YosephK prvotno napisa
Ne znam baš da bih se složio sa ovim. Nas je na 4. godini bilo samo 14 na smjeru profesor matematike i informatike. Većini je taj profesorski smjer bio prvi izbor. Znam da meni jest. Upisao sam fakultet na 1. roku, i to odmah profesorski smjer. Ne bih se baš na gore navedeni način bavio generalizacijama. Iznimki naravno uvijek ima, ali one su baš to - IZNIMKE.
Onako je bilo u mojoj generaciji, ne znam kako u tvojoj ali vidiš da i ti kažeš da je većini to bio prvi izbor, ne svima. A teško ćeš naći ljude koji su sad ing. jer im nije išlo na prof.
Meni je kao klinki bio san da budem učiteljica matematike ali sam s godinama shvatila da ako želim prehraniti obitelj onda profesorstvo dolazi u obzir samo u dva slučaja, ili ako se bogato udam ili ako dobijem na lotu. Eto, nisam se bogato udala, a ni loto ne igram pa ništa od mene kao učiteljice.
Ovako sa stipendiranjem bi bilo idilično, takvih stipendija već ima nešto malo(ili ih je bilo), mislim da je uvjet bio da se ide raditi na otok ili u područje posebne drž.skrbi.
Kod nas je najveći problem u društvu, a i u novije vrijeme neće se tako skoro riješiti