Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: Alergičari i njihova prava na proizvode "na recept"

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno Alergičari i njihova prava na proizvode "na recept"

Zanima me kakva prava imaju alergičari što se recepata tiče
    npr. na bezglutensko brašno u apoteci i sl. Mi za sada dobivamo (samo) hipoalergeno mlijeko iako smo alergični i na pš.brašno, jaja i da ne nabrajam, na puno toga... U biti me najviše zanima ovo brašno.
    Naime, moja mi je alergologica isto napomenula (da smo možda kandidati za takvo brašno), ali nije ništa napisala.
    Da li postoje neka "naša" prava (da napomenem pedijatrici?) ili "snalazi se kako znaš"?

(sorry, mod, možda sam ovo mogla "utopiti" u nekoj drugoj temi, ali mi se čini doista važnim)

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

znam da oni koji su na bezgluteinskoj hrani imaju par kila bezgluteinskog brašna na recept, sad da li ti tu spadaš???

Za mlijeko znaš Pregomin je na recept

Umjesto jaja ništ, izgjegavaj ga to je najbolji recept.

Znam da nisam baš puno pomogla, ali to je tak.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ma mi smo alergičari na pšenicu, a alergologica nam je savjetovala uključivanje u Udrugu za celijakičare i spomenula kako bismo "možda i mi bili kandidati za bezglutensko brašno", to me zbunilo...
    (ne znam da li to uključuje pretrage i sl. pa da nas na temelju neke nove dijagnoze tamo i svrstaju?)
    takvo ću brašno najvjerojatnije kupovati na svoj trošak kad mali bude stariji i htio papati kruh...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

U principu ti specijalist treba napisati preporuke za to brašno, a doktor dati recept. Provjerit ću iza vikenda kod jedne cure, pa ti javim.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

javi se ruzici u udrugu za celijakiju, sigurna sam da ces tamo dobiti pravu info

http://celijakija.hr/index.php?optio...d=13&Itemid=39

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Maya_78 prvotno napisa
    ma mi smo alergičari na pšenicu, a alergologica nam je savjetovala uključivanje u Udrugu za celijakičare i spomenula kako bismo "možda i mi bili kandidati za bezglutensko brašno", to me zbunilo...
    (ne znam da li to uključuje pretrage i sl. pa da nas na temelju neke nove dijagnoze tamo i svrstaju?)
    takvo ću brašno najvjerojatnije kupovati na svoj trošak kad mali bude stariji i htio papati kruh...
    moj sogor jos dobiva brasno na recept, ima preko 30g

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •