Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Za vrijeme otkaznog roka otvorila sam bolovanje.....

thegirl25 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno Za vrijeme otkaznog roka otvorila sam bolovanje.....

Da li me mogu odjavit dok sam na bolovanju?
    Eh neće vjerovat šta mi se dogodilo...

Moja draga knjgovođa mi je javila da je moj šef nju izvikao odakle njima pravo da mi otvore bolovanje budući da mi je dat otkaz...
    A ja sam u toku svog otkaznog roka+godišnjeg otvorila bolovanje odnosno komplikacije jer mi je savjetovano da bilo kakav otkaz, trudnoća može prekinut.
    Ja sam se zabrinula samo iz jednog razloga da li sam na napravila pogrešku samim time šta se nisam žalila u roku 15 dana na otkaz? Ili bez obzira ja kao trudnica imam pravo prekinut otkaz trudnoćom?

Ugovor je bio na neodređeno...

Kad mi je uručen otkaz ja sam rekla da sam trudna, na što je moj šef rekao da on to nije znao i da se to njega ne tiče....

Ja sad čekam da me odjave, što vi mislite koji sljedeći korak ja da napravim, ja planiram odma angažirat odvjetnika i tužit ih za sve moguće?

Hvala

Diami avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Zakon o radu prvotno napisa
    Zabrana otkaza

Članak 77.

(1) Za vrijeme trudnoće, korištenja rodiljnoga dopusta, koriš*te*nja prava na rad u skraćenom radnom vremenu roditelja, odnosno posvojitelja, korištenja posvojiteljskoga dopusta i dopusta za njegu djeteta s težim smetnjama u razvoju te petnaest dana nakon prestanka trudnoće, odnosno prestanka korištenja tih prava, poslodavac ne može otkazati trudnici, odnosno osobi koja se koristi nekim od spomenutih prava.

(2) Otkaz je ništav ako je na dan davanja otkaza poslodavcu bilo poznato postojanje okolnosti iz stavka 1. ovoga članka ili ako radnik u roku od petnaest dana od dostave otkaza obavijesti poslodavca o postojanju okolnosti iz stavka 1. ovoga članka te o tome pridonese odgovarajuću potvrdu ovlaštenog liječnika ili drugoga ovlaštenog tijela.

(3) Okolnosti iz stavka 1. ovoga članka ne sprječavaju prestanak ugovora o radu sklopljenog na određeno vrijeme, istekom vremena na koje je sklopljen taj ugovor.
    Imaš li dokaz nekakav da si rekla na dan kad su ti dali otkaz da si trudna? Jer time bi otkaz bio ništavan. U biti, možda ti ni ne treba dokaz.

Držim fige!

thegirl25 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Stvar je u tome da meni ne smeta činjenica što su oni meni dali otkaz, ali je stvar u tome da sam ga ja ''zamrznula'' za vrijeme bolovanje u trudnoći...Moja knjigovođa meni tvrdi da sam ja za vrijeme otkaznog roka donijela bolovanje i da mi ga oni ne smiju prekinut, već po isteku bolovanja mi nastavlja vaziti otkazni rok od onoga dana gdje smo stali....

Mene je iskreno frka jer je riječ o jakoj koorporaciji i imaju cijeli odvjetnički tim...moj šef je znao za bolovanje ali se odjenom pravi lud i ne javlja na mail...stvarno mi nije jasno zbog čega....

Oni su meni uručili otkaz u kojem stoji da se ja mogu žalit u roku od 15 dana, što ja nažalost nisam napravila jer mi je knjigovođa rekla da ne moram, nego da slobodno donesem bolovanje kad god želim tijekom otkaznog roka....da trudnoća prekida bilo kakav otkaz odnosno da ga stavlja na poček....

Neznam ni sama više šta je točno, jer ako oni mene odjave ja njih mogu tužit ali gubim sva prava dok ja to ne izganjam....eto ako je iko bio u ovoj situaciji molim da me savjetuje...

llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

još jednom da ponovim članak zakona
    2) Otkaz je ništav ako je na dan davanja otkaza poslodavcu bilo poznato postojanje okolnosti iz stavka 1. ovoga članka ili ako radnik u roku od petnaest dana od dostave otkaza obavijesti poslodavca o postojanju okolnosti iz stavka 1. ovoga članka te o tome pridonese odgovarajuću potvrdu ovlaštenog liječnika ili drugoga ovlaštenog tijela.

dakle, ako si ti poslodavcu donijela potvrdu o otvaranju mirovanja u roku od 15 dana od uručenja otkaza, taj otkaz je ništav, i on ti ga ne može dati za vrijeme trudnoće i još 15 dana nakon što se vratiš sa porodiljnog.

ako si mirovanje otvorila i papire o tome donijela poslodavcu nakon tih 15 dana od uručenja otkaza, ali za vrijeme otkaznog roka, onda ti otkazni rok prestaje teči za vrijeme trudnoće i porodiljnog i počinje teči tek nakon što prestane porodiljni.

tako da te on u ovoj situaciji svakako ne može odjaviti, ako to učini, tuži ga, već je samo pitanje da li je otkaz ništav, odnosno kao da ga i nema, ili je otkaz valjan, ali otkazni rok ne teče za vrijeme porodiljnog

AnneMary avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

koliko sam ja shvatila tu problematiku, mislim da je dovoljna potvrda od ginekologa koliko si trudna tj. dokaz da si u trenutku uručenja otkaza već bila trudna i to odmah poništava otkaz.
    Mislim da je bilo slučajeva kad su cure nakon otkaza saznale da su već bile trudne i poslodavac ih je morao vratit na posao jer su bile trudne iako to nisu znale.

ispravite me ako griješim! :/

thegirl25 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ajme stvarno se nadam da se neću morat peglat po sudu...jer nakon cijele drame oko Icsu-a, trudnoće, i svega sad mi samo treba da se stresiram hodanjem po sudu....

Kako čujem okolo nebi mi mogao dat otkaz odnsno prekinut bolovanje s obzirom da sam donijela obavijest o otvorenom bolovanju dok sam još bila na otkaznom roku...eto ako ima još ko da je upoznat sa pravnom regulativnom neka piše....

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Dobar dan, imam jedno pitanje!

Naime, prijateljica mi je trudna.. Radi na određeno, ugovor joj istječe za 2 mjeseca. Na preporuku ginekologa, otići će na komplikacije, a ugovor joj nakon toga neće produžiti. I što sad s komplikacijama?
    Porodiljnu naknadu će dobivati, ali ima li prava na kakvu novčanu pomoć (i koliku) prije nego što rodi od HZZO-a ili tko se već brine o tome?

Puno hvala!

thegirl25 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

E pa iskreno ja kako sam skontala od svih cura ako je na određeno može vući bolovanje sve do datuma do kad joj ističe ugovor...e koja je onda shema nisam sigurna...može je onda prijavit netko drugi kratko čisto da ima neko primanje....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •