobra ideja, ako ima netko tko je uzeo u Centru ili na Črnomercu da javi gdje ih ima jer sam nešto obilazila ali ju nisam našla,a baš nam treba....

Anđela4

Početno

Potraži po ljekarnama, tamo ti je najsigurnije

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Nema veze cijena, neki nabijaju cijenu da što više zarade, a jantar može biti lošiji. Bitnije je da sa sobom ima papir ili certifikat koji dokazuje porijeklo, a ne da se prodaje "na štandu" Jantar koji se koristi za zubiće ne mora nužno biti najčišći, ali mora biti pravi. Čisti, prozirni jantari su skupi, ali se koriste za dizajnerski nakit

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

danas sam napala jednu mamu na cvjetnjaku kad sam vidla da mali ima jantarnu ogrlicu di je kupila...veli u zlatarni u Austriji :/ , bebač ima dvije godine, a nosi ju od trećeg mjeseca, kaže da uopće nije slinio, da pomaže, jedino joj familija govori da bi mu možda trebala skinuti jer vjerojatno potiče hiperaktivnost mislim stvarno je bio aktivan nisam ga mogla pogledom pratiti...ako moj bude takav odma ću skinut višak kilograma

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

znači služi i mamama za vraćanje linije

od sestrične ju curica nosila do 4-e godien doke je nije strgala u vrtiću...al je bila na rastezljivoj nekoj špagici..ove su sad ko prave ogrlice....

i dalje je hiperaktivna....znači ije do ogrlice

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

da,da i moja je hiperaktivna, mozda je od ogrlice? ali znam vise djece koja su je nosla i nisu sva hiperaktivna

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

8) Sad ozbiljno razmišljam da skinem ogrlicu ako je i hiperaktivnost prouzrokovala ali zubima pomogla nije
    danas smo opet koma napipavam obje gornje jedinice a mica šizi

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj dramica prvotno napisa
    jedino joj familija govori da bi mu možda trebala skinuti jer vjerojatno potiče hiperaktivnost mislim stvarno je bio aktivan nisam ga mogla pogledom pratiti...ako moj bude takav odma ću skinut višak kilograma
    moram sama sebe citirati, to je bila šala od te mame,da nebi otišla rasprava u krivom smjeru, nikakav stvarni zaključak koji povezuje nošenje jantarne ogrlice i hiperaktivnost.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

jučer izvadila adrese apoteka u centru i sve redom zvala, nitko ju nije imao,onda se bacila na zlatarne, imaju ih,neke rade po narudžbi, cijene su od 200-500 kn sa čvorićima,onda sam saznala di je Rozi Step....u Jakova Gotovca to je uličica koja spaja Vlašku i Petrovu,tamo sam uzela ogrlicu,imaju četri vrste ogrlica za bebe,sa čvoričima naravno i dobije se certifikat (od baltičkog jantara) košta 85 kn,čini mi se ovo po zlatarnicama je ipak prodavanje magle, pa ćemo vidjeti

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

a ja ozbiljno razmisljam da skinem svoju jer mi se cini da nimalo ne pomaze. evo izlaze gornje jedinice i opet ista stvar kao s donjim: nece da jede, nervozan, osip oko usta, sva sreca da spava puno pa nekako izdrzim... jedino se nadam da nece opet proliv dobit....

Anđela4

Početno

malena beba: Najvjerovatnije da ta ogrlica nemože odmah pomoci, nemoj je skidati ako nepomaže sad za prve mozda će za u buduće biti korisna. Strpi se

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •