Cao, mi smo novi clanovi foruma a razlog dolaska je upravo operacija tortikolisa. Moja curica ima 4 godine i urodjeni tortikolis tj. skracen desni misic. Vjezbe smo poceli raditi mjesec dana posle poroda i do 1 godine sve je bilo u redu. Vrjeme je prolazilo sve je bilo ok do prije pola godine, naglo je izrasla i malo po malo pocela da krivi glavicu, prvo sam mislila da to ona radi iz navike neke , dok mi pedijatrica nije skrenula paznju i naravno odemo mi fizijatru. Dobila je terapiju vjezbama i parafin neke 2 nedelje pa posle toga kontrola. Na nalazu je pisalo da se prvo javimo ortopedu. Po negovom misljenju misic je previse tvrd da bi se ista vise moglo vjezbama napraviti i indikovao hirursko lijecenje. Fizijatar je to potvrdio i rekli su da je to najbolje za nju i naravno posle toga da se javimo njima za dalju terapuju vjezbama u zavodu. Prolaze dani a ja sam jos u dilemi, bojim se operacije bojim se kako ce ona da reaguje ma grozno se osjecam. Juce sam otisla privato jos jednom ortopedu da je pogleda, dobili smo potvrdan odgovor.Svi nas salju na operaciju a ja cu da svisnem od sekiracije, kako je moglo do toga da dodje kad je sve bilo u redu do skoro. Mi radimo vjezbe kod kuce i ona je predobra i vjezbe radi jer vidi da je tako najbolje za nju, velika je vec i shvata da mora, a mene muka hvata kad pomislim da ce da je uspavaju i posle toga bolovi, jadnica mala bas ce se namucuti.
Ako ima koja mama koja je proslao kroz ove muke sa djetetom molila bi da se javi pa da podjeli sa nama svoje iskustvo.
Hvala svima na stpljenju i izvinjavam se ako je post predugacak