Ja koristim B&L Softlens Toric (ove - http://www.optikaonline.hr/soflenstoric.htm), a zbog razlicite dioptrije sam prisiljena uzimati po dvije kutije.mandy prvotno napisa
Uzela sam ih kod oftamologa, no on ima samo B&L proizvode, pa i nema drugog izbora.
To su mi prve meke lece, koristim ih od ljeta, i zadovoljna sam (osobito sam bila sretna ljetos na godisnjem odmoru, kad sam s njima ronila :D), medjutim primijetila da sam da mi se u situacijama sa smanjenim svjetlom - suton, zatvoreni prostori, itd. - vid muti. :/
Pitala sam oftamologa, receno mi je da je to normalno - no nekako se tog 'side effecta' ne sjecam sa tvrdim lecama, i tesko mi se na to naviknuti.
Vi koji nemate taj osjecaj zamucenog vida u uvjetima s manje svjetla, koje lece za astigmatizam koristite?
Takodjer, s obzirom na to da sam prisiljena uzimati dvije kutije (da bih nekako navukla na godinu dana koristenja), koje mi se najvise isplate?
(pritom napominjem da mi odgovara da uvijek pri ruci imam zamjenu, za slucaj da se leca izgubi/osteti, znaci bilo bi pozeljno da nisu godisnje).
Na brzaka sam proucila ovaj gore sajt, cini mi se da su najisplativije Acuvue Oasys for Astigmatism, je li to tocno? Kakva su vasa iskustva s njima?

Odgovori s citatom