Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: poklopac od štednjaka

Datum pristupanja
    May 2007

Početno poklopac od štednjaka

Prije nekoliko dana pukao nam je stakleni poklopac na štednjaku. MM je pekao panirane osliće u tavi, smanjio je vatru na najmanje, mislim da je tava dodirivala staklo ali to ne bi smjelo biti bitno.
    Odmaknuo se malo od štednjaka jer smo razgovarali i okrenuo je leđa. Odjednom se čuo prasak i staklo se raspalo u milijun komadića i bilo ga je po cijeloj kuhinji.
    Nije nam jasno zbog čega se to dogodilo i nije mi palo na pamet da je to uopće moguće. Do sad je baka često držala P. s jednom rukom kad je stavila nekaj na štednjak ili su bile u blizini kad se kuhalo, pa mi je drago da se to dogodilo kad ona nije bila u kuhinji.
    Je li moguće da se tak rasprsne ako je staklo bilo napuknuto? Svekar kaže da je moguće zbog razlike u temperaturi. Pekli su se smrznuti oslići i možda je negdje ostao komadić leda koji je odletio na staklo....nemam pojma.

Ima li netko nekakvu ideju zašto se to dogodilo?

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

što je to "pokopac od štednjaka"?

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ajoj, nisam znala kak to nazvati, ja zovem poklopac.

Ono staklo koje ide preko ploče za kuhanje, i uglavnom stoji otvoreno

Dragonfly avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Mislim da je to poklopac koji je sa stražnje strane spojen za štednjak, pa ga zatvoriš kad ne kuhaš na njemu, da se radna ploča ne prlja ili praši.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ovakav štednjak imamo i mislim na ovo staklo gore:

http://www.respectum-solum.hr/detalj..._perilica.aspx

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ja bih to reklamirala, bez obzira na to koliko je štednjak star.
    ne zbog povrata novca, nego zbog stvari koje su se mogle dogoditi da je dijete bilo u blizini, da je tvoj muž bio licem okrenut, da je komad stakla upao u lonac...
    pisala bih direktno proizvođaču jer takve stvari se ne smiju događati.
    ne bi tu smjelo biti govora o razlikama u temperaturi; radi se o štednjaku i normalno je da se hladno i vrelo često dodiruju (ili bih, valjda, nešto iz hladnjaka prvo trebala na suncu podgrijati, pa staviti na štednjak).

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Štednjak je star 5,5 godina. Napisat ću proizvođaču kaj se dogodilo, ali ništa ne očekujem...

Cookie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Nama je tako u tisuću komadića eksplodiralo staklo na pećnici. Iz čistog mira, ničim izazvano, pećnica nije bila uključena, ni na štednjaku se ništa nije kuhalo. Nikog nije bilo u kuhinji. (Srećom, mogla bih dodati).

Majstor koji je došao zamijeniti staklo nam je rekao kako se zna dogoditi, izuzetno rijetko, da staklo ima nekakvu mikropukotinu koju mi ni ne primjećujemo, onda se dogodi nekakva vibracija, npr. vani ispred kuće prođe kamion i kuća se zatrese, zavibrira baš na nekoj određenoj valnoj duljini koju to staklo "uhvati" i rasprsne se u tisuću komada. Izuzetno rijetko, ali događa se.

Jednom nam se isto tako iz čista mira razletila čaša koja je stajala na sred stola. Nitko je nije dodirivao i nikog nije bilo u krugu od dva metra.

Ovo je prvi put da čujem da se još nekome dogodilo nešto slično. Malo mi je laknulo jer sam već počela misliti da mi je kuća opsjednuta.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Cookie prvotno napisa
    Malo mi je laknulo jer sam već počela misliti da mi je kuća opsjednuta.
    Meni bi isto svašta palo na pamet da mi čaša nasred stola pukne iz čistog mira.

Mi imamo doma 2 stola od kaljenog stakla, znači da isto tako mogli bezveze puknuti?

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Sirius, kaljeno staklo se eventualno može raspasti na tisuću komada, ali obično ta stakla imaju foliju, pa se može samo raspasti (kao prednje staklo na autu) ali ne i rasipati. I komadići nisu oštri. Kaljeno je grijano na visokoj temperaturi, pa bi mikropukotine trebale nestati.
    Mislim da se to vrlo rijetko dešava...

Cookie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Sirius Black prvotno napisa
    Citiraj Cookie prvotno napisa
    Malo mi je laknulo jer sam već počela misliti da mi je kuća opsjednuta.
    Meni bi isto svašta palo na pamet da mi čaša nasred stola pukne iz čistog mira.

Mi imamo doma 2 stola od kaljenog stakla, znači da isto tako mogli bezveze puknuti?
    Pretpostavljam da bi teoretski mogli, ali je mogućnost za to tako minorna da nema smisla brinuti se. Pogotovo jer ti je već puklo staklo na štednjaku - znaš kako kažu, grom ne udara u isto mjesto dvaput.

Ipak, priznajem da si ne mogu pomoći i da nakon tih incidenata ne gledam baš blagonaklono na staklo. Još ne pijem iz plastičnih čaša, ali staklene stolove, vitrine i slično više volim nemati u svojoj blizini.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •