-
Zamrznuti ili usoljeni mix mljevenog povrća
Pokušavam naći na netu recepte kako sačuvati mrkvice, peršin, celer,i ostalo povrće za juhe, variva, umake na način da ih sameljem, izmješam i zamrznem.
Ili, da ih posolim i spremim u tegle, pa u frižider?
Zna li možda netko kako??
To bi mi skratilo vrijeme pripreme večere kada kasno dođem doma.
-
Ja povrće izribam (svako posebno) i svako stavim u svoju vrećicu (oko trećine vrećice, koju ili zavarim ili zatvorim gumicom na vrhu, pa sadržaj spljoštim u "ploču" debljine oko 1.5cm i tako zamrznem. Kad mi treba samo otkinem komad ploče koliko mi je potrebno za taj put, a ostalo vratim u vrećicu i u zamrzivač. (Zašto tako u "pločama"? Zato što kad staviš punu vrećicu ribanog povrća, kad se to smrzne, bude ti cijela kvrga, koju moraš čekati da se otopi da bi mogla odvojiti onoliko koliko ti treba za taj put, a otopljeno povrće nije tako fino kad se ide kuhati kao što bude kad se u vrući medij (vodu, ulje) stavi još zamrznuto...)
-
buduci da smo minimalno 2 godine (ako ne i vise vegeta free kuhinja :D ) trazila sam recepte za dodatak jelima i na forumu nasla slijedeci nama je
http://www.crochef.com/index.php?page=recepti&id=415
-
Dream super ideja i savjet!
-
Ja radim kao Dream, stim da povrće isječem na sitne kockice. Tako sam spremila i domaću sviježu papriku žutu, zelenu, crvenu. List peršina i celera sitno isjeckam i osušim.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma