Meni dijagnoza nakon 1god od 1.porodjaja prolaps 1.stepena, malo spusten prednji zid maternice i mjehur. To mi se desilo 37 dana nakon porodjaja, jos u babinama skoro pa nista nisam radila. Najteze sto sam digla bebu. Dio mjehura mi se vidi i na ulazu u vaginu, nesto poput oraha. S obzirom da bih voljela jos djece, i to cim prije, ginekolog mi je savjetovala da uradim laserski tretman maternice, tj vaginalnog zida. Pri tom tretmanu se na zidu tj misicu prave ranice u koje se ubrizgava kolagen. On pomaze da misic funkcionise kako treba i na neki nacin opet se skuplja vaginalni zid. Kako mi je objasnila vaginalni zid se rasirio od porodjaja, vaginalni misici losi pa se nisu vratili u prijasnje stanje. Taj zid je inace poput armature organima, drze maternicu i mjehur. Medjutim kako se rasirio organi prosto idu ka dole, vremenom sve vise i vise. Zbog stanja u kojem su organi savjetuju mi se 3 tretmana. Za sada sam uradila jedan (prije mjesec i po) i vec se osjecam bolje, kegelovu vjezbu mogu jace uraditi, tj vise stisnuti misic, cesce nego ranije mogu zaustaviti mlaz urina, i par puta sam za ovih mjesec i po kihnula nakon cega nema nevoljnog oticanja urina, sto je ranije bilo. Uskoro me ceka 2.tretman i ocekujem jos bolje rezultate