-
-
Pa ti vec znas odgovor na svoje pitanje. Zapravo ne zelis test. Meni u tri trudnoce nikad ginic nije dao uputnicu za te testove niti bi ih radila. Nisu mi cak ni nuhalni mjerili jer mi ni uvz nije bas drag.
Opusti se i uzivaj u trudnoci.
Sretno!
-
mitovski mislim da ti je marta sve rekla, a i sama kazes da ne zelis pobaciti te se onda nemoj ni opterecivati dodatnim pregledima.
-
mitovski mislim da ti je marta sve rekla, a i sama kazes da ne zelis pobaciti te se onda nemoj ni opterecivati dodatnim pregledima.
-
Ma znam i ne opterećujem se toliko. Htjela sam čuti iskustva i mišljenja drugih cura. Ma mene živcira to što naši ginekolozi olako šalju trudnice na takve preglede tj što sam ja dospjela kod jednog takvog kojem je to pod dobar dan. Meni je to isto kao da čovjek obavi sistematski pregled i sve je u najboljem redu a doktor mu kaže ma ajmo mi onako reda radi napraviti i ct i ovo i ono. Pa ako nema indikacija za takvu pretragu zašto me šalješ na nju. A i kad sam ga pitala zašto s obzirom da je sve u redu a i po godinama ne spadam u rizičnu skupinu malo se čak uvrijedio kao to je bezopasno i zato je dobro napraviti.
I zanima me ako netko ima iskustva s obzirom da se vadi krv i uzv jel to nekakav poseban uzv ili uobičajen.
-
ja isto to nisam radila, ni prvi ni drugi put, prvi put samo kombinirani, a drugi put i njega odbila jer je uzv bio super. posto ti pobacaj nije ni na kraj pameti bezveze ti je gubit dan na to i jos se brinut dok ne stignu nalazi. ja nebi.
-
ja sam bila na tripl testu, obavila sam ga u Petrovoj bolnici, vadili su mi krv i odmah nakon toga sam išla na uzv, ništa posebno, samo je dr. gledao točno određene stvari, mislim, baš neke određene veličine (kosti, promjer trbuha, glave..) i trajalo je par minuta, ne duže od 6-7 min.
Važno je da mogu usporediti te parametre koje dobiju uzv-kom i iz krvi a to je to točnije što ti je manji vremenski razmak između.
Ja sam to radila jer spadam u rizičnu skupinu po godinama, iako sam odmah znala da bez obzira na rezultat pobačj nije opcija.
-
renci a možeš mi reći što piše na tom nalazu krvi. dali piše u stilu ne znam mogučnost za to i to je 1: toliko, i tako za nekoliko parametara
-
ja sam radila PAPP test i mjerenje nn nabora jer je T nastupila pod cudnim okolnostima, o kojima necu ovdje
uglavnom ni kod mene pobacaj nije opcija ali spremna sam napraviti testove iz cisto jednog razloga, a to je da budem spremna, tj. da se mogu educirati na vrijeme o nekakvim nedaboze situacijama
da sutra nebi dozivjela da mi dr kaze da su kasno skuzili ili ne znam ja kakve nebuloze
-
pa zapravo lucylu može se i tako gledati na to, vidiš o tome nisam razmišljala. Jedino što koliko sam ja upućena, a ispravite me ako griješim ubiti jedino amniocenteza daje 100% odgovor a sve ove ostale pretrage su samo nagađanja tj kolika je šansa da nešto nije u redu. Pa sam čitala da ako npr na triple testu dođe rezultat 1:300, da doktori već dižu uzbunu i traže amniocentezu a u biti je velika mogućnost da je s bebom sve u redu.
A super je ako netko loše rezultate može prihvatiti mirno i ne znam u jednom danu se pomiriti s tim i idemo dalje, a poznavajući sebe ja to ne bih mogla baš tako olako i vjerojatno bih se duže vrijeme živcirala.
-
mitovski mislim da niti jedna pretraga moze biti 100% tacna
-
nakon mjerenja nn, koji je posve u granicama, odlučila sam ne raditi triple, jer nema indikacija i po uzv-u je sve u redu. dr. je bila ok, rekla mi je ako želim da mogu napraviti, ako ne ne. nisam jer rezultat ne mijenja ništa.
-
Ja sam radila sve te testove u trudnoći, iako sad kad razmišljam, dolazim do istog zaključka kao i ti. Čemu sve to, kad bi ionako rodila, bez obzira na rezultate testova?
Mislim da ih u idućoj trudnoći neću uopće raditi.
Ali i razmiljanje od lucylu itekako ima smisla.
-
ja sam u prvoj trudnoći radila triple test i bilo sve u redu, ali u ovoj neću raditi, pobačaj mi i onako nije opcija, pa niti nema svrhe....
jedna kolegica na poslu je nedavno radila triple i bilo je nešto ispalo rizično pa se bezveze živcirala 2 tjedna, da bi dodatni testovi pokazali da je sve savršeno.
-
Moja kolegica je radila triple i ispalo je da nije u redu, nakon toga je i amnio potvrdila da beba nije zdrava. Ona je odlučila prekinuti tu trudnoću i 6 mjeseci nakon toga ponovo je zatrudnila i rodila zdravu bebu.
Mislim da te pretrage definitivno ne treba raditi netko tko ionako ne želi prekidati trudnoću bez obzira na ishod, čemu se onda nepotrebno živcirati i opterećivati pregledima i čekanjem rezultata :?
-
Cure, postoji velika tema o tome
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=19572
Ovu ću zaključati.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma