Results 1 to 5 of 5

Thread: zabrana susreta oca sa djecom

Default zabrana susreta oca sa djecom

Ja sam nova ovdje na forumu, i nadam se da nisam duplirala temu, ako jesam, ispričavam se..
    Da li je netko od vas koji ste prošli rastavu braka, a u kojoj sam ja trenutno, dobio zabranu viđanja drugog roditelja sa djetetom i nejgovom obitelji?
    I pod kojim uvjetima?
    Naime radi se o tome da je moj uskoro bivši muž osoba koja se liječi od psihičkog poremećaja, sa dijagnozom koja kako on tvrdi nije konačna, a radi se ili o paranoidnoj psihozi ili sumanutom poremećaju i poremećaju osobnosti...
    Toliko mulja sa tim, da više nitko ne zna što mu je, a inače je završio na prisilnom liječenju u psih. bolnici, zbog nasilja, odnosno uslijed ne korištenja terapije koja mu je određena, fizički je napao svog oca, majku i baku, a bilo je naznaka da je htio i mene i djecu.
    hvala svima.

Default Re: zabrana susreta oca sa djecom

Quote Originally Posted by tambal
    Ja sam nova ovdje na forumu, i nadam se da nisam duplirala temu, ako jesam, ispričavam se..
    Da li je netko od vas koji ste prošli rastavu braka, a u kojoj sam ja trenutno, dobio zabranu viđanja drugog roditelja sa djetetom i nejgovom obitelji?
    I pod kojim uvjetima?
    Naime radi se o tome da je moj uskoro bivši muž osoba koja se liječi od psihičkog poremećaja, sa dijagnozom koja kako on tvrdi nije konačna, a radi se ili o paranoidnoj psihozi ili sumanutom poremećaju i poremećaju osobnosti...
    Toliko mulja sa tim, da više nitko ne zna što mu je, a inače je završio na prisilnom liječenju u psih. bolnici, zbog nasilja, odnosno uslijed ne korištenja terapije koja mu je određena, fizički je napao svog oca, majku i baku, a bilo je naznaka da je htio i mene i djecu.
    hvala svima.

jako teško..

naše društvo još uvijek ima stav ''bolje ikakav nego nikakav otac''...

a tako razmišlja i dio djelatnika u CZSS koji sam ja pohodila

p.s. moj bivši je oteo naše djete u inozemstvo i držao ju tamo skoro 8 mj, pa nije dobio zabranu viđenja..dapače

Osoblje foruma mamma san's Avatar

ako se radi o mentalnom bolesniku, opasnom za okolinu, nadam se da ovaj sustav ipak prepoznaje nužnost zabrane kontakta sa takvom osobom. :/ Makar sam i sama svjedočila jednom primjeru koji nije završio baš kako je trebao, nadam se da se nešto promijenilo.

Tambal, angažiraj odvjetnika, pokreni postupak zabrane viđenja. Nemoj odustati.

Nikiva, sjećam se tvojeg slučaja. Kako je rješeno to viđenje djeteta sa ocem? Barem se nadam da je bilo uvjetovano nadzorom treće osobe i u HR. :/

hvala na odgovorima.

angažirala sam odvjetnika, zatražila zabranu zbog dijagnoze i prethodnog ponašanja kako njegovog tako i njegove obitelji, koji su očito bolesniji nego što sam uopće mislila.
    I nadam se zabrani, ili barem susretima pod nadzorom i na neutralnom terenu, jer ne želim dovoditi sebe i djecu u bilo kakovu opasnost..
    moja se odvjetnica čvrsto nada zabrani, ali ja sam eto htjela znati da li je zaista negdje u praksi moguće to što ja tražim, odnosno da se to već negdje dobilo..
    inače, znam da je većina djelatnika CZSS za očuvanje braka kao i imati roditelja,unatoč tomu što isti ne brine o njima niti sada, nakon što je određenio koliko mora plaćati za uzdržavanje, kao niti prije, a o nejgoom zlostavljanju ne želim niti govoriti...,
    doduše, sve ću u centru u postupku mirenja reći...

Quote Originally Posted by mamma san
    ako se radi o mentalnom bolesniku, opasnom za okolinu, nadam se da ovaj sustav ipak prepoznaje nužnost zabrane kontakta sa takvom osobom. :/ Makar sam i sama svjedočila jednom primjeru koji nije završio baš kako je trebao, nadam se da se nešto promijenilo.

Tambal, angažiraj odvjetnika, pokreni postupak zabrane viđenja. Nemoj odustati.

Nikiva, sjećam se tvojeg slučaja. Kako je rješeno to viđenje djeteta sa ocem? Barem se nadam da je bilo uvjetovano nadzorom treće osobe i u HR. :/

smije ju vidjet par puta godišnje, ali samo u hr

al je preduda na ustavnom sudu već dugo vremena