Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: Koliko plaćate osobe za čuvanje?

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Koliko plaćate osobe za čuvanje?

Prijateljica se uskoro vraća na posao i u potrazi je za čuvalicom. Dijete će imati 1 godinu i jedini posao te čuvalice bit će briga oko djeteta, bez bilo kakvog pospremanja, peglanja, kuhanja, cca 9 sati dnevno od ponedjeljka do petka.
    Koliko je realno platiti takvo čuvanje? Ja pojma nemam kako se cijene kreću, davno je to bilo kad sam ja imala čuvalice. Ona ima jednu potencijalnu u igri ali ona je tražila 3600 kn mjesečno što joj se učinilo puno.
    Nisam namjerno otvarala anketu, radije bih da napišete malo više podataka, koliko dugo čuvalica dnevno ostaje, radi li još nešto osim čuvanja i koliko je plaćate.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

meni ovih dana dolaze dvije tete čuvalice na razgovor i sad sam skroz u tome pa tako mi svi koji imaju te tete(govorim za zg) kažu da ne više od 3000 kn i to znam samo jedan slučaj a radi se o tome da gospođa i sprema i kuha za obitelj, ide po starijeg u vrtić a mama vrlo često radi prekovremeno pa pa dođe i po dva sata kasnije doma. uglavnom se kreću cijene od 2000-3000. ja mislila svojima ponuditi 2500 sa plaćenim godišnjim ito u ljeto mjesec i 10-tak dana oko božica i nove godine i za uskrs uz napomenu da od nje očekujem samo brigu za maloga, ne i kuhanje nama ili pranje kupaonica.

3600 kn mi se čini poprilično

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Anjice, pročitala sam cijeli onaj topic ali nisam baš sigurna da su iskustva tamo napisana skroz usporediva. Puno cura ima čuvalice dva, tri dana u tjednu, neki su postovi jako stari...
    Molim moderatorice da ovaj topic poživi dva, tri dana i molim samo cure u Zagrebu koje imaju čuvalicu svaki dan od ponedjeljka do petka, 9 sati dnevno da napišu koliko je plaćaju. Ukoliko osim čuvanja djeteta čuvalica radi u druge stvari samo napišite.
    I hvala.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

susjeda je nedavno angažirala čuvalicu za malog (nema još ni godinu dana, ona se vraća na posao).

rekla je da su razgovarali s preko 20 čuvalica i da se cijene kreču od 2200-2500kn.

oni će svoju na kraju plaćati 2500kn, s tim da će i pospremati po doma dok mali spava i kuhati mu svaki dan ručak.

bit će kod njih od 8-17. svaki dan

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

mislim da je za 5 dana u tjednu po 9h cjena manja od 2500 kn premalo,ta cjena od 2500 kn je sasvim ok
    i sama sam čuvala i moje prijateljice čuvaju djecu i mislim da je to solidna cjena,a dok djete spava zašto ne dogovorit da ta osoba popegla ili obavi poneki kućanski posao ako ima uvjete za to

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Barbi prvotno napisa
    Anjice, pročitala sam cijeli onaj topic ali nisam baš sigurna da su iskustva tamo napisana skroz usporediva. Puno cura ima čuvalice dva, tri dana u tjednu, neki su postovi jako stari...
    Molim moderatorice da ovaj topic poživi dva, tri dana i molim samo cure u Zagrebu koje imaju čuvalicu svaki dan od ponedjeljka do petka, 9 sati dnevno da napišu koliko je plaćaju. Ukoliko osim čuvanja djeteta čuvalica radi u druge stvari samo napišite.
    I hvala.
    ma ja sam ti ga stavila samo kao pomoc, ako ga slucajno nisi vidjela

dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Mi svoju plaćamo 25 kn/sat pošto ju ne trebamo stalno.

Sanela-Naja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

plaćali smo čuvalicu 3000 kn - radila je do 1.10.2009./n krenula u vrtić/.
    8.5-9 h dnevno od pon do pet- čuvanje + ukoliko treba skuhati za dijete /stvari koje ne mogu stajati - tijesto, jaje, špinat i sl./- nikakvo spremanje po kući -što je doslovce shvatila pa nije spremala ni igračke i prljave tanjure-ali, to je drugi par rukava
    prekovremeni 25 kn /h ,ali toga je bilo malo. Imala je go ljeti + cca 2 tjedna za novu godinu + uglavnom spajamo praznike -dakle, dosta toga.
    Sada zna pričuvati N - više zbog toga jer je N jako voli- to plaćamo 30 kn/h

anamarija28

Početno

... ja imam tetu čuvalicu od 09/2008 kada je maleni imao 9 mjeseci... u početku nije kuhala (to smo počeli prije 6 mjeseci) i plaćam ju 2500 kn... dok maleni spava ona spegla rublje, ali to joj dodatno plaćam...

frida editira dio koji nije u skladu s pravilima.

anamarija28

Početno

... zaboravih napisati da je kod nas od ponedjeljka do petka od 08,00 do 16,00 sati ...

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

povremeno cuvanje 30kn/h

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj anamarija28 prvotno napisa
    ... ja imam tetu čuvalicu od 09/2008 kada je maleni imao 9 mjeseci... u početku nije kuhala (to smo počeli prije 6 mjeseci) i plaćam ju 2500 kn... dok maleni spava ona spegla rublje, ali to joj dodatno plaćam...

frida editira dio koji nije u skladu s pravilima.
    ovo mi se stvarno čini korektno a ovu ideju ako nekaj spegla ili pospremi da se dodatno može platiti bum ukrala kad ću razgovarati sa našim potencijalnim tetama :D

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Naša teta čuva dvogodišnjaka od 8.30-15.30 sati. Nekad ode malo ranije, a nekad je zadržimo koji sat duže. Uz to, kad je potrebno, skuha mu ručak. U početku nismo tražili ništa osim brige za dijete, no sama je počela prostirati i peglati sav naš veš.
    LJetne i zimske praznike platimo joj puni iznos, ako ima dodatno slobodno zbog svojih želja i potreba u pravilu joj platimo (to je rijetko). Pouzdana je i savjesna. Plaćamo joj 3.000 kn mjesečno paušalno.

ekica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Mi smo imali tetu od poč.12mj prošle god do ljeta o.g.
    Čuvala je cca 9h dnevno, njena obaveza je bila za dijete skuhati + peglanje.
    Plaćali smo je 3000kn, za godišnji 50% plaće.
    Uglavnom se cijene kreću od 2500kn samo za čuvanje do 3000 ako uz čuvanje treba skuhati i neke sitne kućanske poslove napraviti

Sanela-Naja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Mislim da se bolje dogovoriti odmah za dodatni posao.Kada smo razgovarale na početku /sa Najinih cca 10 mjeseci/ nisam niti mislila da može nešto ekstra napraviti /N je malo spavala/,ali smo spomenuli kako će se to možda promijeniti , pa da ćemo se tada dogovoriti za dodatne poslove. Međutim, njoj je bilo premalo dodatnih 500 kn za koliko stigne kada Naja spava . To je bitno poremetilo moje mišljenje o njoj / evo, i sad sam se naživcirala /.
    Hoću reći,bolje bih prošla da sam rekla da ću je plaćati 3500 kn za čuvanje i pospremanje /isključivo kada dijete spava i kada konzumira svojih pola sata odmora /. I naš odnos bi bio bolji. Ovako bih najradije meketala ..događalo se da mi je teta čuvalica načitanija od mene , a da ne kažem i naspavanija - ovo me jako ljuti jer znam da ja ne bih tako radila da je situacija bila obratna...ispuuuhhh

Mama Dada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

3.000,00kn plaćamo. Čuva dijete od 08:00 do 17:00. Kuha u 90% sučajeva samo malome. Vješa veš. Opere podove i kuhinja me dočeka doslovce polizana. Na razgovoru dogovorili samo čuvanje. Sve ostalo je njena dobra volja i ovisi o tome koliko dijete spava, naravno.
    Da mogu platila bih ju više!! Teta čuvalica prvog djeteta (koju smo plačali manje) se djetetom nije bavila niti 20% koliko se bavi sadašnja teta. Prezadovoljna sam.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

... plaćali smo 2500 kn do 10-og mjeseca (maleni krenuo u vrtić)... radila je 8 sati dnevno... skuhala bi za sve, a ne samo za njih dvoje... a peglanje smo dodatno plaćali 25kn/h... bavila se puno s djetetom i bili smo prezdovoljni... a izgleda da je ponovno slobodna pa razmišljamo jel bi ju uzeli...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •