Pokazuje rezultate 1 do 27 od 27

Tema: nema stolice - 9 dana stara beba

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno nema stolice - 9 dana stara beba

bebica je stara 9 dana, ne znam je li u bolnici kakala, ali otkad smo došli doma (danas 6.dan) ništa...

isključivo je na prsima, dosta piški i prducka povremeno. trbuščić je mekan i inače je ne pokazuje nikakve znakove smetnji, vesela je i zadovoljna...ali ja se uhvatim da držim dah pri svakom mijenjanju pelene nadajući se kakici...

koliko dugo je normalno da nema stolice? je li moguće da je imala stolicu, a da ju ja ne primjetim? (pelena zna biti prilično žuta)

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

kakve pelene koristite? (možda jednokratne upiju stolicu, ako su žute)

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

koristimo jednokratne. zbunjuje me jer nema miris po kakici, a kad prducka to zbilja smrdi...ustvari, ne znam kakva je kakica kod dojenih beba...kakva je konzistencija...miris?

čitala sam da je poput paste...pa je moguća teorija da se upije u pelenu :?

njezin braco je bio na AD i imao smrdljive stolice 3-4 puta dnevno koje nisam mogla fulati...

grom avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Pozdrav
    Obično se smatra da bi beba morala prvih 6-8 tjedana imati nekoliko pokakanih pelena dnevno. Međutim to kod nas nije bio slučaj čak ni u početku. T je obično kakala petkom. Neonatolog nam je objasnio da ona iskorištava svo mlijeko i da je normalno za bebe na prsima da kakaju i rjeđe.
    Što se tiče mogućnosti da profulaš, mislim da nije vjerojatna. Neće zaudarati kao kod beba na AD već je to nešto "slatkastiji" osjet ali nisu ljubičice
    S obzirom na probleme s dojenjem, svakako obrati pažnju na ponašanje bebe i njeno sveopće stanje te na broj popišanih pelena.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

pozdrav

i ja sam nekako mislila da je malo vjerojatno da profulam...ali s obzirom da nemam iskustva s dojenjem ipak sam se pitala

sad sam malo zabrinuta i mislim da ćemo sutra zvati pedijatra. sutra će biti 7. dan, a možda i 10. ako ni u rodilištu nije bilo kakice, to nisam sigurna :?

inače, svaka je pelena popiškena, a ona je skroz dobre volje i vesela, osim što gotovo stalno ili pajki ili sisa, ali to je ok za tu dob

uf, valjda će se javiti netko čija bebica isto nije kakala ovako dugo...negdje sam čitala da je do 7 dana sasvim normalno za dojenu djecu. ipak, ja tako željno iščekujem tu prvu kakicu...

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

probaj ju ujutro kad se probudi staviti nad nesto, lavabo, wc ili kanticu u ovoj pozi kao na ovom linku

http://www.diaperfreebaby.org/pottyp...ion=225:14:224

taj polozaj bas potice na praznjenje, mozda ti se pokaki. i popiski, pa pazi sto imas ispred sebe.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

pauze u kakanju normalne su nakon bebinih 6tjedana. dotad je važno da kaka puno-to je jedan od elemenata napredovanja
    probaj ovo što ti je savjetovala mikka, Tonka je dugo kakala samo tako

grom avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Ne vjerujem da bi je iz rodilišta otpustili bez da je kakala pa mislim da s te strane nemaš razloga za brigu, tim više što kažeš da je trbuščić mekan a da su druge pelene popišane.
    Da ima zatvor vidjela bi da se napreže i crveni pri pokušaju kakanja.
    Možda eventualno da joj pokušaš pomoći da pojede više kompresijama.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

pokušali smo jutros u položaju za kakanje. prducnula je par puta, ali od kakice ništa

sad sam već zbilja zabrinuta, čekamo da nam počne raditi pedijatar popodne pa ćemo njega zvati

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj grom prvotno napisa
    Ne vjerujem da bi je iz rodilišta otpustili bez da je kakala pa mislim da s te strane nemaš razloga za brigu, tim više što kažeš da je trbuščić mekan a da su druge pelene popišane.
    Da ima zatvor vidjela bi da se napreže i crveni pri pokušaju kakanja.
    Možda eventualno da joj pokušaš pomoći da pojede više kompresijama.
    vjerujem da je tamo kakala, ali tamo je 2 dana bila samo na AD. tek smo 3.dan prosisali

zatvor nema, u to sam sigurna. ona je tako vesela i zadovoljna kad se napapa i naspava. osim te kakice me baš ništa ne brine.

jutarnja pelena je bila skroz žuta i poteška, sigurna sam da prilično toga posisa jer dosta piški...a od sinoć joj i pomažem kompresijama kako sam vidjela na onom linku

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

kavofob - pa to žuto na peleni ti je stolica.
    Stolica kod tako malih beba nije fomirana i nekad se i upije u pelenu - a karakteristično je žute boje.
    Mokraća je bezbojna - tako da ti žuto na peleni sigurno nije od mokraće.

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Promatraj podoj. Jesi li sigurna da beba guta? Osjećaš li refleks otpuštanja mlijeka, tj eventualne trnce u dojci i primjećuješ li da mlijeko teče?

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj petra prvotno napisa
    Stolica kod tako malih beba nije fomirana i nekad se i upije u pelenu - a karakteristično je žute boje.
    Tako nekako i ja mislim. :/
    Daj poslikaj koju žutu pelenu ako možeš.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj petra prvotno napisa
    uf, nadam se da je tako. jutros sam baš gledala, na jednom mjestu je bila intenzivno žuta, baš tamo kod guze, ali nikakvog posebnog mirisa. dok prducka to baš jako smrdi po mljekecu.

sad si me malo smirila, počela sam već paničariti (s njezinim bracom sam imala traume pa si ne mogu pomoći iako znam da to nije nikako dobro i da stres prenosim na nju)

sad sam htjela kopati po smeću da fotkam, ali je moj dragi baš prije 5 minuta iznio smeće...iduća žuta pelena svakako ide na procjenu

Maja, sigurna sam da je s dojenjem sve u redu (na ovoj siki koju je prihvatila). jako je zadovoljna kad se nasiki, a kad duže spava i dojka se napuni, kad počne sisati osjetim olakšanje i dojka uskoro postane mekana. kad zadrijema u podoju i ispadne joj sika, mljekeco zna iscuriti sa strane...

Ogulinka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Nema mjesta panici. Moj bebač , tri mjeseca star, kaka svaki peti dan, uredno prducka, što je dobro, isto je na sisi. Razlika je od djeteta do djeteta. Neke bebe kakaju nekoliko puta na dan, neke jednom a neke svaki četvrti peti dan kao moja.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Ogulinka prvotno napisa
    Nema mjesta panici. Moj bebač , tri mjeseca star, kaka svaki peti dan, uredno prducka, što je dobro, isto je na sisi. Razlika je od djeteta do djeteta. Neke bebe kakaju nekoliko puta na dan, neke jednom a neke svaki četvrti peti dan kao moja.
    Da, ali je razlika da li je beba mlađa, ili starija od 6 tjedana.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

uspjeli smo se pokakati :D

zvali smo danas pedijatra i sestra nam je savjetovala da "isprovociramo" kakicu toplomjerom

čula sam već prije za tu metodu, ali se nisam usudila isprobati. do kraja sam se nadala da će doći prirodno i nije mi baš bilo drago na silu...ali sam već bila jaako zabrinuta pa smo krenuli

namazala sam toplomjer baby uljem i nježno stavila vrh u otvor guze. nije pokazivala nikakve znakove da joj je neugodno pa mi je laknulo

prvo se ništa nije događalo, malo sam ga zakrenula lijevo-desno i izvadila. prducnula je, a onda se i kakica pojavila :D

bio je to najsretniji kakanac u mom životu

hvala vam svima na komentarima i savjetima

case closed

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

super :D
    ubuduće nemoj to raditi,pedijatar te krivo uputio.
    Ti se nalij sokom od marelice..uglavnom jedi i pij ono što otvara

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Za dojene bebice do 10 dana bez je ok...tako je kod nas bilo ponekad. Ali je bila malo starija oko 4 mj

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Evo naš slučaj je vrlo sličan. Cura je kakala samo prvih par dana redovito i onda jednostavno prestala, kakala je u prosjeku jednom tjedno, nekad koji dan prije, nekad kasnije. Nisam joj ničim izazivala stolicu i to je trajalo punih 6 mjeseci dok nismo krenuli s dohranom. Sada kaka više puta na dan, stolica juj je čvrsta ali kaki u manjim komadićima, imam osjećaj da izbacuje samo dohranu, a mlijeko se i dalje taloži
    Uglavnom, sretna sam sada jer nisam poticala stolicu već pustila da joj se probava regulira sama. Da, jaako puno je prduckala i to dosta smrdljivo, što je sada isto prestalo.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

mamin gargamel se jutros pokakao sam :D

ne namjeravam više inducirati kakanje toplomjerom, ali mislim da je ovaj, prvi put to bilo potrebno jer nije bila riječ o zatvoru, kakica je bila mekana poput paste...i radi se o skroz maloj bebici...

vidjet ćemo kako će se dalje ponašati, ali do 10 dana više ne dižemo paniku

Anvi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Kod nas trajalo 14 dana.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Naš rekord je 11 dana. 8)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa
    Citiraj Ogulinka prvotno napisa
    Da, ali je razlika da li je beba mlađa, ili starija od 6 tjedana.
    IMA MJESTA BRIZI ako je beba mladja od 6 tjedana.

nije razlog za paniku, ali treba provjeriti polozaj, voditi brigu o mokrim pelenama i pokusati biti siguran da je beba dobila masnije mlijeko, dakle ne precesto mijenjati dojku i eventualno raditi kompresije.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Mi smo stalno bili na 5-6 dana, ali dobivao je jako na težini i nije mu to stvaralo probleme. Nedgje sam čitala da ovisi o majčinom mlijeku i koliko ga je beba u stanju iskoristiti. Po toj logici beba bolje iskorištava ako rjeđe kaka.

Ogulinka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj sanja77 prvotno napisa
    Mi smo stalno bili na 5-6 dana, ali dobivao je jako na težini i nije mu to stvaralo probleme. Nedgje sam čitala da ovisi o majčinom mlijeku i koliko ga je beba u stanju iskoristiti. Po toj logici beba bolje iskorištava ako rjeđe kaka.
    To sam i ja htjela reći al sam zaboravila napisati. Upravo to je rekla naša pedica. Ako ubacite koji put dohranu, onda je kakica mješovita (zrnato-kašasta).Bitno da nije zelena.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Nije niti zelena stolica problem, samo treba pronaći uzrok,
    koji u večini slučajeva nije glad
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...D=115&Show=718

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove