Citiraj Zdenka2 prvotno napisa
Da, poznajem puno takvih sveučilišnih profesora koji su išli i idu u inozemstvo, tamo predaju, sudjeluju u znanstvenim projektima itd. I ja sam jedna od njih. O izvrsnosti neću govoriti, ali je činjenica da sam svake godine mijenjala kolegije, dakle nisam drvila isto. Tako čine i mnogi drugi profesori koji drže do svojih učenika/studenata, struke i profesionalnog ugleda.
ja isto tako.

mislim da su 'novi' profesori puno svjesniji koliko je važno otići i mijenjati kolegije. a to se po bolonji (bar nešto) može.

ja znam da ni ja, ni moje kolegice, ne predajemo svake godine iste kolegije. ja bih se išla ubiti od dosade. a ovako se stvarno trudimo stalno usavršavati i svojim studentima pružiti najbolje što možemo i znamo.

ali ovo je skorz ot, tema je o osnovnom i srednjem školstvu...
a ja se nadam da će se i njima omogućiti mobilnost.

moja sveki je cijeli život radila u školi i imala je sreću da su je stalno slali negdje vani (dobro ne baš stalno). pričala mi je da je susrela kolegicu iz izraela koja je rekla da je njoj u opisu posla da svake 2 godine (ili godinu, ne znam) mora provesi barem 1 mjesec izvan matične države na stručnom usavršavanju. ako to ne odradi, dobiva otkaz.