Pokazuje rezultate 1 do 46 od 46

Tema: Koje leće nosite?

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno Koje leće nosite?

već nekoliko godina nosim Bausch & lomb-ove leće, inače traju po 3 mjeseca ali zadnja dva ili tri kompleta traju jedva 2 mjeseca (pred kraj su stalno suhe, mutne)

zanima me koje vi nosite i kakvi su vaši dojmovi?

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

ista marka, mekane, u 1 paketu 6 komada za 6 mjeseci, ali ih urednim čišćenjem uspijem iznositi 2 mjeseca, tj. 1 godinu; lani sam ih naručila internetom i platila oko 650 kn, 2 paketa; ima li netko bolja iskustva sa drugim proizvođačima ? zadnji put mi je dr primjetila kapilare u kutevima očiju, koje su znak suhoće (1/2 dana sam pred računalom, klima ) i dala mi je neke Blink kapi 3x dnevno ( kapi su 50 kn :shock: )

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ista marka, mekane, toricne, mjenjam ih svako dva mjeseca, neman nikakvih problema.

imam i cilindre od prije dvije god, jel se mogu takve lece naruciti na internetu??

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

evo ja sam odavde naručila, dođu za par dana, plaćanje pouzećem
    http://www.optikaonline.hr/lecezaastigmatizam.htm

lionne avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

I ja ista marka ali za 3mjeseca, nosim ih pola godine! Primijetila sam da trajnost/zamucivanje ovisi jaako o tekucini. Solo care mi je najbolja, Complete najgora.

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

a meni je bas complite najbolja :/

ali osim nje probala sam samo renu (b&l) i jos neku u zelenom pakiranju, neznan koju

ja sam smanjila nosenje leca na najmanju mjeru - po kuci nosim naocale

grace avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja imam Johnson&Johnson Acuvue Advans sada i isto primjećujem da mi traju dvostruko kraće. Ili postanu mutne i suhe ili mi puknu, mislim da su moderne leće sve tanje i propustljivije da bi bile oku ugodnije ali zbog toga traju kraće.
    I ja sam jednom naručila online leće, ali je dostava trajala duže od predviđenog jer je moja dioptrija dosta visoka pa ih nisu imali na lageru.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Super mi je ovaj topic. Ljetos sam se sprijateljiva(va)o s mekim lećama, a sad mi opet treba poticaj. Ipak su nešto ugodnije od polutvrdih

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

zelena je Opti free, to i ja koristim

Davore, trebaš li vibre da počneš nositi ponovno leće, evo ti ~~~~
    Nisam nikada nosila tvrde pa ne znam kako je sa njima, ali na mekane se navikneš za dva ili tri dana i nakon toga je super

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj grace prvotno napisa
    Ja imam Johnson&Johnson Acuvue Advans sada i isto primjećujem da mi traju dvostruko kraće. Ili postanu mutne i suhe ili mi puknu, mislim da su moderne leće sve tanje i propustljivije da bi bile oku ugodnije ali zbog toga traju kraće.
    I ja sam jednom naručila online leće, ali je dostava trajala duže od predviđenog jer je moja dioptrija dosta visoka pa ih nisu imali na lageru.
    koja je cijena?

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Mirta30 prvotno napisa
    ...na mekane se navikneš za dva ili tri dana i nakon toga je super
    Ma nije bio problem nošenje nego skidanje. Sprijateljili smo se nakon dva ili tri tjedna, ne dana.

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa
    ...na mekane se navikneš za dva ili tri dana i nakon toga je super
    Ma nije bio problem nošenje nego skidanje. Sprijateljili smo se nakon dva ili tri tjedna, ne dana.

skidanje je priča za sebe .... meni je prvih dana trebalo 45 min za jednu leću i već sam skoro bila odustala ali sam ustrajala kada sam vidjela koliko sam love dala.

Probaj pustiti malo nokat na palcu biti će t lakše ju podignuti, ali pretpostavljam da ti je veći problem refleksno žmirkanje

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

A ne, problem je bio trljanje oka, ali recimo da sam usvojio grif.
    Zanima me postoje li nekakve dobre umjetne suze, jer je skidanje s rasušenih očiju stvarno koma.

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

nemam iskustva sa umjetnim suzama, u principu mi trebaju jedino kada su leće pri kraju a tada baš i nema velike koristi od njih, njihovo djelovanje traje tek treptaj ili dva, skužila sam da mi više pomaže to što počnem piti više vode.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Pa treptaj-dva bi bilo aman-taman za bezbolno skidanje. Što koristiš?

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Allerganov Refresh Contacts (mala zelena bočica)

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Hvala

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

umjetne suze : Blink, ne znam koji proizvođač, meni su puno bolje od refresha, a za skidanje leća postoji "taktika" : kad se stave prsti na rub leće napravi se lagani treptaj, pogled prema dolje i tako je se lakše izbaci

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

To! Skupljam sugestije.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

I ja nosim Bausch & lomb-ove leće, kvartalne, ali od kada sam počela raditi imam stalno neku upaku očiju koja nikako ne prolazi... Ima li tko neki savjet? Puno sam pred kompom i ne spavam dovoljno. Stavljala sam Maxitrol kapi i clorofenikol mast,a li bez uspjeha. Pogoršalo se nakon viroze i ne prolazi već skoro dva mjseca.

grace avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

370 kuna 2 paketa za 6 mjeseci, a zbog visoke dioptrije imam pravo na račun HZZO-a taj komplet dobiti jednom godišnje besplatno. Imam različite dioptrije pa moram u startu uzimati dva paketa. To su mjesećne leće koje sam na preporuku liječnika iz vinogradske nosila po dva mjeseca, što u posljednje vrijeme više nije moguće.
    O

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

ja sam za 600 kn dobila 4 para leća i pregled oftalmologa..

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jesu li lece uvijek ok opcija, tj ima li netko od vas ko ne moze nositi lece?

zadnji put sam ih nosila prije 20 godina, ali kako sam tad zbog astigmatizma i plusa mogla dobiti samo tvrde, nije dugo trajalo, preneugodno mi je bilo.

kod pravljenja zadnjih naocala, a i predzadnjih (razliciti oftalmolozi, razliciti gradovi, pristupi, sve, da je jedno pomislila bi da je zato jer imaju vecu zaradu od naocala nego od leca?), dobila sam odgovor da u mojem slucaju lece nisu opcija, da mi mogu pomoci samo naocale. objasnjenje nisam bas nesto zapamtila

znam znam da trebam poci na pravi specijalisticki pregled, ali nikako se odluciti

mozda bi mi bilo lakse kad bi ovdje procitala: ofkors da svi mogu nositi lece, ofkors da mozes naruciti tirkizno plave i da ti oci tako i izgledaju, ofkors da ti ne treba usisivac da ih maknes s ociju (jos nisam zaboravila traumu od prvog izvlacenja mooncupa ima tri godine)

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa
    mozda bi mi bilo lakse kad bi ovdje procitala: ofkors da svi mogu nositi lece, ofkors da mozes naruciti tirkizno plave i da ti oci tako i izgledaju, ofkors da ti ne treba usisivac da ih maknes s ociju (jos nisam zaboravila traumu od prvog izvlacenja mooncupa ima tri godine)
    da ti olakšam?
    naravno da ih svi mogu nositi
    naravno da će ti s plavima biti oči kao pišekici
    jedino ne znam za mooncup, ali da ostanemo na istom nivou - nemam trauma, baš kao ni s tamponima

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

ivarice samo ću ti reći leće su zakon!
    u svakom slučaju odi na pregled jer možda ipak postoji nešto zbog čega ih ne bi mogla nosit

između monocupa i leća, biram leće, ako i zapne lakše ću nekog zamoliti da mi pomogne.

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

davore
    "www.net.hr/zdravlje/page/2009/10/29/0111006.html"

vanjci avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

ja nosim sad acuvue oasys. traju kao 15 dana, nisu nesto skupe (blage veze nemam ali mislim da je set od 6+6 bio do 300kn kod opticara). meni zapravo traju svaki par po mjesec dva. kao ekstra su vlazne. sa skidanjem nikad nisam imala problema, ja ih uhvatim i presavinem na pola, ne cini mi se problematicno, teze su mi za skinuti bile trvde i polutrvde davno kad sam ih nosila na pocetcima svoje lecenacke karijere...

zumbulmama avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

A ne, problem je bio trljanje oka, ali recimo da sam usvojio grif.
    Zanima me postoje li nekakve dobre umjetne suze, jer je skidanje s rasušenih očiju stvarno koma.
    Kap - dvije obične fiziološke čuda čini

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

između monocupa i leća, biram leće, ako i zapne lakše ću nekog zamoliti da mi pomogne.
    Mašta radi

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja več godinu dana nosim Frequency55 i super sam zadovoljna. Mjesečne leće za 200kn ( u paketu ih je 6kom).

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Mašta radi
    hmmm
    javi se ivarici kad poželiš maštat
    do onda [url=http://www.optikaonline.hr/store/kontaktnelece.htmlpogledaj malo ovdje[/url]

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Mašta radi
    hmmm
    javi se ivarici kad poželiš maštat
    do onda pogledaj malo ovdje

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zasto meni, mirta30 trazi pomoc sa strane, ja sve radim sama

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa
    zasto meni, mirta30 trazi pomoc sa strane, ja sve radim sama
    mirta koristi samo leće, ne?

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mandy prvotno napisa
    evo ja sam odavde naručila, dođu za par dana, plaćanje pouzećem
    http://www.optikaonline.hr/lecezaastigmatizam.htm
    Ja koristim B&L Softlens Toric (ove - http://www.optikaonline.hr/soflenstoric.htm), a zbog razlicite dioptrije sam prisiljena uzimati po dvije kutije.

Uzela sam ih kod oftamologa, no on ima samo B&L proizvode, pa i nema drugog izbora.

To su mi prve meke lece, koristim ih od ljeta, i zadovoljna sam (osobito sam bila sretna ljetos na godisnjem odmoru, kad sam s njima ronila :D), medjutim primijetila da sam da mi se u situacijama sa smanjenim svjetlom - suton, zatvoreni prostori, itd. - vid muti. :/

Pitala sam oftamologa, receno mi je da je to normalno - no nekako se tog 'side effecta' ne sjecam sa tvrdim lecama, i tesko mi se na to naviknuti.

Vi koji nemate taj osjecaj zamucenog vida u uvjetima s manje svjetla, koje lece za astigmatizam koristite?

Takodjer, s obzirom na to da sam prisiljena uzimati dvije kutije (da bih nekako navukla na godinu dana koristenja), koje mi se najvise isplate?
    (pritom napominjem da mi odgovara da uvijek pri ruci imam zamjenu, za slucaj da se leca izgubi/osteti, znaci bilo bi pozeljno da nisu godisnje).
    Na brzaka sam proucila ovaj gore sajt, cini mi se da su najisplativije Acuvue Oasys for Astigmatism, je li to tocno? Kakva su vasa iskustva s njima?

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj Elly prvotno napisa

Ja koristim B&L Softlens Toric (ove - http://www.optikaonline.hr/soflenstoric.htm), a zbog razlicite dioptrije sam prisiljena uzimati po dvije kutije.

To su mi prve meke lece, koristim ih od ljeta, i zadovoljna sam (osobito sam bila sretna ljetos na godisnjem odmoru, kad sam s njima ronila :D), medjutim primijetila da sam da mi se u situacijama sa smanjenim svjetlom - suton, zatvoreni prostori, itd. - vid muti. :/
    ja koristim ove iste i iz istog razloga i imam istih problema.

nadam se da ce neko drugi imati odg na ovo

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

ja sam prije 3 dana naručila sa ovog linka :http://hamerlik.com/contact-lenses-monthly-c-21_22.html soflens 38; 2 kutije * 6 kom, sa poštarinom 196,00 kn , duplo jeftinije nego kod nas; plaćanje paypal-om, dostava od 7-15 dana; prije sam bila na provjeri dioptrije i prosurfala po netu u vezi ovog linka

mio-mao avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Joj, ne bi htjela biti zločesta i vaditi vam mast ... ali od prošle godine, nakon 22 godine neprekidnog nošenja leća... više ne nosim na očima niš osim sunčanih.. laser je zakon :D !!!

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

koristim mjesecne air optix i kupujem iskljucivo preko neta jer su upola jeftinije

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj s_a_n_d_r_a prvotno napisa
    koristim mjesecne air optix i kupujem iskljucivo preko neta jer su upola jeftinije
    PLIZ, PLIZ reci mi kako : ubiše me troškovi:

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

preko ebaya
    uglavnom platim dvije kutije sa postarinom kao sto bi me ovdje kod opticara kostala jedna

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

aj ti meni detaljno opiši koje i daj mi neki link i može na pp

srečo moja naj veča

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

moje sa hamerlika stigle za 10 dana, 2 paketa po 6 kom mekanih bausch&lomb soflens38 leća; u blagom sam šoku jer iste u opticionline dođu duplo više; evo 2 linka s moje strane:
    http://www.aclens.com/ i http://hamerlik.com/soczewki-kontaktowe-c-21.html, ovaj poljski ima i prijevod na engleski sa strane
    moj savjet je otići kod oftalmologa i izmjeriti dioptriju, tražiti savjet mekane/polutvrde/ tvrde/ za astigmatizam ili ne; trenutno najpopularnije i najkvalitetnije marke su johnson i bausch&lomb, kvaliteta ista/slična, kao i cijene

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

ja sam bacila stare kutije i više ne znam koje moram naručiti (znam dioptriju ali nemam pojma BC)

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

ja sam bacila stare kutije i više ne znam koje moram naručiti (znam dioptriju ali nemam pojma BC)
    Mirta obično imaš samo 8,7 i 8,4 BC, meni je oftalmolog rekao da izabrem po volji, ja sam izabrala 8,7,

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj mandy prvotno napisa
    Mirta obično imaš samo 8,7 i 8,4 BC, meni je oftalmolog rekao da izabrem po volji, ja sam izabrala 8,7,
    mislim da ću ovaj put još otići na pregled i kupiti skuplje leće a onda ću z a slijedeću sezonu naručivai preko neta.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •