Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 56 od 56

Tema: Pustite nas da budemo roditelji

Cookie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Kad sam ostala trudna, ušokirala sam se kako si kad si trudan/ imaš dijete odjedanput svi živi, uključujući potpuno nepoznate ljude, uzmu za pravo dijeliti ti savjete, preporuke, prigovore...

(Govorili su mi da će to tako biti, ali nisam shvatila na što su mislili dok nisam to na svojoj koži doživjela).

Do određene mjere se mogu povezati s ovime što Apricot kaže. I ja bih voljela da mi je netko savjetovao da ne kupim kinderbet, na primjer, jer mi neće trebati, i još takve neke stvari. Ali paradoks je da ga vjerojatno ne bih poslušala ni da mi jest savjetovao.

Imam mlađu prijateljicu koja uskoro treba roditi i u fazi je manijakalne nabave raznorazne opreme za bebu. Probala sam joj objasniti svoju spoznaju koliko bebi toga malo zapravo treba, ali nije joj "sjelo". Vjerojatno ne bi ni meni da mi je to prije 3 godine netko pokušao objasniti. Na neke stvari valjda moramo nadoći sami.

A što se tiče ljudi koji nemaju djecu, a govore kako će oni sa svojom djecom ovako i onako... Ja ne bih bila previše oštra prema njima. Dovoljan će im šok biti kad jednog dana doista dobiju dijete i vide što to znači i kad im sve njihove fine teorije padnu u vodu.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

pa ne možemo baš tako generalizirati, nekome kinderbet ne treba (nije ni meni trebao), ali bome više ljudi koje ja znam ga koristi nego ne.
    isto tako s kolicima, prematalicama,... pa ne možemo mi znati kakve netko ima vizije, navike i na kraju krajeva želje.
    to što neka od vas nije nikada koristila kolica, meni apsolutno ništa ne znači, jer ja ih znam tu i tamo upotrijebiti i danas kad mi mali ima 3 godine.
    to što se netko kune u prematalicu meni isto ništa ne znači, jer je meni bilo najnormalnije presvući dijete na krevetu i trosjedu.

u vezi takvih stvari uopće nema smisla davati savjete.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Kad sam ostala trudna, ušokirala sam se kako si kad si trudan/ imaš dijete odjedanput svi živi, uključujući potpuno nepoznate ljude, uzmu za pravo dijeliti ti savjete, preporuke, prigovore
    Točno to, i baš bi me zanimalo zašto je to tako.Neki potpuno nepoznati si čak dozvoljavaju staviti i ruku na trbuh trudnici, :shock: meni to nije nimalo simpatično. Kao da ti je sa trudničkim trbuhom ogoljen život, i eto svima "na izvolte" za komentiranje, "savjetovanje" itd. Možda zato jer je u podsvijesti ljudi trudnički trbuh jasan znak da se žena seksa, a oni seks još uvijek povezuju s nečim prljavim, pa se postavljaju "iznad". Nema veze što su i oni istim putem došli na svijet , ma ne znam..

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

mislim da je prelazak u "biti majka" tako velika prekretnica u životu da koliko god da se spremaš, ne znaš što te očekuje i onda naravno ima ljudi koji se guštaju što su već taj prag prošli, a kao ti nisi, pa eto idemo ti pokazati kako smo mi veliki, iskusni i pametni

ella avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

i mene ponekad znaju nazivcirati tudi savjeti ali ne i iskustva kad mi kazu cuj ja sam to tako meni je bilo lakse pa probaj

i ja sam davala savjete/komentare/iskustvo nazovi to kako hoces svojim prijateljima ali uvijek naglaseno da sam ja tako radila jer je meni to bilo lakse bolje pa ako hoce nek isprobaju pa mi danas znaju neki doc i pitat za savjet

moja mama se recimo osjeca pozvanom mi govorit kako se organizirat sa dvoje djece iako je ona imala samo mene

svekrva bi o dojenju a sama je rekla da je prestala cim je prvi zub izbio jer ona nije htjela da ju grize

i naravno njezini savjeti o dohrani su bili famozni kupovna kasica nesjecam se sad koja sa 7 ili 8 mjeseci je uzas ali svinjska jetrica u saftu su specialitet koje djete jednostavno mora probat
    a od njene djece jedno ima problema sa tezinom a drugi je godinu dana zivio samo na cokolinu dok nije krenuo u vrtic a i tako je problem bi za jelo

ali ona sama kaze da je ucila svoju djecu krivo da probleme rijesavaju hranom i sad joj je zao ali povratka nema

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Meni je takva vrst "pomoči roditeljima" isto kao da dijete u školi ne naučiš postupak kod dijeljenja "na ruke", jer može odmah uzeti digitron i podijeliti.
    Ok, s digitronom će brže doči na isti rezultat, ali "na ruke" će imati svoje neprocjenjivo znanje i iskustvo.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •