Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 59

Tema: Teta nas oprala jer ne jede sam

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno Teta nas oprala jer ne jede sam

Moj voljeni ima 16 mjeseci i krenuo je u jaslice prije dva mjeseca. Danas sam došla po njega i teta me oprala kako on još samostalno ne papa, da sevidi da to radi mama. Uglavnom malo me to šokiralo, zar sa 16 mjeseci većina djece jede sama. Iskreno, nekad jede sam, uglavnom kad je u pitanju gušća hrana i kad imam vremena za spremanje i čiščenje poslije nereda koji zaostane. Svakako ne mogu reći da jede samo,ali da ne jede nikad samo i da nema već manje ili više uspješnih pokušaja ni to nije istina.
    Kako da se postavim? Nisam teti ništa odgovorila,ali u grupi je 8 jasličke djece na dvije tete, znači nije neka gužva a teta kaže kako nemaju vremena za posvećivanje puno vremena jednom djetetu. Pitam se onda ja ako drugi jedu sami kako onda nema vrijeme za moje..ako je to istina.
    Jesu li vaši jeli sami u toj dobi?

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

jedini ti je odgovor da nisi imala sreće u dodjeli teta

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Moja cura ima 18 mjeseci i tek je od nedavno počela sama jesti, ali opet ne sve što jede, nego samo neke stvari- npr. sve ono što može na vilicu nabiti, jogurtiće jede žličicom i sl. i naravno sve ono što od kad je počela s dohranom jede rukama. A i dok jede sama, ja joj najčešće dodajem zalogaje u usta jer sama jede presporo, a ni ne pojede nikad dovoljno (prije joj dosad nego što se najede). Dakle-tek smo u fazi učenja.Tako da bih i ja rekla da je teta u krajnju ruku malo čudna :/

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moj ima skoro 19 mjeseci i ja sam preponosna što pokušava piti sam iz čaše, dobro mu ide, zalije se ponekad, pokušava jesti sam, ali ako je nešto jako jušno, naravno da ne može bez da prolije, ne može baš ni napiknuti na vilicu svaki put, uglavnom mislim da je to za tu dob itekako normalno.
    Teta želi manje posla za sebe i očekuje previše od bebača koji ima 16 mjeseci. Nemoj se sekirati nego razgovaraj s njom i pitaj ju koje dijete u grupi te dobi jede samo.

Nice avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ivo ima 2 godine i 9 mjeseci i ne jede sam ... ako se njega pita on uopće nema volju i namjeru jesti nešto sa žlicom... sve on to može ali ne želi...radije neće jesti ništa ili nešto tipa banane i nečega što se drži u ruci...
    ..ima puno djece koja vole i žele biti samostalna... no očito nisu svi takvi...

mislim da to ne trebaš uzeti k srcu, tetama je teško sa puno djece i lakše im je kada on sve mogu i znaju sami (što i nije loše) a tvoj sin će već doći u fazu kada će htjeti sve sam (pa i jesti)

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Moja ima 4g i 9mj i doma nikad ne jede sama...
    U vrticu se prilagodila i jede sama, ali doma jamra kako joj je to bezveze...

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moje će uskoro 2 pa ne može sve jesti sam. Mislim, može, ali se uči, ima više vani nego unutra.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Moja je godinu ipo, a da ju pustim da jede sama, crkla bi od gladi. :/
    Neće da jede ni kad ju gađam žlicom, a kamoli da još sama trpa.
    Polaaaako, naučiće do faksa, valjda. 8)

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

ja bih rekla da se toj teti baš i ne da raditi pa ni sam čula za baš puno klinaca te dobi koji se skroz sami hrane! ima vremena a i možda brže to usvoji gledajući dr.djecu ako se baš sva sama hrane u grupi :/

petraa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Daj, pa vidiš kaj ti pišu druge mame, ne doživljavaj to i pripremi se na još brdo svega... na jedno uho nutra... na drugo van..
    Teti je možda zakasnila plaća ali eto sreće ..ti si joj bas došla kad je to saznala..

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ma ustvari, pitaj ti nju da li bi svoje dijete možda trebala naučiti i da se samo presvuče i da samo zaspe i da samo počisti sobu...pa da tetici tek tad bude uživancija od posla!

Mislim, što više razmišljam o ovome, više me to ljuti! Jao si ga nama ako nam sve tete od djece očekuju da se sami najedu u vrtiću sa godinu dana starosti!

bodo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

L.je počela jesti sama u jaslicama i od nekih 14 mjeseci nema šanse da je netko hrani.Ispočetka je više hrane bilo u sjedalici nego u njoj al uskoro je sasvim prestalo prosipanje hrane.
    Ali svako je dijete individualno

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Ninči prvotno napisa
    Ma ustvari, pitaj ti nju da li bi svoje dijete možda trebala naučiti i da se samo presvuče i da samo zaspe i da samo počisti sobu...pa da tetici tek tad bude uživancija od posla!
    (
    najbolje kad bi se mala mogla sama i čuvati .

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj tajchi73 prvotno napisa
    Citiraj Ninči prvotno napisa
    (
    najbolje kad bi se mala mogla sama i čuvati .
    Tad vrtići ne bi ni trebali A koja bi to tek idila bila za tate i mame! :D

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Operi ti tetu i obavijesti ravnatelja o njezinom ponasanju.
    Nasa kraljica jede sama otkad ima godinu dana ali joj vrticka hrana bas ne ide. Dogovorili smo se da dode (tete) pripaze koliko pojede i da ju hrane ukoliko ne jede sama. Nase dode su zakon

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Moj ima 2 godine i 4 mjeseca i ne jede sam. Hrana ga ne zanima niti malo i to još od rođenja.
    Zna jesti sam, ali ne želi i ne uzrujavam se oko toga.

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa
    moja ima 5 god. i 2 miseca i doma je hranim ja.

prvo: jer nemam živaca gledat kako baljezgari po tanjuru, kako samo gleda kad će se otić igrat umisto jest, kako se hrana hladi dok ona proučava genski sastav obroka, kako obrok ako sama jede traje, i traje, i traje....a moji živci tanjaju, tanjaju i tanjaju.....

drugo: doma je obavezno: aj me mam ti nahrani....mama će me nahranit....neću jest ako me mama ne hrani.....

u vrtiću jede sama. a počela je stvarno dosta rano sama jest (naravno van kuće)

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

moja jede sama od kad može pogoditi usta žlicom

kući sve jede sama, žlicom i vilicom. u zadnje vrijeme hoće i nož pa neto s njim prtlja

u vrtiću neće jesti sama :shock:
    kad vidi da tete svih hrane i ona hoće da se nju hrani. i tete je hrane. nju i ostalih 17 iz grupe (a 2 su tete, i nije im problem nahraniti svu tu dječicu)

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

nema te teta kaj "oprati" jer ti dijete ne jede samo, a pogotovo ne dijete od 16 mjeseci.
    Kad ti nešto ne paše, reagiraj odmah i riješi nesporazume u startu.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Loryblue prvotno napisa
    Citiraj Deaedi prvotno napisa
    moja ima 5 god. i 2 miseca i doma je hranim ja.

prvo: jer nemam živaca gledat kako baljezgari po tanjuru, kako samo gleda kad će se otić igrat umisto jest, kako se hrana hladi dok ona proučava genski sastav obroka, kako obrok ako sama jede traje, i traje, i traje....a moji živci tanjaju, tanjaju i tanjaju.....

drugo: doma je obavezno: aj me mam ti nahrani....mama će me nahranit....neću jest ako me mama ne hrani.....

u vrtiću jede sama. a počela je stvarno dosta rano sama jest (naravno van kuće)
    No, evo, identicno kao i kod nas....

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Moj stariji krenuo je u vrtić s 2,5 godine i tada je tek počeo jesti sam. Nikada nam nitko zbog toga nije rekao ni riječi, ali osjećala sam se kad sam uvidjela da i najmlađim jasličarima daju da jedu sami. Mlađi sin koji je krenuo u jaslice s 13 mjeseci uredno se prilagodio i ODMAH krenuo jest sam, ni doma više nije dopuštao da ga hranimo...

I danas se pitam jesam li pogriješila što sam starijega hranila do 2,5 godine (on i danas jede sporo i svakako) ili samo treba zaključiti da su djeca različita... U našem vrtiću djecu su uredno puštali da jedu sami, nadgledali kako to rade, a onda po potrebi "nafutrali" do kraja. Nikad nitko nije ostao gladan, ali djeca su dobila PRILIKU da jedu sama.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

moja je počela jesti sama malo prije navršene prve godine, i inzistirala je na tome štrajkom glađu 8)
    ali vidim da je izuzetak
    i danas joj nekad stavim nešto ja u usta, nema pravila, i meni se iskreno čini bolje da dijete što ranije samo počne hraniti.

Ali u svakom slučaju, nije neka fora da te teta "opere", sve se može reći na lijep način. Zapitala bih se i nakakav se način odnosi prema djetetu :/ jasno mi je da ima previše posla i stresa, ali...

Nice avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

apsolutno je puno bolje da što prije postanu što samostalniji, jer je to dobro i za njihovo samopouzdanje.. no ja imam jednog ljenjivca koji bi prije umro od gladi nego stavio sam žlicu u usta :/

mašenka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Moju šogoricu je pedijatrica, tj fizijatrica na pregledu sa 6 mjeseci pitala da li mala sama svlači i oblači čarape , tako da....

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

jučer dođem doma i sin mi kaže kak ga je teta hranila ( i to ne jedna nego obje ), a ima 4,5 god 8) .

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj mašenka prvotno napisa
    Moju šogoricu je pedijatrica, tj fizijatrica na pregledu sa 6 mjeseci pitala da li mala sama svlači i oblači čarape , tako da....
    Sa 6 mjeseci i moji su uredno svlačili čarape (naročito mlađi), dolazila sam u napast da mu oblačim štrample i kad treba i kad ne treba... Stariji bi i dan danas da mu ja oblačim čarape (u 10. je godini ) i ne trpi ni jedne koje su mrvicu uže pa ih ne može navući jednom rukom...

A sad ozbiljno - možda je fizijatrica krivo rekla ovo s OBLAČENJEM čarapa, svlačenje je u toj dobi normalno i često.

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

o djzs
    za ove male se vise ne mogu sjetiti
    isla sam gledat slike da se prisjetim i vidim da su moji dosta cesto sami sebe hranili s godinu i pol

a kaj se vece djece tice ja mislim da bi djeca s 4 godine trebala sama sebe hranit - osim ak to ne mogu zbog neke smetnje u razvoju ili posebnih potreba
    ja znam da im je ljepse da im mama trpa hranu u usta i da je lakse nemat poslje klope za cistit stol i pod, ali ono - nemrem vjerovat da tak velika djeca ne jedu sama - kaj je tumac je tumac

sjecam se jednom lika sto je doso k meni i kaze gladan sam, jel imas kaj za jest
    i ja reko imam
    i stavim mu na stol u tanjuru neko meso i prilog
    i sjedi on tak
    i aj reko pa dobro - zakaj sad ne jedes
    a on meni - pa NISI MI IZREZALA MESO
    a ja :shock: :shock: :shock:
    pa zrezi si sam, imas bestek
    a on meni - MENI MOJA MAM UVIJEK IZREZE
    znas kaj, nisi normalan, a ni mama ti nije bas sva svoja
    i nisam ti ja mama milo moje ak oces jest moraces si sam narezat

i kaj mislite da si je narezao?
    nije
    uzeo je snicl i jeo ga rukama

ja sam imala jedno 25, a on mozda 23 godine
    mislimono, haloooooooooooooo

misla sam da se zeza
    al on je bio smrtno ozbiljan
    poslije sam ga jos valjda 20 put pitala pa dobro kakj edes kad dojes u restoran bez mame, a on meni da nij ejos nikad isao u restoran bez mame - cevapi se i onak jedu rukama, a pizzu mu izrezu s onim kotacicem u pizzeriji

paid avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

moj ima 18 mjeseci i hranjenje ga apsolutno ne zanima. strašno je napredan u svemu ali eto ne želi sam jesti. pokušavaaaaam ga motivirati igrama.
    I šta bi trebale mi mame djece koja neće da jedu sama pustiti ih da umru od gladi??

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa
    Sa 6 mjeseci i moji su uredno svlačili čarape (naročito mlađi), dolazila sam u napast da mu oblačim štrample i kad treba i kad ne treba... Stariji bi i dan danas da mu ja oblačim čarape (u 10. je godini ) i ne trpi ni jedne koje su mrvicu uže pa ih ne može navući jednom rukom...

A sad ozbiljno - možda je fizijatrica krivo rekla ovo s OBLAČENJEM čarapa, svlačenje je u toj dobi normalno i često.
    i ja bih rekla da je pitala zbog motorike, a ne zato što misli da bi se dijete trebalo samo oblačiti... moguće da ju je tvoja šogica krivo razumjela

mašenka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ma je, radi motorike, bili su vježbači i vjerovatno je bio ženin lapsus (nadam se ).
    Maša skoro od početka dohrane jede sama, eto takva je tvrdoglava u svemu i koliko je dobro toliko i izludim ponekad jer to traaaje, i treba presvlačiti, čistiti. Uvijek bi šiznula kad joj se približimo sa žlicom. E zato sad sa 18 mj traži često da ju se hrani, osim kad jede jušno onda hoće jedino samo žlicom (al bi usrećila tete u jaslicama).

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

u toj dobi nije jeo sam uopce. jer mu nisam dala

sad jede sam.

znao je imat faze da trazi da ga hranim, ili bi meni u krilu, uvijek je bilo povezano s duzim i cescim boravkom u vrticu ili mojim odsustvom. sad sve manje trazi. a i tada uvijek hranim i sebe paralelno, pa njemu postane dosadno cekat i na kraju uzme zlicu i nastavi sam.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Mukica prvotno napisa
    a kaj se vece djece tice ja mislim da bi djeca s 4 godine trebala sama sebe hranit - osim ak to ne mogu zbog neke smetnje u razvoju ili posebnih potreba
    ja znam da im je ljepse da im mama trpa hranu u usta i da je lakse nemat poslje klope za cistit stol i pod, ali ono - nemrem vjerovat da tak velika djeca ne jedu sama - kaj je tumac je tumac

:
    da su neke rode, sad bi vec o tome pisalo u novinama

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ma je, radi motorike, bili su vježbači i vjerovatno je bio ženin lapsus (nadam se ).
    Maša skoro od početka dohrane jede sama, eto takva je tvrdoglava u svemu i koliko je dobro toliko i izludim ponekad jer to traaaje, i treba presvlačiti, čistiti. Uvijek bi šiznula kad joj se približimo sa žlicom. E zato sad sa 18 mj traži često da ju se hrani, osim kad jede jušno onda hoće jedino samo žlicom (al bi usrećila tete u jaslicama).
    Ma bit će da je fizijatrica rekla da NAVLAČI (misleći NATEŽE) čarape pa je došlo do nesporazuma...

Što se motorike tiče, pitanje hranjenja je sasvim na mjestu. Naime, moj stariji je hranio sebi uho (nije mogao pogoditi usta), pa nas je to između ostalog dovelo do kojekakve dijagnostike kod neurologa i fizijatra itd. da ne strašim svekoliko pučanstvo (nije ništ ozbiljno i dijete je to uredno preraslo, osim ružnog rukopisa ništa od toga danas nije prisutno...).

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno Re: Teta nas oprala jer ne jede sam

Citiraj mama od formata prvotno napisa
    Moj voljeni ima 16 mjeseci i krenuo je u jaslice prije dva mjeseca. Danas sam došla po njega i teta me oprala kako on još samostalno ne papa, da sevidi da to radi mama. Uglavnom malo me to šokiralo, zar sa 16 mjeseci većina djece jede sama. Iskreno, nekad jede sam, uglavnom kad je u pitanju gušća hrana i kad imam vremena za spremanje i čiščenje poslije nereda koji zaostane. Svakako ne mogu reći da jede samo,ali da ne jede nikad samo i da nema već manje ili više uspješnih pokušaja ni to nije istina.
    Kako da se postavim? Nisam teti ništa odgovorila,ali u grupi je 8 jasličke djece na dvije tete, znači nije neka gužva a teta kaže kako nemaju vremena za posvećivanje puno vremena jednom djetetu. Pitam se onda ja ako drugi jedu sami kako onda nema vrijeme za moje..ako je to istina.
    Jesu li vaši jeli sami u toj dobi?
    Sa 16 mj. djeca i jedu sama,nije to ništa čudno,učenje djece na samostalnu prehranu je jedan od težih zadataka za roditelje a na nama majkama je da za svojim zlatom i počistimo nered,oj je npr.sam jeo od 13 mj.i bio je presladak,kad je krenuo u jaslice tete su bile oduševljene.
    Malo više truda i sve se da,a za fleke postoji veniš

dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Citiraj mala šapa prvotno napisa

Sa 16 mj. djeca i jedu sama,nije to ništa čudno,učenje djece na samostalnu prehranu je jedan od težih zadataka za roditelje a na nama majkama je da za svojim zlatom i počistimo nered,oj je npr.sam jeo od 13 mj.i bio je presladak,kad je krenuo u jaslice tete su bile oduševljene.
    Ne znam kolko to djece od 16 mjeseci jede samostalno, ali glavno da su tete bile oduševljene, to je ipak najbitnije

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

mala šapa

ne bih se složila s tobom da je dovoljno samo više truda :/ . Neka djeca jednostavno nešto žele a druga ne. Jedna mogu nešto ,druga ne. Moja mala jede od prvog dana dohrane sama ( ok, u pčetku sam ipak bila u milosti da joj gurnem žlicu u usta ), nikad ju nisam poticala, dapače i dan danas mi se kosa diže na glavi kad vidim gdje sve bude hrane . M isto tako jede sam ali ima dana i naravno hrane koju ne želi jesti i tada da ga ne gledam živčanog zbog gladi jednostavnije mi ga je sama nahraniti. Meni je fascinantno da mi našeg sina iz dana u dan učimo obuć čarape i da on to još uvijek ne zna :? , ne želi , a mala to sama radi valjda od kad zna za sebe....s tim da ju nikada nismo učili. I što sad :? , s M se ne trudimo dovoljno :?

Datum pristupanja
    Nov 2009

Citiraj dunja&vita:-))) prvotno napisa

Ne znam kolko to djece od 16 mjeseci jede samostalno, ali glavno da su tete bile oduševljene, to je ipak najbitnije
    a tete su uvijek oduševljene onime što njima olakšava posao ali eto kod nas je tako bilo ali su mu treći dan jaslica oduzele dudicu

Datum pristupanja
    Jun 2008

a tete su uvijek oduševljene onime što njima olakšava posao ali eto kod nas je tako bilo ali su mu treći dan jaslica oduzele dudicu
    Da, zbilja čudne žene, tako se razveselit ako ti nešto olakša posao... za razliku od ostalih profesija koje valjda mazohistički uživaju u stvarima koje im otežavaju dan???

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Citiraj Mrvna prvotno napisa
    Da, zbilja čudne žene, tako se razveselit ako ti nešto olakša posao... za razliku od ostalih profesija koje valjda mazohistički uživaju u stvarima koje im otežavaju dan???
    A čuj, kad si netko olakšava na tuđu štetu, onda to nikako ne podržavam (kao npr. forsiranje tete da dijete nauči samo jesti prije nego je uistinu spremno ili npr. kada dr.-i daju drip i kad ne treba- i općenito te struke koje rade sa živim bićima). Nisam im ja birala posao :/

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja mislim da to nema blage veze s tetama ili njihovom komocijom
    nego s tim da je vazno da djeca budu samostalna u toj mjeri da znaju koristiti pribor za jelo, a u dobi od 16 mjeseci su to svakako sposobna (neki dan nisam bila, a sad sam u to sigirna jer sam u zadnjih par dan avidjela bar 10 slika na kojima djeca od godinu dana drze zlicu i njome kompetentno stavljaju hranu u usta)

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Ne znam kolko to djece od 16 mjeseci jede samostalno
    ne znam ni ja koliko, ali sigurno sva ona djeca kojima je to dopusteno i ciji se roditelji ne sekiraju oko toga da ce morat pocistit svinjac koji ce nastat nakon sto oni budu jeli

bodo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

ne znam ni ja koliko, ali sigurno sva ona djeca kojima je to dopusteno i ciji se roditelji ne sekiraju oko toga da ce morat pocistit svinjac koji ce nastat nakon sto oni budu jeli
    samo veliki x

A vidim da su neke mame toliko nabrušene ne tete da mi je stvarno zlo.

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Nitko nije nabrušen na tete. Samo treba imati na umu da se dijete od djeteta razlikuje. Kao uostalom i teta od tete.

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ajde Muki, ne pretjeruj. Komadne stvari moja jede sama bez problema ali sa zlicom nikako nije u stanju samostalno jesti, ima 17 mjeseci. I sto sada?

Nice avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

2 Muki - ja bih bila prva i najsretnija da je on htio jesti i da jede sam. Kod nas je doma dopušteno svinjiti i zmazati sebe i stan...jooj nemaš pojma koliko puta sam željela da umoći žlicu i da je frkne negdje samo da se zainteresira za hranu :/ .....nje mi teško počistiti niti bi mi bilo, sve u stanu je podređeno nama i sve je perivo pa me baš boli živo kaj se maže ili ne....tak da ne treba generalizirati...
    a tete - pa normalno je da traže da se djeca sama hrane - to mije skroz ok. Pa tko će ih nahratniti od početka do kraja svih 20 :? ... djeca se trebaju osamostaljivati i vrtići tome i služe ali treba biti vrlo taktičan sa roditeljima jer su oni najosjetljiviji na svoju djecu. Mislim da je to teta trebala drugačije reći.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Ma daj, ne generaliziraj.

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

oke
    al nekaj ne kuzim
    ja generaliziram?
    a dunja&vita ne generalizira?

Nice avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ma dobro i ona no ja sam se osvrnula na onaj dio koji mene "boli"
    ne mislim da si željela reći nešto loše, samo hoću pokazati da uz svu moju extra volju i trud imam dijete koje je najblaže rečeno totalno zeznutno kad je prehrana u pitanju...hrana mu uopće nije faktor u životu, pa samim time i nema namjeru jesti sam

dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

oke
    al nekaj ne kuzim
    ja generaliziram?
    a dunja&vita ne generalizira?
    Ne, ne generaliziram. Činjenica je da se dobar dio djece sa 16 mjeseci neće uspjeti samo nahraniti.
    A isto tako ne stoji da su isključivi razlog tome roditelji koji djeci ne dozvoljavaju da jedu sama zbog toga da ne naprave nered.

Dakle, postoje djeca koja mogu samostalno jesti sa 16 mjeseci, a postoje i ona koja to ne mogu.
    Postoje roditelji koji se "plaše" nereda i postoje oni kojima to ne predstavlja problem.

Mukice, nemoj se nervirat

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Naravno, sve je to točno. Ni sva djeca ne hodaju s 12 mjeseci. Neka prohodaju s 9 a neka s 15 (kao moj sin mlađi).

Treba ih pustiti da idu svojim tempom ALI ne sputavati kad traže samostalnost. Nije to uvijek lako prepoznati. Ja sam imala dvije potpuno različite bebe, sad imam dva potpuno različita školarca. No big deal!

Ali u vrtiću je djeci od 16 mjeseci i te kako dopušteno da jedu sami i to se potiče.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •