Citiraj KrisZg prvotno napisa Vidi poruku
2005, 2tjedna od poroda sam zavrsila natrag u bolnici jer sam imala kao tenisku lopticu na ulazu u vaginu. Od dizanja teskoga, ispala mi je maternica van :/Uzeo je neki instrument koji je mene podsjetio na onu zvucnu vilicu, nekako to uhvatio i vratio sve to natrag. Mene je boljelo i peklo vise nego ring of fire ali iznutra. Dobila sam zabranu nosenja icega ali to naravno nije bilo moguce. Preporuka vjezbanje i sto vise aktivnosti, svakakvih 2013 na pregledu prije trudnoce, doc nije vidjela nikakve znakove icega i imala sam dvije trudnoce od tada. Redovito vjezbam i nemam problema sa mokrenjem, barem ne otjecanjem ali imam sa nepotpunim praznjenjem, ako sjedim 5min...mogu se 5 x popiskiti(kada trebam kihnuti ili kasljem obavezno stisnem dolje jer me inace sve pocne peci)a kazu da imam spusten(zavaljen) mjehur.
Slično je i kod mene, iako nisam imala ovakvo veselje s ispadanjem maternice/mjehura. Čak i prije trudnoće dobila sam dijagnozu spuštenog mjehura (uzv abdomena u okviru sistematskog pregleda). Nakon oba poroda sam vježbala, ali nisam se nešto baš pretrgla.

Smetnje - iste: nepotpuno pražnjenje mjehura ako doobro ne pripazim, ne smijem si dozvoliti da se prepuni jer tada svako kihanje može rezultirati poplavom i slično. ALi očito je urođeno, jer sjećam se da mi je i u mladosti uvijek dugo trebalo da ispraznim mjehur. Stanje je bilo gore u trudnoći, a pogotovo u prvoj godini nakon poroda. Poslije se sve to polako vratilo na sasvim podnošljivu razinu. Sad bi trebalo održavati stanje, pa povremeno odvježbam, ne baš redovito. Trebala bih češće, pa hvala na podsjećanju...

.