Pčelice....predivno...mislim da je ta blijeda crta odlična!![]()
Pčelice....predivno...mislim da je ta blijeda crta odlična!![]()
je...beta je 202..trebala sam u ponedjeljak na uzv i ponoviti ali nema šanse jer ovaj snijeg je koma
tek sad ovo vidim, pčelice moje iskrene čestitke
![]()
pcelice, cestitke i od mene! razveselila me vijest da ce ana dobiti bracu/seku!
Moj prirodni IVF je završio biokemijskom trudnoćom![]()
Mravak, bas mi je zaoNadam se da ce iduci postupak biti uspjesan, imate ga u planu, prirodnjak ili stimulirani?
zapisani smo u 1mj. prirodnjak i u 5mj. stimulirani..... nisam još 100 % sigurna da li ću ići....vrti mi se 100 stvari u glavi zbog biokemijske.....
mravak, samo hrabro naprijed, znaš i sama da nema pravila ~~~~~~~~~~
Pozdrav i da vam se pridružim iako nismo još 100% sigurno da krećemo na drugu bebu. No jako puno i intenzivno o tome razmišljamo ovih dana. Ne znam ni koliko je realno u to krenuti. Naime naša curica za koji dan puni 4 mjeseca. Plan je oduvijek bio da bi imali više djece i to što bliže jedni drugima po godinama pa bi na proljeće krenuli po bracu ili seku, ali ja i dalje dojim i nemam namjeru prekidati, a menstruaciju još nisam dobila. Mogu li u postupak dok dojim i dok mi se ciklus ne ustabili ili ću zbog toga ipak morati čekati? Znam da dok ne krenemo još ima vremena, ali eto motaju mi se svakakve misli po glavi pa da provjerim kakva su vaša iskustva.
dagnja, kod nas, KBO RIJEKA se ne može u postupak dok dojiš zbog hormona(ako ideš u prirodni primaš štopericu i poslije utrogestane).... ja bi na tvom mjestu što dulje dojila.... dojila sam 14 mj. i nema ljepšeg osjećaja i zdravije ishrane za dijete ....ali nitko ti ne može reći kada je najbolje vrijeme za ići u postupak po druge dijete, to ćeš morati sama odlučit.... ja se razmišljam da li sam prerano krenula u postupak, mala mi ima 18mj. i još uvijek je moram tu i tamo negdje dignuti i nositi i sada se pitam da li je biokemijska T bila zbog toga ili nema veze s tim....
Ne možeš u postupak dok imaš i kap mlijeka, tako su bar rekli mojoj frendici u Vg. Mi nismo dojili i zato smo krenuli u prvi postupak i prije nego što je malecka navršila godinu dana.
Dagnja super sto vec razmisljate o bebi no2, i meni je to stalno vec neko vrijeme u mislima. Meni je ginic nakon poroda savjetovao da pustim godinu dana od poroda da se tijelo oporavi od trudnoce i poroda pa da tek onda krenemo na drugu bebu i meni se to cini razumnim![]()
Ja sam ostala trudna u prirodnom postupku inseminacije, dakle samo sa štopericom, bez utrogestana nakon. Provjerit ću s doktorom kakava je procedura ovdje, ali ne mislim prestajati s dojenjem dok god malena ne bude spremna, što bi moglo potrajati. Ali eto zanimaju me opcije i iskustva da znam na što mogu računati.
Dagnja, ja sam ostala prirodno trudna kad mi je mali imao 14mj nakon prve menge od poroda. Dojila sam, ginekologica me dosta forsala da prestanem s dojenjem ali nisam htjela prekidati. Iskreno, od pocetka se moji datumi kad sam ostala T i oni su UZV nisu preklapali i sumnjala sam da to nece dobro zavrsiti, i na kraju sam imala spontani u 8.tt. Mislim i dalje da to nema veze s dojenjem ali ponekad se znam pitati sto ako. E sad, mlijeko mi nije stalo tako da sam nastavila dojiti do 2.godine a onda sam malog odbila sa cica. Meni nije dr kao Mravak inzistirao na prestanku dojenja, sve je ostalo na meni, ali mi je preporuceno da prekinem (stari dr.V. na kbc Ri). Na papirima uz menopur i decapeptyl pise da ne idu uz dojenje a nekako ni ja ne bi bas riskirala da se izluci u mlijeko.
Cura koju poznam ostala je prirodno trudna kad je mali imao 4 mj, dojila je do 6.mj.bebe a onda prestala, sve s malim je bilo okej.
Jos cu reci da mi je receno da dojenje inhibira progesteron radi prolaktina, da ometa implantaciju, da dojenje izaziva grcenje maternice i da dojenje smanjuje prokrvljenost maternice, sve od razlicitih ginekologa. Jako malo ce ih poticati dojenje i trudnocu zajedno. Ako ti je trudnoca uredna najvjerojatnije ce sve biti okej bez obzira na dojenje al ako bude komplikacija bit ce ti problem i dojenje i uspavljivanje te prve bebe i nosanje i hranjenje i presvlacenje (ukoliko ste ti, muz i beba sami), i cinjenica da joj se vjerojatno neces moci dovoljno posvetiti ako budes morala mirovati - ovo govorim iz mog iskustva. Inace sam isto planirala sto manju razliku medju djecom al eto, kod mene se u praksi to nije pokazalo izvedivo.
Kikica, hvala ti što si podijelila svoje iskustvo, puno se premišljam i puno je toga što i kako pa mi svako iskustvo puno znači iako znam da je na kraju na meni, tj. nama da donesemo odluku. A ja do nje još uvijek nisam došla, mm je tu više na čisto, ali ja ne želim prekidati dojenje i u neku ruku bih imala grižnju savjesti to napraviti zbog moguće trudnoće, a što ako do nje bude trebalo duže vrijeme za koje sam mogla nastaviti dojenje. Ne znam, mislim da je u redu pitati se i premišljati...
Ovaj dio sa premisljanjem sam imala i sama i bilo mi je zbilja tesko jer sam imala pravog cicoljupca. Nakon tog spontanog dogovorila sam ivf koji sam pomakla da bi mi mali mogao jos dojiti jer sto ako ga odbijem a ne ostanem trudna. Na kraju sam prosla dva ivf-a bez trudnoce a druga beba mi se zalomila opet prirodno. Mozda ce nekome cudno zvucati ali jos uvijek ponekad pomislim da sam malog mogla dojiti jos koji mjesec :/
i ja sam se razmišljala kako ću prestat s dojenjem jer bi išli po još jednu bebicu....i puno sam razmišljala..... i na kraju mala sama sa nekih 14mj. prestala tražiti cicu...a voljela ju je puno....na kraju je meni bilo teže što ona više neće...doslovno sam je stavljala na cicu ,a ona malo povuće i ode gledat reklame na tv...eto bez veze sam se ubijala od traženja odgovora kako i kada prestat ....
Mravak, to sam i ja cula, da nadju drugi interes i vise ne traze ciku. Mi smo probali i limun i kremu i flomaster i sve sto mi je palo napamet, mali bi jednostavno obrisao rucicom, obliznuo i nastavio dalje. Flaster i gazica u grudnjaku tipa cika je bolesna nisu mu predstavljali prepreku. Na kraju je isao spavati sa tatom, vozala ga u autu da zaspe i jednostavno sam mu nastojala sama skrenuti paznju na nesto drugo ili jednostavno nisam davala da doji. Vec sam bila debelo trudna s ovim drugim malim, proslo je bilo i vise od godinu da sam ga odbila od dojenja, sjecam se da sam jednom bila do njega bez grudnjaka, mislim da sam ga budila za vrtic a sebe usput oblacila...uglavnom, gospodina je cika poceskala po nosu, zasmekalo mu i on fino onako u polusnu - ham i povuce kao da nikad nije prestajao. Naravno da vise nije bilo mlijeka ali bas sam ostala![]()
Posljednje uređivanje od Kikica1 : 26.12.2012. at 22:53
Kikica1.... baš slatkopa sviđa mu se jako cika
Mislim sada je slatko, a vjerujem date je tada izludilo i iscrpilo
joj cure, kako kuzim ovo s dojenjem
mi smo krenuli po drugo kad je micika imala godinu dana, tu je negdje pocela nesto manje cikiti
dr. nam je rekao da bi bilo dobro da prestanemo, al nije inzistirao
ona je sama prestala s 14 mjeseci, a s 15 smo isli u postupak
mlijeko mi nikad nije skroz otislo, valjda se na ovo samo nastavio kolostrum jer sam cijlu trudnocu bez puno truda mogla iscjediti i vise od par kapi
imala sam krvarenje, ali i velik hematom pa to ne povezujem s ostatkom mlijeka
jedino sto je meni taj prekid dojenja bio traumatican, plakala sam tjedan dana, a ona super
mala micika je prestala nedavno, s punih 25 mjeseci, a mlijeka jos ima i bit ce ga sigurno jos dugo...
hocu reci, meni bas i nije opcija cekati da mlijeko ode, al bi me zbog njih bio strah uzimati stimulaciju, iaki sam na vise mjesta nasla da to nije neki problem....
Imala sam i ja dosta dugo mlijeka nakon sto sam prestala, ne ono da se prepunjuju dojke, al kad bi stisnula islo je van. To nije prepreka za ici u stimulaciju. Najjace mi je bilo sto je cijelo vrijeme dok sam bila trudna trubio kako ce i on cikati s bracom. Sad ne bi ciku stapom taknuo.
Moje iskustvo: dojenje omelo trudnocu spontani u 9mj. Doktori mi rekli isto kao i kikici1, poslije sam se znala priupitat jel bi drugacije zavrsilo da sam prestala dojit. Iz sadasnje perspektive prestala bih s dojenjem da zatrudnim. Inace sam oboje dojila 15 mj.
ja sam s trecim spontano ostala trudna dok sam dojila drugog i nikakvih poteskoca nije bilo. ja bih u prirodne postupke dok dojim..zasto ne? u stimulrane ne bih.
evo da se i ja skromno javim,nisam htjela do sad, u 6. mjesecu 2012. stimulirani postupak,VV, tri jajne stanice, samo jedna zrela i dobra.... sad sam ušla u 34. tjedan!!!![]()
nataša čestitam i sretno!
p.s. uskoro i ja planiram po drugu bebu![]()
Čestitke nataša.
i mi namjeravamo po još jednog juniora,mada mm poslije ovih tmurnih vjesti malo je![]()
Pozdrav svima, evo i ja bi se uključila ako mogu. Imamo curicu od 1,5 (zahvaljujući dr Baldani iz Petrove), međutim počeli smo razmišljati kako bi bilo lijepo imati još jednog člana obitelji. Naravno opet bi išli kod dr. Baldani pa me zanima, ako je još tko kod iste doktorice, ima li kakvih novosti, koliko se dugo čeka na konzultacije i na postupak? Hvala![]()
Naš drugi bebolinac upravo spava na meni...rodio se 07.02.2013. nakon prvog pokušaja IVF-a u Vinogradskoj.
Mala Maja čestitam. I moj drugi bebolinac je Vg beba i rođen je na isti dan, godinu dana prije. Uživajte![]()
kad vas čitam onda možda i ima nade za mene![]()
Mi nismo dobili zeleno svjetlo za drugu bebu, ne još dok god dojim pa čekamo, no znam da će biti kada bude suđeno.![]()
pozdrav ženice
može mi koja reći dali je po novom zakonu resetirani postupci ako ste rodile?
novi zakon daje pravo na 4+2 postupka bez obzira na to koliko je postupaka provedeno po milinovićevom zakonu.
inesz hvala na odgovoru.
nadm se da mi neće trebati 4 postupka.
Kod nas još ništa po pitaju druge bebice.... malu sam zanjela iz 4. postupka ....nadam se da ću i drugu bebu iz 4. postupka jer je taj na redu![]()
ja bila na kolsutacijama
dok prikupim dokumentaciju-sve potrebne nalaze idem u prirodni IVF
nadam se u 5 mjesecu jer smo se dogovorili da odradimo prirodnjake do godišnjeg pa ako ne upali onda idemo u stimulirani u 10mj
evo i nas konačno svi nalazi o.k. i od sutra smo u postupku FET-a na VV.......juuuhuuu idemo po seku ili bracu