-
vrtić i škola
pitanje... ja sam nova na forumu. Trudna sam i ozbiljno razmišljam o tome da ne cijepim dijete. Je li istina da ne može ići u vrtič ako nije cijepljeno? Ašto je s upisom u školu, prave li probleme oko upisa?
I kako izbjeći cijepljenje u rodilištu?
Hvala, pozdrav
-
-
Hvala na pomoći Anchie , nemam baš iskustva s ovim, pa sam malo zbunjena.
-
Kao sto sam vec napisala na jednom topicu o necjepljenju, treba napisati izjavu da ne zelis cijepiti dijete, potpisati ju i poneses ju sa sobom. Savjetujem da se napravi par primjeraka, ja bi im dala jedan kad dodjem tamo, a drugi nakon poroda, jer su skloni oglusiti se na izjavu ...
Takodjer, lakse je izbjeci cjepljenje ako se radja u privatnoj klinici.
-
Ja sam na Sv. Duhu u Planu poroda navela da zabranjujem cijepljenje no cijepili su mi dijete (kada odvedu dijete na pregled kod pedijatra ko zna što mu/joj rade...srećom sam zapamtila lice svog djeteta pa sam bila sigurna da su mi ako ništa vratili moje dijete...)
Ne moram ti opisati kako sam se naknadno nemoćno osjećala
-
Uh Perice
Zao mi je, nisu to smjeli napraviti.
-
ideš?! koji bezobrazluk!!znam da nije utješno,ali ako se odlučiš za tužbu,zagarantirano dobivaš.sramota...
-
Hmmm, ja sam čula da nažalost najčešće tako naprave, prave se blesavi i cijepe ga, pa sam već unaprijed spremna na takav ishod, budući da se i ja spremam napisati izjavu...
-
izjave uglavnom ne čitaju.najbolje je možda dati posebnu izjavu o necijepljenju glavnoj pedijatrici na neonatologiji i kopiju ravnatelju rodilišta.prije poroda,npr. na pregledu.a u toj izjavi piše da ukoliko se dijete cijepi protivno tvojoj odluci (a to će morati napisati u otpusnom pismu da je cijepljeno) da ćeš ih kazneno progoniti (vidi prikladne zakone).
-
Lasice, dobar savjet
-
ne znam kako u rodilištu al recimo da znam kako to ide dalje....
meni su čak u vrtiću priprijetili da će zvati SS ako ne cijepim M s MoPaRu, to je bilo u srpnju ove godine a ja trudna... pa kak sad to izvesti? malo sam istraživala i prema zakonu nažalost imaju svako pravo na to jer se necijepljenje smatra zanemarivanje djeteta....
ne znam, možda nije tako... :?
-
-
Mlukacin, imas o tome na drugim temama o necijepljenju
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma