-
Kako pripremiti trogodišnjaka za EEG pregled?
Eto, za tjedan dana idemo na EEG pa molim roditelje koji su to prošli, ali i one koji nisu a imaju neku dobru ideju, za prijedloge i savjete kako(psihički) pripremiti dijete da pregled prođe uspješno i što manje stresno.
Znam kako sam pregled funkcionira, ali kako imam jednog skoro trogodišnjeg bistrića koji u općenito novim i čudnim situacijama puno bolje reagira i surađuje ako mu se one najave i nekako objasne, trebam mu najaviti to i nekako objasniti zašto tamo idemo, što će se raditi i zašto se mora na glavu staviti "jedna čudna kapa", i naravno da onda treba biti miran i zaspati. Od rođenja je nespavač i ne voli spavati. Al dobro, na to sam se vać psihički pripremila da će potrajati, ako uopće i zaspe.
Uglavnom, molim vas za bilo kakva vaša iskustva u tom smislu.
Inače nema straha od doktora (do sada), preglede obavljamo bez problema. Sam podigne majicu i otvori usta za pregled grla. ALi ovo je ipak nešto sasvim novo. A dijete je već odavno u tisuću zašto fazi...
-
Osoblje foruma
dan ili dva ranije mu objasni sto ce se dogadjati, nemoj prerano jer oni bas ne kuze vrijeme i sto je to tocno "za deset dana" pa ce se nepotrebno uzrujavati. objasni mu sto zornije sto ce se dogadjati, kako ce izgledati soba, tko ce sve biti u njoj, napomeni i onaj gel koji malo hladi.
i onda mu sve to opet ponovi neposredno prije nego udjete na pregled.
Moje je iskustvo da je jako vazno, osim toga da ste vi mirni, pristup osoblja, vazno je kako ce tehnicarka njemu sve objasniti, bitno je da mu sve unaprijed najavi i da je prijateljski raspolozena. nasa su iskustva u tom smislu vrlo pozitivna.
Ja ne znam, mi smo bili na brdo EEG-a, moj nikada nije bio potpuno miran, on je morao micati makar vrskom nosa, jednostavno je takav
Sto se spavanja tice - bitno je pomoci mu tako da pregled bude u vrijeme kada bi on i inace spavao. Mi tako mali nismo morali spavati ali kasnije jesmo. Spavao bi tu noc samo 2-3 sata, narucili bismo se na prvi pregled ujutro (7,30 ili 8 sati), sestra bi zamracila sobu, pokrila ga dekicom, zaspao bi za desetak minuta.
-
Slažem se. Bitno je dan, ili dva ranije razgovarati i opisati mjesto i što će se sve raditi. Noć prije pregleda spavati jako malo ili gotovo ništa. Mi smo s našim klincem i bili budni od dva sata ujutro pa skroz do pregleda tako da je na pregledu zaspao bez problema. U svakom slučaju apsolutno preporučam da se pregled obavi ujutro jer mi je poznato da se mogu u nekim bolnicama obavljati popodne. Sretno!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma