-
kada vam od ručka ostane pire krumpira...
ovo je moja izmišljotina kada mi je ostalo pirea od ručka, a bilo mi žao baciti.... dakle, mjere su stvarno odokativne, ali za neku orijentaciju, otprilike ovako:
1 šalica pirea,
1 šalica svj. sira
1/2 šalice griza (ili više po potrebi)
1 jaje
malo šećera ili javorovog sirupa
prstohvat soli
sve se lijepo umuti da bude smjesa kao za griz nokle. od smjese se rade žličnjaci i ubacuju se u kipuću vodu. kada isplivaju vade se šupljikavom žlicom.
za to se napravi preljev od:
vrhnja
pekmeza
malo cimeta
par kapi arome vanilije
mjere su isto odokativne, najbolje je probati pa dodati po ukusu.
naravno, može i neka slana varijanta preljeva (u tom slučaju u žličnjake ne ide šećer), ali nama je ovako baš fino za večeru.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma