Stranica 2 od 3 PrviPrvi 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 104

Tema: Vazno - koliko vam je j. stanica trebalo do bebe?

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

1 AIH, neuspio
    2 ICSI, ukupno 15 punktiranih jajnih stanica, 12 oplodjenih, 4 predembrija transferirana u 2 transfera, bez trudnoce

s novim zakonom ovo bi se "postiglo" u najmanje 5 stimulacija, buduci da je dijagnoza teska OAT, pa je ICSI jedina sansa...
    posljedice ove dvije stimulacije su cista na dojci i polip na endometriju koji je morao biti uklonjen hirurski, uz totalnu anesteziju. ne smijem ni pomisliti sta bi tek 5 stimulacija donijelo...

a negativna beta - nesto kao macak Tom u crticu kada udari o povrsinu mora i raspadne se na milion komadica. broj komadica je proporcionalan nadi koju se usudite uzgojiti.

Superman avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

5 x AIH - neuspješno
    1 x IVF u prirodnom ciklusu - 1 jajna stanica - trudnoća - dijete

Sad kad čitam ovaj topic, imam dojam da sam imala nevjerojatnu sreću.

martina123 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Martina - 1 stimulirana Inseminacija, 3 stimulirana IVF-a, trenutno - trudna (Maribor). Vazno je napomenuti da ja imam samo jedan jajnik.
    1 Inseminacija: 6 oplodenih jajnih stanica
    2. 1 stimulirani IVF - 12 jajnih stanica, 10 oplodenih
    3. 2 stimulirani IVF - 10 jajnih stanica, 3 oplodene i hiperstimulacija
    4. 3 stimulirani IVF - 10 jajnih stanica, 6 oplodenih, 2 vracena, rezultat- trudna.

Moje reakcije sa negativnim betama: 14 dana iscekujem odgovor, svaki sat je i nova nada i veliki uteg koji vuce prema dnu mora mojih strahova u kojem cu se ugusiti. Dan kada se odlazi u laboratorij, vadim krv.
    Tko ce ovaj puta ici po betu, ma ne zamoliti cu ih da me nazovu: mah, sigurni je negativna, sto s euopce nadam.... Nervozna sam, bojim se... Nisam spavala nocas.. Gledam ujutro svog muza, Boze sta ako i ovaj puta bude negativno....
    Pokusavam raditi bilo sto samo da ne sjedim i cekam, dok mi u glavi tutnjaju sekunde koje se cuju na satu.
    Nekoliko puta sam si dozvolila da idem sama po rezultat, i onda kada je negativan izgubim se totalno, razmisljam da li cu uopce stici do kuce, bjezim od ljudi, od svih...
    Zvat ce me, tu sam doma, na sigurnom, sama, gdje nitko ne vidi moje suze...
    Telefon zvoni: Na zalost rezultat je...... NEGATIVAN!
    I opet, O moj Boze i OPET!
    Telefon ponovno zvoni, vidim zove me suprug ne mogu se javiti, ne mogu...
    I opet zvoni telefon, mama je.... Mama znas, i ovaj puta neces postati baka....
    Ne mogu se javiti...
    Srusio mi se cijeli svijet...
    Nemam snage za nista....
    Placem i onda suze nestaju, a ja i dalje placem...
    I koji dan kasnije, mrvica u dusi, ponovni zov na jos jedan postupak...
    Hocemo li barem iduci puta uspjeti, i postati mama i tata?.....

a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

uh ,martina123, uh uh

1.postupak IVF/ICSI-37 god. - 17 js, 15 oplodjeno,5 blastocista, 2 vracene-trudna (1 beba), po ostale idemo to se zna.

martina123 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

marinci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

1-IVF-kratki protokol,dobijene 3 stanice od cega se 1 oplodila-nista
    2-ICSI-dugi protokol,20 i neka stanica,od cega se oplodilo 9,a od njih se dobro razvila samo 1 i ona mi je naravno vracena-trudna

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj odra prvotno napisa
    Ja nisam baš slučaj za ovu priču, ali kad sam već pozvana, a silno navijam za promjenu ovog glupog zakona, evo: išla sam na 2 prirodnjaka, oba puta je bila jedna jajna stanica i oba puta oplođena, ali tek drugi put smo skakali od sreće jednog Valentinova.

A negativna beta, negativan test, što god... teško je opisati tu bol ... i, iako se uvijek pripremaš na najgore, nada te preplavi i misliš - možda ovaj put ipak... i onda praznina...nema suza, ne osjećaš ništa, samo tupost, obamrlost... i za par dana odnekud izroni snaga, nešto što te gura u novi postupak, novu nadu...
    potpuno se slažem s tobom !!!
    joj drage moje nisam ni znala koliko je teško vama dok sam čitala vaše odgovore suze su mi niz obraze išle nemogu vjerovati koju bol i tugu prolazite...ufff.............

ja nakon 6 mjeseci pokušavanja desilo se jedno prekrasno čudo i želim vam od srca svu sreču da uspijete ..... i mislim da ovaj zakon trebamo promjeniti....

kate32 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

U ukupno 4 transfera, 21 js, 17 oplođenih, 9 vračenih, 2 smrznute još nas čekaju jer neznamo rezultat zadnjeg IVF-a.

Negativna beta, doživjela sam je samo jedanput jer sam svaki put prokrvarila puno prije vađenja. Neznam što je gore, meni je i jedno i drugo bilo jako traumatično.

Gost

Početno

1. 1 Stimulirani ICSI 33 jajne stanice od toga se oplodilo i nastavilo razvijati 9 , 2 vraćena ostalo zamrznuto , Beta negativna
    2. 1 Prirodni ciklus napravljen embriotransfer prethodno krioprezervirana embrija od njih 7 , 2 embrija preživjela odmrzavanje , Beta negativna
    3. 2 Prirodni ciklus - 10 jajnih stanica, 3 oplodene , Beta negativna
    4. 2 Stimulirani ICSI 3 jajnie stanice , ni jedna oplođena postupak propao
    5. 3 Prirodni ciklus - 7 jajnih stanica , 2 oplođene , Beta negativna

Osjećaj nakon transfera :nevjerica, isčekivanje, osluškivanje , izluđivala sam samu sebe .Ufuravala sam se kako će to izgledati ako budem trudna , a s druge strane pripremala sam se na najgore samo zato da se opet ne slomim ,a onda sam opet pomišljala pa možda ovaj put ....
    A onda se cijeli svijet sruši kao kad izubite nekoga vrlo važnog iz vašeg života , raspadam se u milijun komadića zajedno sa svojim snovima koje sanjam već 8 godina ....neopisiva bol i nedosanjani san ...

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

7 postupaka, 80 punktiranih jajnih stanica, 18 oplođenih, 1 trudnoća.

Imamo djevojčicu koja ima 3 godine, kovrčavu plavu kosicu, obožava se penjati, plesati i listati slikovnice. Promijenila nam je život, učinila naše duše bogatima, a svijet ljepšim.

S ograničenjem na 3 jajne stanice po postupku ne bismo imali nikakvu šansu da postanemo roditelji.
    U tom slučaju nama bi za 18 embrija trebalo 26 postupaka, a to je ipak više nego tijelo jedne žene može podnjeti.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Evo još:

- 4 stimulirana IVF-a i 1 prirodni IVF, 19 jajnih stanica, 16 oplođeno i transferirano, dvije bebice (jedna blizanačka trudnoća iz postupka).

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

u 8 stimuliranih icsi-a imaili smo:
    79 punktiranih stanica
    56 oplodjenih (samo 7 blastica, ostatak propao odmah 2. dan)
    14 vracenih

iz toga svega jedna blizanacka trudnoca i sad dva prekrasna banditosa

.

ali kad pogledate , meni je trebalo 79js da bih ja dosla do svog cilja, a ja mislim da ja spadam u neku sredinu :/

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ja se za tu računicu nekako ugledam u Slovence, zapamtila sam da računaju da 60% parova uspije unutar četiri stimulirana IVF-a, koja bi se trebala odraditi unutar 2 godine.

sandra-zvrk avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

2 postupka, ukupno 9 js- gonali
    U 1.postupku 1 js i oplođena triploidno -odustalo se od postupka
    U 2.postupku 8 js - oplođene 3 - vračena 2 osmostanična E - rezultat= curica od 3 mjeseca starosti.

Da se po novom zakonu odabiralo od ovih jadnih 8 js samo 3 u drugom postupku, kako bi odabrali moju mrvicu!? Za zamrznuti jedna čista nula jer loše reagiram na stimulacije. Dakle kad budemo htjeli seku ili bracu moram ponovno na stimulaciju , a obzirom na godine i dosadašnji rezultat (mislim na broj js) već mi se vidi da bi moglo biti dugotrajno!!!

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mi spadamo u one sretnije : 6 AIH, 1 stim. IVF, 19 punktiranih js, 11 dobrih od kojih 6 oplođenih, a 3 vraćene ET, i trudnoća, evo je sjedi moje malo smetalo pored mene i zato ne zamjerite na zbrkanosti i pogreškama.
    Želimo svu sreću parovima koje je pogodila ova el. nepogoda zvana Vlada RH!!!
    A o razočaranju negativnih testova, wewa je to vrlo slikovito i točno rekla..
    SRETNO svim budućim mamama i tatama!

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

2 stimulirana ICSI, 14 jajnih stanica, 9 oplođenih, 2 transfera, 2. trudnoće ( jedan missed ab u 7. tj; trudnoća - 25. tjedan)

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

1.ivf-icsi.7js,5 oplođenih,2 vraćene ostale propale.
    2.ivf-icsi.2js,2 oplođene al nepravilnog oblika.
    Trudnoća 0. U išćekivanju 3 punkcije.
    Osjećaji, mislima se prelama snažna bol oko sebe stvaram zatvoreni krug.

bublica3 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

nakon 3 AIH sam radila samo kućni test i uvijek je bio negativan

Nakon mog prvog IVF-a čekala do 13 dana i otišla vadit betu privatno, med.sestru sam zamolila da mi pošalje mail s nalazom isti dan.

Bila sam pozitivna i imala veliku nadu (prvi IVF) to je to!

Bila sam u autu, vozila kad sam primila mail na mobitel.
    Ali na mobitel vidim samo da sam dobila mail i od koga sam ga dobila, ali ne mogu otvoriti prilog.
    Joj kako sam vozila do kuće, jurila zam kao luda, trubila...
    Kad sam došla kući, upalila komp.. da vam ne pričam kako mi je bilo dok se dizao sistem kompjutera.
    Trajalo je vječno!
    A zatim, skidam mail. ..
    Nakon svega nisam ga mogla otvorit, bojala sam se. ..
    Bila sam sama kući MM na poslu
    Zvala sam ga, on kaže da čekam da će on sad krenit kući. ..
    Ali njemu treba pola sata do kuće...
    Ipak ne mogu izdržat, otvaram,.. MM na drugoj liniji...
    Čitam...Beta 0,1
    Moja prva prava beta 0,1, ništa ne razumijem, tražim veće brojke.
    NEMA IH! Samo 0,1
    Plačem
    MM ulazi u auto, dolazi kući..

joj

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Iz 4 postupka IVF, kod 3 je došlo do tansfera sveukupno 6 jajnih stanica, još nije došlo do trudnoće

A kako se osjećam nakon svake negativne bete? Svaki put sve teže, više mi se neda ni vaditi betu i opet prolaziti kroz to razočaranje ... i taj dan bih najradije isključila telefon da me nitko ne pita ono pitanje "i kako je prošlo" ...i najradije ne bih izlazila iz kuće jedno 10 dana i... znate već i sami

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno Moja priča

3 inseminacije= beta 0
    1 IVF postupak stimuliran gonalima.....beta pozitivna, pa nakon 2 tjedna negativna...
    Osjećaja se više ne sjećam, znam da je nastupila praznina, tišina i povlačenje u sebe....Zašto? Pitanje koje sam si postavila jednu malu masu puta....zašto nije odmah bilo negativno, pa da se ne moram radovati....Iskreno, pozitivna je beta meni bila toliko iznenađenje, do mozga mi nije dopirala ta radosna vijest, a onda sam shvatila i zašto....Jedan dan sreća, veselje, a onda drugi praznina, bol, suze........ I koliko takvih dana?! Koliko ih još slijedi?! A ovi u saboru nam sigurno ne daju podršku niti ulijevaju nade. Kako biti optimističan kad te oni svojim zakonima sputavaju i guraju još dublje...A vjerujte dovoljno smo duboko i nisko pali!!! Trebali bi se sramiti jer ne znaju što čine!!!!

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

MOLIM VAS NE KOPIRATI VANI
    a) koliko postupaka MPO?
    - 3 - ICSI
    b) koliko je bilo punktiranih jajnih stanica?
    prvi put 21
    drugi put 19
    treci put 33
    sva tri puta hiperstimulacija
    c) Koliko se jajnih stanica oplodilo?
    - prvi put 9
    - drugi put 6
    - treći put 11

svaki MPO postupak završava hiperstimulacijom i jednostavno nema teoreske šanse da se radi transfer odmah ... minimalno jedan ciklus pauza i tek onda transplatacija

- negativna beta ... ne da se opisati ... očaj ...

imam dečka - šest godina
    sorry moram
    Šimuniću sramite se !!!!!!!!!!!!

Miki76 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

1 AIH - neuspješan
    1 IVF - 6 js, samo jedna oplođena, nema trudnoće.

Kako se osjećam nakon negativne bete? Cure su već sve rekle. A ja bih rekla kako se osjećam sada. Zašto? Zato što upravo ulazim u prvi postupak po novom zakonu. Sutra mi je 3dc, idem doktoru s klomifenima, Gonali već doma čekaju da i oni dođu na red za par dana. A ja, umjesto da budem sva ushićena i sretna jer akcija je opet tu, ja sam tužna, plačljiva, prestrašena...Pitam se, ako mi se prošli put u punoj stimulaciji oplodila samo jedna jajna stanica, kolike su mi sada šanse u ovoj nekoj polustimulaciji? Čak i ako dobijem dosta js, da li će odabrati baš onu koja će se oploditi? Pokušavam biti pozitivna, ali eto, večeras mi to nekako ne ide. A sve zbog jednog jedinog razloga: zbog straha od nove negativne bete!

ivica_k avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

2 icsi postupka, 13 js, 3 oplođene, 1 missed ab

o osjećajima mi je teško govoriti, bilo je tu svega, ali naša bebica nas čeka i mi hrabro idemo po nju, makar na kraj svijeta!

tiki_a avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

23 js, još nema rezultata.

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

9 js, nema rezultata.

Negativna beta... praznina, nemoćnost, tjeskoba, razočarenje, nevoljnost, koma... Zašto baš ja???

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

6 IVF postupaka, 3 stimulirana, 2 klomifenska, 1 prirodni bez ET
    15JS, oplođeno 9, od toga 5 transfera ukupno 7 embrija (od toga 5 ocijenjenih kao dobri) bez trudnoće tj. 2 biokemijske

Negativna beta,.... mislim da je sve već rečeno, ja osobno idem od očaja, ljutnje, tuge pa do prihvaćanja i onda uz puno ljubavi opet u borbu.

nokia avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

3 stimulirana IVF, preko 100 doza Gonala, 18js, od toga 3 embrija, nema trudnoće, nema zamrzavanja

3 prirodna (klomifen) IVF, 9js, od toga 6 embrija, nema trudnoce

36 godina, 5 godina u postupcima, dijagnoza: sve OK

mvrcelj avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

7 postupaka od toga 2 stimulirana.
    17 JS od toga 9 oplodjenih, 5 transfera i jednog predivnog andjela!

mislim da je suvisno pisati sto je za mene znacila negativna beta....toliko ste sve prije mene o tome napisale, da bi ja samo sve to skupa potpisala!

kata.klik avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

3 AIH-a svaki put - ko kuća
    1 ICSI - 21 jajna stanica, 16 oplođenih, 2 vraćene, jedan upravo zaspao u svom krevetiću

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

2 stimulirana ivf/icsi, 8 js, 6 oplodjenih, prva beta negativna a drugu cekamo ovih dana

lberc avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

1 ivf 9 stanica,oplođeno 4 sve vraćeno beta -ništa
    1 prirodni loša stanica,nema transfera
    2 prirodni pobjegla stanica nema transfera
    3 prirodni dobili stanicu,dosta lošu,ali se oplodila,beta-ništa
    2 ivf 6 stanica 6 olođeno,2 vraćena,4 zamrznuta,beta-ništa

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Rađeno 6 inseminacija, od toga 3 sa Klomifenima (obično imali 4 folikula) i 3 u prirodnom ciklusu = nije došlo do trudnoće.

1. IVF = 19ampula Gonala, punktirali 6 stanica, sve oplođene, vratili 3=nema trudnoće

2. IVF = 38ampula Gonala, dugi protokol, punktirali 6 stanica, sve oplođene, vratili 2 rane blastociste=nema trudnoće.

3. IVF (ICSI)= 18 ampula Gonala, kratki protokol, punktirano 5 stanica, oplođene 3 zbog glupog zakona, vraćene 3 i sad čekamo rezultat.

Najgori dio u procesu je drugi tjedan čekanja rezultata.
    Prvi tjedan je podnošljivo. Nada je još uvijek tu. Čak i optimizam.
    Drugi tjedan je traumatičan..."što ako nije uspjelo, moram imati plan za dalje, hoću li preživjeti, kako ću ići raditi kad mi se stalno plače, ne želim među ljude, želim se zatvoriti u stan i nikad više ne izlaziti, ima li život uopće više smisla, do kada pokušavati..."
    Upalim TV---kao za peh: film sa trudnicom, otvorim prozor-prolazi trudnica, odem do trgovine oko mene horda mladih mama guraju kolica, guši me u grlu, javlja se inat i tako sve ispočetka.

Milinoviću, pronađi suosjećanje za nas...negdje...ne znam...

Ibili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

1. IVF/ICSI 10 JS, 8 oplođeno, 2 došle do stadija blastice, vraćene i od jedne nam stigla naša A , nažalost, za novi postupak opet sve ispočetka ali zna se , pod kojim uvijetima i sa kojim šansama

Deja2 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

U 5 stimuliranih i 10 prirodnih postupaka:

- punkcijom 24 dobivene oocite, ICSI tehnikom do oplodnje je došlo kod 19 oocita.
    - do trudnoće je došlo u prvom stimuliranom postupku: 5 oocita, oplođeno 4, 2 loše kvalitete, vraćene 2, jednoplodna trudnoća, na žalost missed ab. u 12.tjednu

martina123 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Roberta Popić2 stimulirana IVF-a:1.puta 8 jajnih stanica(oplođeno5),nažalosz ništa.2.puta 5 jaj. st.(oplođeno 3).
    .....i blizanci......sad će 9 god.

Link: http://www.facebook.com/group.php?gi...8945334&ref=ts

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

3 x AIH (VV): 0 trudnoca
    1 x stimulirani IVF (VV), 19 JS, 2 blastociste, HS: 0 trudnoca
    1 x ICSI (Maribor), 12 JS, 6 blastocista, 4 smzrlica: trudnoca prekinuta u 21. tjednu
    1 x FET (Maribor), 2 blastociste: 0 trudnoca
    1 x ICSI (Maribor), 21 JS, 15 blastocista, transferirano 2 kom, zamrznuti 13 kom., HS: trudnoca iznesena

Mislim da treba biti oprezan s tumacenjem rezultata ovog upitnika jer smo mi na primer unatoc cinjenice sto smo jos imali 4 smrznuto blastociste odlucili ici na ICSI zbog mojih godina. MPO pacijenti mogu imati jako dobar razlog zasto ne koriste smrzlice a te razloge Milinovic, Golem i slicni nisu u stanju razumjeti zbog izuzetno limitiranog IQa

Rodila se nasa kraljica koja sada ima 2,5 godina i ne bi se vise odlucila za stimulirane postupke bas zato sto sam bila izlozena ogromnim dozama hormona. Pokusati cemo ostati trudni sa smrzlicima (blastociste), ako nam ne uspije barem smo probali. Dobili smo jednu cudesnu kcerkicu uz pomoc MPO i uz pomoc moderne i USPJESNE metode moderne medicina smo ostvarili san da postanemo roditelje.

Vaka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

PLIVAzdravlje, 30.10.2009.
    Za trudnoću je dovoljan jedan usađeni zametak - ako nekog zanima kratki članak na http://www.plivazdravlje.hr/vijesti/...i-zametak.html

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Vaka prvotno napisa
    PLIVAzdravlje, 30.10.2009.
    Za trudnoću je dovoljan jedan usađeni zametak - ako nekog zanima kratki članak na http://www.plivazdravlje.hr/vijesti/...i-zametak.html

Da, prema ovome se kreću moderne zemlje, Slovenija, pa čak su to bili i kod nas radili uz kulturu blastociste (VV, CITO...). To znači kultura blastociste, tj. oplodnja SVIH jajnih stanica dobivenih u stimulaciji (u Sloveniji to bude i preko 20, kod mlađe žene, oko 10 kod starije), stavljanje zametaka da se razvijaju do 5. dana in vitro, tj. do faze blastociste kad zametak ima 100 stanica, i vraćanje zametaka 5. dan, ako su ocijenjeni kao dobri, a žena ispod 35, vraća se jedan, ostali se zamrzavaju za novi pokušaj i novu trudnoću. To obično u MB-u izgleda, recimo, da mlađa žena dobije preko 20 stanica, neka se uspije oploditi oko 15, neka se uspije razvijati do 5. dana nekih 5-6, vrati se jedan, ostali se zamrznu. Oko 2. ili 3. dana događa se prirodna selekcija, koja se događa i inače (jer bi onda zdrava žena zatrudnjivala svaki ciklus ako nije već trudna), tj. da se embriji, zbog kromosomskih nepravilnosti, ne razvijaju dalje od 2.-3. dana i ne uspiju se implantirati. Samo što se to kod zdravog para ne vidi tako kao kod neplodnog, jer se kod neplodnog oplodnja događa in vitro i točno se zna kad je embrij nastao, a zdrava će žena jednostavno dobit mengu i neće imat pojma da je došlo do oplodnje, ali ne i do začeća (embrij je propao prije implantacije u stijenku maternice čime započinje trudnoća).

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Da, to se više kod nas neće moći raditi, tj. neće se u ogromnom broju slučajeva moći ići na blastociste jer je prevelik rizik da od tri embrija neće ostati 5. dan nijedan, pa da se makar transferiraju 2.-3. dan, kakvi god bili. Moći će se ići na transfer jednog embrija samo u prirodnom IVF-u, što se i prije radilo, ali sam uvjerena da ovaj članak govori o transferu 1 embrija unutar stimuliranog IVF ciklusa, jer drugdje je teško zamislivo vrtiti prirodne IVF-ove kad im je uspješnost do maks 15% po ciklusu, realno oko 10% ili možda manje (ovisno o spermigoramu i ženinim godinama) pa je zbog toga liječenje često i dugotrajno na način koji nije uobičajen vani (kod nas ima puno parova koji se liječe i dulje od 5 godina). Ovo sve govorim kako je bilo, sad će biti neka nova pravila i neka nova praksa koja će biti bitno teža, po meni.

pino avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Svedska zakonski ima uredjen SET, transfer jednog embrija kad je to moguce (kod 70% zena).

Razlog zasto to oni MOGU napraviti bez da kompromitiraju uspjeh je STO OPLODE SVE JAJNE STANICE i pazljivo odaberu najbolji a ostale zamrznu.

Ovo u Hrvatkoj s ovim zakonom NIJE MOGUCE.

Disagreement about identifying the so-called best-quality embryo greatly restricts selection of the embryos to be transferred in some countries, such as Italy, Switzerland, and Germany, where the law permits cryopreservation only with pronuclear stages.
    http://groups.google.com/group/gradj...T%20FS2007.pdf

pino avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Dragi svi,

tesko mi je bilo citati koliko suza i koliko neuspjeha i koliko jajnih stanica i postupaka je bilo potrebno za uspjeh... I koliko boli kad uspjeha nema... Toplo se nadam da cemo svi biti roditelji jednog dana, usprkos svemu, i prirodi i sudbini i drzavi koja nam otezava ono sto je ionako tesko.

Hvala vam od srca na ovolikom odazivu - i molim vas nastavite niz... ovo su nasa svjedocanstva koliko je lijecenje uspjesno i neuspjesno... neka se vidi informacija za one koji zele citati... koliko boli stoji iza svake tesko stecene bebe.

Kao sto znate, izmjene zakona su izglasane. Amandman o zamrzavanju zametaka je odbijen. Skupili su 77 od 153 glasova, tocno onoliko koliko im treba za prodju. Oni koji su odbili razmatrati zaista bitne stvari u zakonu, ogranicenje oplodnje na 3 j.s., su HDZ, HSS, HSP, i 4 manjinska zastupnika: Denes Soja (Madjar), Zdenka Cuhnil (Cehinja), Semso Tankovic (SDA Hrvatske, Bosnjak) i Nazif Memedi (Rom). Nisu nas slusali danas, ali kao i svi gradjani Hrvatske, mozemo i mi njima reci sto mislimo na slijedecim izborima.

Ovo je apel koji smo im poslali. Nije bio uzalud. On pokazuje da se borimo za svoja prava, da ne sutimo i ne trpimo pokorno. Nastavit cemo govoriti istinu, a kad tad ce se pokazati koliko su oni koji tako olako dizu ruku za los zakon i zanemaruju patnju tolikih ljudi, pokazat ce se koliko su ta tvrda srca u krivu.

Poštovane zastupnice i zastupnici!

Mi, pacijenti reproduktivnih klinika, pacijenti koji se bore s neplodnošću Vas još jednom molimo da razmotrite naš gorući problem - to nije zabrana zamrzavanja zametaka, već ograničenje oplodnje na 3 jajne stanice po postupku. Ovo ograničenje, koje više ne postoji niti u jednoj europskoj državi, većini će nas pacijenata znatno povećati broj postupaka.

Uvjerite se i sami na ovom linku: http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=84859

U posljednja dva dana, a do trenutka slanja ovog dopisa, prikupili smo podatke od 59 pacijenata koji su prošli kroz ukupno 214 postupaka. Kada smo zbrojili svoje jajne stanice i napravili izračun koliko bi postupaka to bilo po novom zakonu, došli smo do čak 539 postupaka!

Svaki je postupak skup, zdravstveno invazivan, fizički zahtjevan i vremenski intenzivan. Ali najteža posljedica svakog postupka je vjerojatno negativni ishod.

Mi ga doživljavamo ovako - praznina... samo tupost, obamrlost... čudim se sama sebi na količini suza koje sam u stanju isplakati... tuga u cijelom tijelu...žarište na nepcu. ... svaki put sam psihički tonula sve dublje... svijet mi se srušio... najradije bi se zavukla u mišju rupu...utjelovljeni očaj...

I zato zajednički, Vama koji imate političku moć, snagu i odgovornost, vapimo riječima naše suborke koja je nakon 11 postupaka i 120 jajnih stanica (a što bi po novom zakonu bilo 40 postupaka) napokon dobila bebu:

Svijet je sada puno ljepše mjesto, a moja patnja i bol nagrađeni su najboljim mogućim darom.
    Molim Vas, nemojte drugima uskratiti tu nagradu.

U duhu te zamolbe još jednom apeliramo i pozivamo Vas - zatražite i podržite, prije svega, amandmane koji ukidaju ograničenje na 3 jajne stanice po postupku! Bez ukidanja ovog ograničenja, sve promjene su i dalje samo kozmetičke i ne poboljšavaju medicinski aspekt liječenja!

U privitku vam dostavljamo "Listu prioriteta prilikom izmjene zakona" kako biste dobili potpuni dojam kolika je važnost istoga za nas pacijente - za uspješnost naših postupaka i smanjenje ugroženosti našeg zdravlja općenito.

S poštovanjem,

MPO pacijenti - građanska inicijativa osoba koje se bore s neplodnošću

PRIVITAK 1:

Lista prioriteta prilikom izmjene Zakona o MO

1. Skinuti ograničenje oplodnje samo 3 j.s. po postupku!

2. Skinuti ograničenje oplodnje samo 3 j.s. po postupku!

3. Skinuti ograničenje oplodnje samo 3 j.s. po postupku!

4. Skinuti ograničenje oplodnje samo 3 j.s. po postupku!

5. Skinuti ograničenje oplodnje samo 3 j.s. po postupku!

......
    19. Skinuti ograničenje oplodnje samo 3 j.s. po postupku!

20. Skinuti zabranu zamrzavanja zametaka

......
    50. Skinuti administrativne prepreke koje je uveo odbor za zdravstvo a ne Milinović - psihološko i pravno savjetovanje, mišljenje liječnika iz druge ustanove...

pippi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Draga pino i ostali,
    hvala vam od na trudu.

Nažalost i ovaj puta bilo je neuspješno i to samo za jedan jedini glas. Neka ne misle da su uspjeli, nažalost zakon ostaje i dalje, ali doći će dan kada više neće donositi zakone u tom omjeru snaga. Nadam se što ranije.
    Samo za neke od nas bit će prekasno .

pippi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Nažalost, idealan sam primjer koji pokazuje kakvi rezultati postupaka će biti za sve nakon uvođenja Milinovićevog zakona. Neka moj slučaj bude primjer dr. Milinoviću kamo nas vode njegove odrednice zakona i svjetonazor njegove stranke.
    Naime, imam problem visokog FSH, ili pojednostavljeno, dobivam mali broj stanica bez obzira na stimulaciju. Uz dijagnozu OATa, rezultati su porazni.
    U prosjeku, bez obzira na stimulacije dobijem 3 stanice, što možemo uzeti kao primjer što se dešava danas svima.

Brojevi govore sve:
    6 stimuliranih postupaka
    dobiveno 20 stanica, od toga 7 oplođenih
    3 transfera, vraćena po 2 embrija 3-ći dan
    1 pozitivna beta, koja je završila kao missed ab. u 12. tj.

Sada sam svjesna da s 3 dobivene stanice po postupku i dijagnozom OAT samo u teoriji možemo doći do pozitivne bete. A uspješno završena trudnoća i rođenje djeteta ostaje daleki, magloviti cilj. Svakim danom postajem svjesnija da koliko god se trudili cilj je sve udaljeniji, a put sve maglovitiji.

Ovim zakonom nećemo biti usamljeni na tom putu, sve više nas kročit će njime, a neki pojedinci ostat će sa strane puta, promatrajući nas i zadovoljno se smiješeći, jer eto uspjeli su u svojoj zamisli zakona.
    Neka im naše suze, neispunjene želje i prazna srca ostaju kao vječni pokazatelj hladnoće i okrutnosti kojom žive i za što su se toliko zdušno zalagali.

tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Sada sam svjesna da s 3 dobivene stanice po postupku i dijagnozom OAT samo u teoriji možemo doći do pozitivne bete. A uspješno završena trudnoća i rođenje djeteta ostaje daleki, magloviti cilj. Svakim danom postajem svjesnija da koliko god se trudili cilj je sve udaljeniji, a put sve maglovitiji.

Ovim zakonom nećemo biti usamljeni na tom putu, sve više nas kročit će njime, a neki pojedinci ostat će sa strane puta, promatrajući nas i zadovoljno se smiješeći, jer eto uspjeli su u svojoj zamisli zakona.
    Neka im naše suze, neispunjene želje i prazna srca ostaju kao vječni pokazatelj hladnoće i okrutnosti kojom žive i za što su se toliko zdušno zalagali.
    Pippi potpis!

pino avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Ja se duboko ispricavam jer sam nekoga krivo nabrojala tko je glasao za ovakve nedostatne izmjene.

Naime presudni glas dao je Ratko Gajica iz SDSS-a, iako je Milorad Pupovac u Saboru zaista odlicno govorio za nas, i iako je SDSS predlagao bitne promjene koje Milinovic nije prihvatio.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

1 prirodnjak,1 stimulirani IVF ,oba puta 5 jajnih stanica, oplođene 3 prvi put,2 drugi put.... ništa od bebice oba puta i naravno svaki put mi se svijet srušio sa negativnim betama.....

runi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

1 IVF stim. ( menopur),7 jajnih st; 4 oplođene, 3 vraćene-BETA 25, NIŠTA
    2 IVF prir., pobjegla jajna st.
    3 IVF prir., nema jajne stanice
    4 IVF femara, 2 jajne st., oplođene oba dvije, beta 0
    5 IVF femara+menopur, 3 jajne st., 2 oplođene, beta 0
    6 IVF femara, 1 jajna st., oplođena, beta 0
    7 IVF femara, 1 jajna st., oplođena, beta 0

Što meni znači neuspjeh?
    Više ne molim Boga da uspijem, molim ga da me oslobodi ogromne želje, da mi da, da "živim".

tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

2 ICSI postupka - 13 j.s. - 10 oplođenih - bebe nema

Snjeska avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj runi prvotno napisa
    1 IVF stim. ( menopur),7 jajnih st; 4 oplođene, 3 vraćene-BETA 25, NIŠTA
    2 IVF prir., pobjegla jajna st.
    3 IVF prir., nema jajne stanice
    4 IVF femara, 2 jajne st., oplođene oba dvije, beta 0
    5 IVF femara+menopur, 3 jajne st., 2 oplođene, beta 0
    6 IVF femara, 1 jajna st., oplođena, beta 0
    7 IVF femara, 1 jajna st., oplođena, beta 0

Što meni znači neuspjeh?
    Više ne molim Boga da uspijem, molim ga da me oslobodi ogromne želje, da mi da, da "živim".
    runi

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •