Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: Zamrznuti ili usoljeni mix mljevenog povrća

s_iva avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno Zamrznuti ili usoljeni mix mljevenog povrća

Pokušavam naći na netu recepte kako sačuvati mrkvice, peršin, celer,i ostalo povrće za juhe, variva, umake na način da ih sameljem, izmješam i zamrznem.
    Ili, da ih posolim i spremim u tegle, pa u frižider?

Zna li možda netko kako??
    To bi mi skratilo vrijeme pripreme večere kada kasno dođem doma.

Dream avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ja povrće izribam (svako posebno) i svako stavim u svoju vrećicu (oko trećine vrećice, koju ili zavarim ili zatvorim gumicom na vrhu, pa sadržaj spljoštim u "ploču" debljine oko 1.5cm i tako zamrznem. Kad mi treba samo otkinem komad ploče koliko mi je potrebno za taj put, a ostalo vratim u vrećicu i u zamrzivač. (Zašto tako u "pločama"? Zato što kad staviš punu vrećicu ribanog povrća, kad se to smrzne, bude ti cijela kvrga, koju moraš čekati da se otopi da bi mogla odvojiti onoliko koliko ti treba za taj put, a otopljeno povrće nije tako fino kad se ide kuhati kao što bude kad se u vrući medij (vodu, ulje) stavi još zamrznuto...)

MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

buduci da smo minimalno 2 godine (ako ne i vise vegeta free kuhinja :D ) trazila sam recepte za dodatak jelima i na forumu nasla slijedeci nama je

http://www.crochef.com/index.php?page=recepti&id=415

tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Dream super ideja i savjet!

kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ja radim kao Dream, stim da povrće isječem na sitne kockice. Tako sam spremila i domaću sviježu papriku žutu, zelenu, crvenu. List peršina i celera sitno isjeckam i osušim.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •