Citiraj kavofob prvotno napisa
druga vrsta sisanja je kad više nije gladna, ali ne želi ispustiti sisu. primi je nekako pliće i koliko god ispravljala položaj ona se namjesti kako njoj paše. pokreti vilicom su kratki, često ni ne vuče, nego samo jezikom golica bradavicu. kad zaspi, izvadim sisu, ali ona nastavlja s pokretima sisanja i kad ne osjeti bradavicu to ju probudi. ako joj odmah ne stavim sisu u usta to ju jako razljuti...
Jooj, sve mi je jasno. To je i moja radila. Napravila mi je gadne blistere takvim plitkim hvatom. Pa sam joj ja iz straha da ne zaribam sisanje sa dudom davala svoj prst. S vremenom sam ga naučila izvući bez da je probudim na način da ga najprije spustim na njen jezik, a onda izvučem iz usta, ali tek kad je čvrsto zaspala. (Bez prsta ili sise nije htjela zaspati). Poveselila sam se kad je počela stavljati svoj prstić, čak sam to i potencirala, ali moj je bio i ostao bolji... Istina, bila sam manje ukočena nego kad je držala sisu u ustima, ali se i dalje nisam mogla maknuti. To je doraslo do apsurda kad smo radili snimanje mozga, ona je morala spavati a ja sam stajala pokraj nje sa svojim prstom u njenim ustima.
Da preskočim ostatak, na kraju je ipak dobila dudu varalicu ali samo za spavanje.
Ako možeš izdrži još malo dok ne budeš sigurna da duda neće interferirati s dojenjem, mislim da se preporuča barem 6 tjedana kvalitetnog dojenja. Za to vrijeme probaj sa prstom (nokat prema jeziku). To preporuča i dr Sears. link. Tu može uskočiti i tata .
Poslije, ako joj potreba za sisanjem i dalje bude jako izražena, pokušaj ipak sa dudicom. Ovdje dr Sears objašnjava na što je bitno obratiti pažnju.