Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: Mobbing na radnom mjestu

TinaB avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno Mobbing na radnom mjestu

Ovo je moj slučaj.

Nakon mjeseci verbalnog zlostavljanja unatoč mom dobrom radu i trudu "pukla" sam na poslu te otišla na bolovanje. Dijagnoza psihijatra Reactio psychogenes anks. depressiva gradus gravid. Pijem antidepresive tri puta na dan + Zoloft na večer te tablete protiv povraćanja. Još uvijek ne mogu prospavati noć koliko mi živci rade. Na bolovanju sam od 23.09., a trebam se vratiti na posao 18.11. Čula sam se sa kolegicom sa kojom radim te mi je rekla da me tek očekuje "pavi pakao kad se vratim". Šaljem molbe za posao na sve strane,ali trenutno bezuspješno - sve sam da se ne moram vratiti na ovo radno mjesto.

Moje pitanje je: da li se mogu kako zaštititi? Da li mogu svojim nadređenima pokazati povijest bolesti od psihijatra i zaprijetiti (ovo ružno zvuči, ali očajna sam) odvjetnikom? Ja samo želim raditi svoj posao koji volim, ali ne mogu stalno slušati to ugnjetavanje (nisam baš u poziciji da mogu dati otkaz - imam malo dijete).

Ima li nade za žrtve mobbinga?

anatom avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ma neznam sto bih ti rekla-osim da je tako nesto odurno!
    Zao mi je sto moras to prolaziti!

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

http://www.mobbing.hr/udrugamobbing.com/savjeti.html

javi se u njihovo Telefonsko savjetovalište: pon - petak 10 - 17 h ili zatrazi Besplatni pravni savjet: srijedom od 10 - 12 h. četvrtkom od 17 - 19 h ili probaj otici na Radionice samopomoći: jednom tjedno

Email: udruga.mobbing@zg.t-com.hr
    Adresa: Domobranska 4, 10000 Zagreb
    Telefon: 01 39 07 301
    Fax: 01 39 07 300

RADNO VRIJEME UDRUGE:
    Od ponedjeljka do četvrtka - PON-PET od 10 do 17 sati, a ČETVRTKOM do 19 sati.
    Besplatni pravni savjeti srijedom (od 10-12h) i četvrtkom (od 17-19h), uz prethodnu telefonsku najavu.

* Pismeno zabilježite svaki mobing nasrtaj i arhivirajte sve pismene dokumente.
    * O onome što vam se događa obavijestite osobu iz vaše radne sredine u koju još uvijek imate povjerenja, a ako takva osoba ne postoji, s povjerenjem se obratite aktivistu nekog od udruženja za zaštitu ljudskih prava, za jednakost spolova ili sl.
    * Otvoreno razgovarajte s osobom koja vas zlostavlja o njenom ponašanju i postupcima.
    * Budite ljubazni sa zlostavljanom osobom, razgovarajte s njom, pomozite joj.
    * Recite zlostavljačima neka prestanu sa svojim ponašanjem.
    * Ne dajte se uvući u mobing ponašanje!
    * Požalite se osobi koja Vam je izravno nadređena.
    * O svemu biste trebali moći obavijestiti kadrovsku službu i upravu poduzeća.
    * U slučaju pojave psihičkih ili tjelesnih poremećaja, potražite savjet psihologa, psihijatra, liječnika.
    * Potražite savjet pravnika koji se bavi radnim pravom.
    * Trenirajte komunikacijske vještine!
    * Trenirajte tehnike relaksacije.

TinaB avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Hvala.

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Draga...znam kroz st prolazis i ja sam prosla kroz isto pred 2 godine. Tuzila sam i poslodavca i zaposlenika i jos ije donesena nikakva presuda. Upravo suprotno, nisam pozvana ni na jedno rociste pa ti ne znam sto reci. Samo hrabro i ne daj se!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •