Evo drage moje T jedna tema koja me muči protekla 2 tjedna i odlučila sam to podijeliti s vama. Gledam u svoje uputnice za triple test i uzv koje sam dobila od ginekologa i pitam se dali to za mene ima smisla. Trenutno sam u 15 tj trudnoće i slijedeći tjedan bih trebala obaviti ove testove. Na dosadašnjim pregledima i uzv je sve bilo u redu i nuhalni nabor koji bi možda trebao biti smjernica za obavljanje daljnih tesova je u redu. E sad moj ginekolog očito svima daje te pretrage jer kaže potpuno su bezopasne i dobro ih je napraviti a točnost je 80%. E pa meni to nije dovoljno. I tako se ja nisam ni snašla i izašla sam iz ordinacije s uputnicama u ruci. Prvo što sam pronašla za taj test je da ne govori dali dijete ima neke bolesti nego kolika je šansa da ih ima. A drugo je ne mislim pobaciti svoje dijete bez obzira na nalaz testa a i da ne daj bože bude loš ne mislim raditi amniocentezu tako da zapravo za mene taj test nema smisla. Jedino što mi taj test može donjeti je da ukoliko bude loš ću se cijelu trudnoću opterećivati s time a to nikako nije dobro. Sad me zanima što vi mislite i dali vas ginekolozi upućuju na taj test i dali idete?
I sorry na predugom postu.![]()