Izgleda da smo 'skupili' prvu prehladu u zivotu. Nema temperaturu, samo joj curi nos, a sekret je bistar.
Jel' u takvim situacijama vodite klince van ili ih drzite doma do izljecenja?
Izgleda da smo 'skupili' prvu prehladu u zivotu. Nema temperaturu, samo joj curi nos, a sekret je bistar.
Jel' u takvim situacijama vodite klince van ili ih drzite doma do izljecenja?
ako je toplo kao danas, ja vodim vanka (ako nema temperaturu, naravno)
ja uvijek vodim vani.
da se malo nadiše zraka. sigurno joj je bolje vani nego u kući. pogotovo sada kad se grije pa je zrak jako suh.
naravno, treba ih dobro obući.
mi ne budemo dugo, ali ipak budemo
e da, vodim je, naravno, i kad ima temperaturu ako nije malaksala (a najčešće nije)
Ako je lijepo vrijeme (bez magle i užasnog vjetra) mi idemo van, ako nema temperaturu. U ljetnim mjesecima idemo i sa temperaturom na dvorište se proljuftati.
ja isto vodim van, osim kad ima temperaturu. kad je hladno kao sad budemo krace
I obilno ispiremo nosić fiziološlom 3-4x dnevno.stanam prvotno napisa
idemo van, bez obzra na temperaturu.
ne družimo se ni sa kime, boravimo u svome vrtu.
Naravno da idemo van, dok nema temperature i ako vani ne puše i ne pljušti kao danas. Djetetu dobro dođe svjež zrak, kuća se za to vrijeme temeljito prolufta i izbace se sve klice koje su sakupljaju u kući tokom ovog zimskog razdoblja kada smo svi prehlađeni i zatvoreni na malom prostoru.
Idemo van na do pola sata, ali samo u svoje dvoriste.
Ako je temp. iznad 38, onda ne idemo uopce.
Na kraju nismo isli van jer je N. dobila i temperaturu u medjuvremenu. Bili kod pedice, kaze da van mozemo tek drugi dan otkako ne bude imala temp. 24h, a opcenito da kod ovakvog hladnijeg vremena (ok, sad vise nije 'hladnije' vec stvarno hladno, kod mene trenutacno pada snijeg), da je najbolje biti na konstantnoj temperaturi, bez obzira na to ima li dijete temp. ili ne, jer promjene temperature traze prilagodbu djetetovog 'termostata', sto moze dodatno oslabjeti imunitet.
Iako, sklonija sam ici van, ako nisu ekstremni uvjeti i dijete nema temperaturu, jer ovo s centralnim doma je prestrasno, vlazimo i kapamo etericna ulja, ali zrak je grozan...
uvijek van ako dijete nije bezvoljno, npr zbog temperature, a i tada u setnju ako je ikako moguce, mozda s kolicima
Ovo podebljano je meni jako bitno. I mi isto tako, ne družimo se s nikim dok smo "bolesni".apricot prvotno napisa
ako je sunčan dan, onda bi bilo jako dobro da se dijete osunča i nakupi vitamina D bez koji jako potreban imunološkom sustavu
ja sebe osunčavam svaki put kad se prehladim i sl. za sebe ne gledam temperaturu (dokle god mogu stati na noge)
baš osječam kako me sunčeve zrake liječe .. jest subjektivno, al nos isti tren prestane curiti
dakako, treba paziti na zavjetrinu
Mi smo i pod prehladom uvijek vani, osim ako je magla i izuzetno hladno. I naša pedica kaže da je bolje da je dijete vani na svježem zraku. Naravno, to pravilo ne vrijedi ako ima temperaturu, ni inače ne pretjeravamo, i pratim Štrumpfa kako je raspoložen. Prošle godine (kad je bio jednogodišnjak) tako smo radili i nikad nije bilo problema.![]()
U pretražniku mi izbacuje sve teme stare npr. od 2005. i 2007. godine.
A zanima me tema jer smo danas išli van sa Larom na -10 stupnjeva na skijalište koje je udaljeno 500 metara od nas autom i uzeli sanjke. Lara je sjedila na sanjkama sa ogradicom obučena toplo i još sam joj zamotala u deku noge. Sanjkali smo ju tako pola sata i nismo niti imali na pameti da ju pustimo dole da hoda. Još je danas do 3 sata 5 puta kihnula u toplo grijanom stanu. Kad smo došli kući i skinula je bila je topla a lice ledeno. Pocikila je i zaspala sat i pol. Probudila se i počela kihati i nos joj curi, ima proziran sekret i bez temperature je. Odmah su joj skočili podočnjaci, nemirna je jer joj je začepljen nos. I lani smo imali virozu od polovine siječnja do početka marta. Samo se nadam da neće zakuriti. Ne zna puhati nos i ne želi da joj kapam fiziološku otopinu. Ne znam što bih joj dala i poduzela da spriječim još jaču prehladu, tj. da od curenja nosa i kihanja ne dođe još i drugo neželim niti pomišljati na grlo itd. A još jučer i prekjučer ja jela grejp a ona jela cijelu naranču
Savjet molim :?
hm, ja nekako ne vjerujem da od boravka vani na niskoj temperaturi moze doci do jace prehlade, bar ne cesto.. :/
mislim da su tome krivci ipak drugi ljudi, i virusi/bakterije dobiveni od njih
nadam se da ce stati samo na curenju, i proci..javi.![]()
Začepljen nos, kihanje,temperatura 38,4, šlajm koji se cijedi niz grlo. A Lara mi neda da joj špricam fiziološku u nos pa joj uspijem kapati . Noćas bu đenje u 02 i nazad je zaspala oko 3:30 kad joj se malo osušio nos pa je cikila i otvarala usta da udahne zrak.
Joj stvarno ne znam kako da joj više pomognem. Uskoro ću je okupati da joj spadne temperatura![]()
Idemo van ako mu je opće stanje normalno...ne budemo predugo da se ne preforsira i ne idemo među djecu.