Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: teška nepravda!!

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno teška nepravda!!

Evo ovako da pocnem zovem se Elizabeta Marić iz Trogira.
    Obračam se vama ako mi možete pomoci,uputiti me na pravu adresu gdje da se javim zbog jedinstvenog mog slucaja.
    Otvorila sam komplikacije u trudnoci 01.04.2009god.završavam u bolnicu zbog napuknuca vodenjaka 20.05 tu ne stavljaju na prepar itd.01.06 dolazi do poroda(7mj)trudnoce,beba okrenuta na zadak s nožicom vec u rodnici,voditelj rađaone odbiva napraviti carski rez nego me pušta na pripodni podod,e tu nastaju problemi nakon 2 sata rađaone.Naime dolazi do ocepljenja postelice brzinom munje me vode na carski rez nadalne dijete nijepreivilo tj.u eanimaciji joj puknu plučnu maramicu.Dalje zalim se na peckanje rane,sljede pregledi itd.da bi 15.06 došlo do vađenja maternice,pa onda21.06 pnovno na operaciju zbog puknuca crijeva ,i opet 25.06 reoperacija crijeva,sepsa,JIL,kirurški šok jednom rijecju ajme!
    šifre bolesti su:O20,O85,K63.1,K65.0,A41.9,J96.0,Y83.Imam ileostomu i čeka me još jedna operacija.

Gospoda iz HZZO-a me žele nadalje voditi na bolovanju pod šifrom AO(bolest)i na minimalcu od 1400,00kn mjesečno a ne kao komplikacije pri porodu GO jer ovakav slučaj nije predviđen u zakonu!!!
    Šta da radim i kome da se obratim??
    Unaprijed zahvaljujem!!

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ne znam kome te uputiti, ali htjedoh samo izraziti žaljenje zbog svega što si prošla.
    Nadam se da će sljedeća operacija proći dobro i da je bebica dobro.

Želim brz oporavak i uspješno ostvarivanje svojih prava.

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Nažalost ti ne mogu pomoći, nego ti samo želim dobrodošlicu na forum i da čim prije vratiš svoje zdravlje! Izgleda da je kod tebe netko debelo zeznuo i nadam se da će dotični i odgovarati.
    Moja sućut zbog gubitka bebe!

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Oprosti, nisam dobro razumjela gore napisano.

Moja iskrena sućut zbog gubitka bebice

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Katastrofa! Stvarno mi je žao za sve proživljeno.
    E sad, teško je nešto pametno savjetovati, jer su ovakvi slučajevi stvarno rijetki, ali kako sam u zadnje vrijeme imala puno posla s državnom birokracijom savjetujem - drito u glavu. Znači, središnji ured HZZO-a i uvijek kad te odbiju tražiš samo daljnjeg šefa, šefa, šefa, pa onda Ministarstvo zdravstva, malo se zaprijeti s tužbama itd. U ovoj zemlji, na žalost vrijedi samo kad kreneš džonom (čast svijetlim izuzecima).
    Sretno nadalje!

vesna72 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

na žalost, u hzzo-u su u pravu. dopust za slučaj smrti djeteta može se koristiti 3 mjeseca, a dalje je "obično" bolovanje.

5. Dopust za slučaj smrti djeteta
    Članak 17.
    Ako zaposlena majka ili samozaposlena majka rodi mrtvo dijete ili ako dijete umre prije nego što je protekao rodiljni ili roditeljski dopust, korisnik tog dopusta ima pravo nastaviti njegovo korištenje još 3 mjeseca nakon mjeseca u kojem je rođeno mrtvo dijete ili nastupila smrt djeteta.
    zakon kao nastavno bolovanje (bez izračuna novog prosjeka) priznaje isključivo bolovanje pod istom dijagnozom, te rodiljni dopust koji se direktno nastavlja na komplikacije u trudnoći.

u tvom slučaju s komplikacija u trudnoći nastupila si na dopust za slučaj smrti djeteta, koji traje max. 3 mjeseca i nakon toga slijedi novi izračun za daljnje bolovanje, a budući da nemaš isplata poslodavca ono je minimalno.

1400 kn si primila ili je to pretpostavka da će bolovanje toliko iznositi?

što se tiče ostalog dijela, postoji mogućnost da ideš evnt. dokazivati liječnički nemar. a po tom pitanju teško da išta možeš napraviti bez odvjetnika.

žao mi je zbog svega što si prošla

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Žao mi je zbog svega što si prošla.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

hej

beba je ziva il sam ja krivo shvatila,jer vidim po postovima da neki misle da je a neki dan nije
    nazalost ne mogu te savjetovat jer ne znam,al ti zelim puo srece sa svime, i mislim da trebas bolnicu tuziti jer ovo kaj su ti napravili je total neljudski

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

piše ti da dijete nije preživjelo

mačkulina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno Re: teška nepravda!!

Citiraj ogorčena prvotno napisa
    Evo ovako da pocnem zovem se Elizabeta Marić iz Trogira.
    Obračam se vama ako mi možete pomoci,uputiti me na pravu adresu gdje da se javim zbog jedinstvenog mog slucaja.Otvorila sam komplikacije u trudnoci 01.04.2009god.završavam u bolnicu zbog napuknuca vodenjaka 20.05 tu ne stavljaju na prepar itd.01.06 dolazi do poroda(7mj)trudnoce,beba okrenuta na zadak s nožicom vec u rodnici,voditelj rađaone odbiva napraviti carski rez nego me pušta na pripodni podod,e tu nastaju problemi nakon 2 sata rađaone.Naime dolazi do ocepljenja postelice brzinom munje me vode na carski rez nadalne dijete nijepreivilo tj.u eanimaciji joj puknu plučnu maramicu.Dalje zalim se na peckanje rane,sljede pregledi itd.da bi 15.06 došlo do vađenja maternice,pa onda21.06 pnovno na operaciju zbog puknuca crijeva ,i opet 25.06 reoperacija crijeva,sepsa,JIL,kirurški šok jednom rijecju ajme!
    šifre bolesti su:O20,O85,K63.1,K65.0,A41.9,J96.0,Y83.Imam ileostomu i čeka me još jedna operacija.

Gospoda iz HZZO-a me žele nadalje voditi na bolovanju pod šifrom AO(bolest)i na minimalcu od 1400,00kn mjesečno a ne kao komplikacije pri porodu GO jer ovakav slučaj nije predviđen u zakonu!!!
    Šta da radim i kome da se obratim??
    Unaprijed zahvaljujem!!
    kome?? pusti pravo i zakone ( u ovom tvom slučaju)....
    Bijelim kutama, Minsitarstvu zdravstva, Hrvatskoj liječničkoj komori, Hrvatskom liječničkom zboru, Ministru Milinoviću - OSOBNO,
    24 sata, Slobodnoj Dalmaciji
    i Općinskom sudu u Trogiru (Splitu) radi naknade šete za duševne boli i Kaznenu prijavu protiv KBC Split i dotičnog doktora radi kaznenog djela nesavjesnog liječenja...

JA BIH TAKO. Kada si na forumu napisala puno ime i prezime onda se time obrati i u javnost - puno više možeš dobiti nego ovako sama laički tražiti pravdu.

Sretno i žao mi je zbog horora koji si pretrpjela

stanam avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

zao mi je zbog tvoje tragedije

bas sam jucer u cekaonici kod zubara listala neki vodic hzzo-a o pravima i tamo pise(ne mogu se tocno sjetit) da se zbog komplikacija u trudnoci i porodu dobije 70% neke osnovice ne mogu se sjetit koje sorry. i pise o duzini bolovanja. ugl dobro provjeri svoja prava

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Evo da vas izvjestim jucer stiglo rješenje pravne službe HZZO-a,da se nadalje vodim na komplikacijama u trudnoći i porodu GO,a ne kao obicna bolest AO!! :D :D

stanam avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

bravo!
    da da tako se to zvalo u onom vodiču koji sam čitala.
    svako dobro

petraa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Super.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •