Dragi svi,
pokusavamo apelirati na sabor da se u izmjene zakona o kojima se glasa ovaj petak ukljuci i skidanje ogranicenja oplodnje na 3 j.s.
Ajmo svi napisati koliko vam je j.s. trebalo da dodjete do bebe ili trudnoce - ili koliko ste vec jajnih stanica dobili u postupcima a niste jos dosli do bebe.
Ajmo napraviti listu na kojoj ce se vidjeti koliko gubimo ovim ogranicenjem! Treba cim prije - danas i sutra!
1. pino - 4 stimulirana IVF postupka, 31 oplodjena jajna stanica, 1 beba. (po novom zakonu trebalo bi mi 11 postupaka a ne 4 ako se svaki put mogu oploditi samo 3)
Ajmo takodjer napisati jednu recenicu o tome sto negativna beta znaci za vas (napisite ako mozete, ali ne trebate, važno je najvise da se javite sa svojom osobnom situacijom i brojem j.s.)
pino: Dva tjedna čekam s nadom i strijepnjom i osluškujem svoje tijelo. Da li su moje dragocjene još uvijek sa mnom? A onda - telefonski poziv s rezultatima testa na trudnoću - "Žao mi je...". Svijet mi se srušio. Danima plačem. Svaki izlazak van je bolan kad vidim sretne obitelji, a ja možda nikada neću biti jedna od njih. Opet sam na početku, samo još malkice nesigurnija u sretan ishod nego prije.