Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: Juhe

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno Juhe

Može li me netko naučiti kako da napravim najjednostavniju juhu od paradajza iliti rajčica
    Svi ostali recepti za jednostavne juhe također dolaze u obzir...Početnik sam u kuhanju a juhe su mi jako bitne...pogotovo kad uskoro budem dojila

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Uzmeš jedan karton od pola litre pasiranog paradajza (ja uzmem Podravkin), nešto manje od pola litre vode i malo vrhnja za kuhanje (i ne moraš). Kada provri, dodam sjeckanog peršina i vegete.
    Gotovo je za desetak minuta.

sve ostale krem juhe (grašak, brokula, kukuruz, tikvica...):
    prokuhaš povrće (ili uzmeš konzervu kukuruza, graška, graha), smiksaš štapnim mikserom i dodaješ pola/pola vrhnja za kuhanje i vode, do željene gustoće (rjetkoće). Začiniš i prokuhaš.

sve možeš i bez vrhnja, onda je potpuno dijetno.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Evo ti par recepata,našla negdje na netu:

PARADAJZ JUHA
    potrebno:
    -sok od paradajza (cca 1/2 l)
    -3-4 dcl vode
    -mala glavica crvenog luka
    -žlica brašna
    -tjestenina
    -sol
    -1 svježa paprika
    -list peršuna

priprema: na malo masno?e popržiti brašno, kad dobije žu?kastu boju zaliti ga sokom od p. i vodom. Brzo promješati, staviti cijelu glavicu luka i papriku (samo zarezane po sredini), posoliti i ostaviti da prokuha. Kuhati jo? 15-ak min i dodati tjesteninu. U gotovu juhu staviti malo svježeg, sitno narezanog, lista peršuna.
    Ja volim u tanjur dodati i malo vrhnja. Kad nije sezona svježih paprika a nemam ni smrznutih ne smeta mi. Ja ju volim svakako! Ponekad umjesto stand. tjestenine ukuham u juhu male žli?njake od brašna i vode.

AJNPREN JUHA (PREŽGANA ali ne medicinska )
    potrebno:
    -2-3 žlice griza (pš. krupice, koli?ina ovisi o željenoj gusto?i)
    -2 režnja ?ešnjaka
    -malo slatke mljevene crvene paprike
    -1 svježa paprika
    -sol (po želji i malo papra)
    -cca 1l vode (ili malo više)
    -tjestenina

priprema: na malo masno?e popržiti griz, dodati sitno narezan ?ešnjak i crv. papriku. Nakon što se sve malo poprži i lijepo zamiriše (1 min.) brzo, uz stalno miješanje, doliti hladnu vodu. Nastaviti još malo miješati da se ne naprave grudice.
    Dodati svježu papriku, posoliti i kuhati, nakon što provrije, 15-ak min. Ukuhati tjesteninu.
    Moja preporuka- u gotovu juhu staviti sitno narezanog kopra (mo?e i iz octa). Ja stavljam veeelike koli?ine ali samo u svoj tanjur jer moji de?ki ne vole kopar.

JUHA OD BROKULE
    i ja radim juhu od brokule ali malo varijacija, dakle kad ju oparim i izmiksam napravim zapršku s putrom pa na to bacim brokulu. Onda dodam vodu u kojoj se kuhala brokula i na kraju slatko vrhnje. E onda ako sam stvarno dobre volje sve to skupa ubacim u mikser i dobro izmiksam da se stvori pjena. To cure obozavaju; juha s pjenicom.
    I naravno obavezno koji kruhš?i? onako malo izdinstan na putru, ma znate ono kad se kockice kruha na putru malo preprže. Ono za ajnpren juhu iz gornjeg recepta.

KREM JUHA OD CVJETAČE I BOKULE

sastojci:

• 1 kg cvjeta?e
    • 40 dag brokule
    • 1/2 l pile?e juhe (kocka)
    • 1 dl vrhnja
    • 3 dag maslaca
    • 5 dag brašna

priprava:

Cvjeta?u podijelite na cvatove i stavite u kipu?u vodu da se kuha 10 minuta.
    Brokulu o?istite i narežite na kockice. Dodajte ih cvjeta?i i kuhajte 5 minuta, te još 10 minuta kad dodate cvatove sa brokule. Juhu ociledite, odvojite cvatove brokule a sve ostalo izmrvite mikserom.
    Maslac otopite, dodajte brašno i na?inite svijetli zapržak. Prelijte kipu?om juhom i dodajte kašu od povr?a. Za?inite i umiješajte vrhnje.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Inače ja paradajz juhu radim kao i Apricot, ovu od brokule i cvjetače obožavam a ajnpren juhu baš i ne radim, nikad se ne sjetim...Ali nije loša. Mada ja ne volim kad netko u toj juhi kuha npr. kobase pa sve onak masno pliva to mi je !

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ja na malo maslinova ulja izdinstam crvenog luka i malo paprike narezane na rezance. Dodam cca 1/2l paradajza (domaćeg, iz flaše) i 2-3 dcl vode. Kada zakuha malo peršina i začiniti po želji.
    U tu juhu obavezno ukuhavam trgance. Izmutiti dva bjelanjka, dodati žumanjke i dodati brašna toliko da se umijesi čvrsto tijesto koje se trga prstima u kipuću juhu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •