-
Vrtoglavice
U zadnje vrijeme imam vrtoglavice. Desilo mi se možda 4,5 puta i bilo je poprilično intenzivno. Toliko mi se vrti da ne mogu stajati, moram leći i dok ležim i gledam u jednom pravcu bude sve ok. Ali čim malo pomaknem glavu bude grozno. Osjećaj je odvratan, toliko jako mi se vrti da padam, ko da sam na nekim teškim drogama koje sam zalila s tri litre votke. I to tako traje pola sata, sat max, prođe i ko da ništa nije bilo. Provjerila sam vratnu kralježnicu jer sam imala i bolove u vratu (koji su prošli ali vrtoglavice su ostale) i sve je ok. Moram još vaditi krv ali nema dugo da sam sve to provjeravala i bilo je ok. Tlak je uvijek mrvicu niži ali opet ne toliko da bi mi se vrtilo od njega.
Budući da imam nikakvu doktoricu opće prakse i da se još nisam prebacila kod drugog jer ne znam gdje ću, ne znam što da sljedeće napravim, kakvu pretragu obaviti
-
-
e, da, htjela sam ti u stvari reći da ih je moja mama dobila na početku klimakterija i trajalo joj je koliko i klimakterij..ne znam koliko imaš godina, valda još nisi u toj fazi 8)
-
Nisam ,ja sam tek iz puberteta izašla, imam 30
-
trina jesi radila i rtg vratne i dopler vratnih žila? jer može biti i od jednog i od drugog.
ja znam završiti na hitnoj od tih vrtoglavica i mučnina, toliko budu jake da ne mogu ni stajati.
-
meni se to znalo desavati isto ko i tebi.. bukvalno isti simptomi
Bila sam kod ORL-a ali me on uputio kod neurologa
i radila sam eeg gde su mi videli da sam se rodila kao nedonosce (mesec dana ranije - to nema veze sa vrtoglavicama ali je po eeg slici doktorica pitala da li ste se rodili pre vremena)
I onda mi je neurolog rekla da je to kombinacija niskog tlaka, stresa, pms-a (obicno mi se to desavalo u pms-u) i krive kicme (skolioza ka kifozi) kao i dugog sedenja (na poslu sedim 8 sati).
Lek : vezbe, vise kretanja, dosta tecnosti, vitamin B, masaze.....
-
da, i ja imam isto 30 godina, da dodam...
-
Tashunica, radila sam rtg vratne. Petronija, i meni je dr rekla da ću morati kod neurologa ako se nastavi. Znači radi se eeg? A kako to izgleda, koliko traje..?
-
za eeg ti stave neku kapicu na glavu koja je spojena s aparatom i bilježi možda ne valove. savjet - nemoj slučajno prati kosu prije eeg-a jer te mažu s nekakvim gelom i onda je kosa ajme majko.
a jesi radila dopler vrartnih žila, jer i od toga možeš imati vrtoglavice.
-
-
u bolnici
stvarno ne znam na kojem točno odjelu, ali vjerojatno će ti i to neurolog reći da napraviš ako tvoja doktorica nije.
-
eeg je ovako kao sto je tashunica opisala, namazu te, stave ti tu kapu na glavu, ubace u neku mracnu prostoriju gde s vremena na vreme pustaju bljeskove svetla.... vazno je da se ne pomeras...
meni doktorica nije trazila da idem na taj dopler vrtanih zila, jer je krvna slika bila bas dobra, pa je rekla da zasada nema potrebe...
fizijatar mi je odmah pokazao vezbe prema uputu neurologa, to su neke vezbe istezanja...
-
Ok, fala ti.
Doktorica je blesava, ona misli da su svi koji joj dođu hipohondri, tako da moram sama sve isplanirati pa onda skupiti nabrzinu uputnice.
-
Ovaj gore post je bio za tashunicu.
Petronija, hvala i tebi
-
dopler vratnih žila nema nikakve veze s krvnom slikom.
ja nisam išla na taj eeg s bljeskovima, samo sam bila u mračnoj prostoriji i tu i tamo otvarala i zatvarala oči, uglavnom imaš ih više vrsta.
moram i ja uskoro opet na kontrolu eeg-a jer mi nalaz nije bio dobar, ali nikao da se organiziram, a i ne da mi se :/
-
meni su radili taj dopler- protok kroz vratne žile, koliko sam shvatila. desno je bilo ok, ali lijeva strana je malo "štekala"- vrijednosti su bile na granici. pretragu mi je radio neurolog prije nekoliko godina, privatno- išla sam zbog glavobolja.
inače, i meni se zadnjih par dana događa da se "zaljuljam", krvna slika ok, željezo ok, tlak nizak ali cijeli život mi je takav i kralježnica u komi.
-
ja sam isto imala problema sa tim naglim vrtoglavicama. nisu trajale tako dugo kao kod tebe ali jedno 5-6 minuta očajno se sve vrti i onda mi je iza toga muka...imam 34 godine. slikala sam vratnu kralježnicu, jer 15 godina radim za kompjuterom i pokazale su se blage degenerativne promjene. zatim sam radila i pregled ORL(-to bi trebala i ti napraviti). centar za ravnotežu je ok kao i sluh....radila sam i još par pretraga ali ne znam kako se zovu. jedna pretraga mjeri oštećenja živaca što idu iz vrata u ruke i pokazalo se da ima oštećenja, a druga pretraga pokazuje protok krvi kroz mozak i ona je bila ok....
uglavnom, sa tim svim nalazima sam otišla u neurologa. i on mi je rekao da te nagle vrtoglavice nisu od vratne kralježnice. jer od vratne kralježnice bude zanošenje u hodu, ono ako da si pijan, mutno u glavi i sl...da je to od centra za ravnotežu. ja njemu govorim: ali nalaz od centra za ravnotežu je uredan!!! a on meni: "vaš problem kome će te vi vjerovat" :shock: :shock: :shock: nije mi samo jasno zašto me nije poslao da snimim glavu (CT ili magnet)
uglavnom prepisao mi je betaserc i to sam pila jedno 2 mjeseca ali sam i išla jedno 15-tak dana na masaže (tip je inače i bioenergetičar). i od onda (to je bilo prošlu zimu) te vrtoglavice se nisu vratile....ajme nadam se da i neće, jer je to užasan osjećaj...
-
Evo i mene - kod mene je uzrok bio drastično nizak tlak + nisko željezo.
Ne mislim dijeliti savjete, samo dodajem moguće uzroke. U standardnoj krvnoj slici se deficit željeza ne vidi, to treba posebno provjeriti.
Kad dodam tome i lošu cirkulaciju zbog višesatnih sjedenja svaki dan, evo recepta za taj fuj osjećaj...
Meni pomaže yoga, šetnje, opuštanje svake vrste i ljeti plivanje.