Stranica 27 od 46 PrviPrvi ... 17252627282937 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,301 do 1,350 od 2276

Tema: trudilice za drugu bebu!

ANGEL_26 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Evo da se i ja ovde prijavim,danas smo 2dnt 3-dnevnih 10-stanicnog i 12-stanicnog embrija....

paty avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

budući da je zatišje na ovoj temi evo da se prijavim da dolaskom M krećem u prirodni

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

bravo cure!! samo naprijed !!

Pošto nam se spermiogram popravio, i dr.MPO nas uvjerava da mi to možemo i na prirodan način ostvarit , ovo ljeto će nam biti radno ..ako ne uspije na jesen idemo na daljne dogovore jer ne želim više čekati....da može na prirodan način zašto se nije zalomilo ovih 18mj.??? čisto sumnjam , ali eto probat ćemo lovit plodne dane i guzu gore nakon odnosa pa vam se javim ako upali

Zeljka33 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

evo da se ja opet prijavim...planiram pokrenuti se ponovno za drugo ...ne znam odakle da krenem...

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

zeljka ~~~~~~~~~~~

mravak, i mi smo gadjali plodne dane i sve sto ide uz to, al nista
    stize i treca ivf beba

Zeljka33 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

malo sam zakržljala sa informacijama i pozaboravljala od 2008. što sve treba pa sada proučavam....da li treba i za drugi put obaviti sve one hormonske pretrage krvi i briseve? Mislim to prvo sve srediti pa onda se naručito možda paralelno jedno privatno (dok čekam) i jednu u Petrovu gdje sam i zadnji put

Ginger, pa ti već treću bebicu ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Čestitam!

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Željka33 sve ovisi od bolnice do bolnice i od dr. do dr.

Najbolje je da se prvo naručiš na konzultacije kod svog MPO dr. i sve ćeš saznat.

Mi smo morali ponovo vaditi briseve i krvne nalaze (AIDS, Hepatitis , .....)

dani82 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Nije pretjerano aktivna ova tema... Ima li što trudilica za drugog/treceg bebača? Meni je u ponedjeljak prva folikulometrija u prirodnjaku

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

dani82 ja ispucala sve prirodnjake

i sada ne znam šta ću...ne ide mi se na stimulirani...dr. nas šalje na AIH jer nam se popravio spermiogram...još se razmišljam, na jesen bi trebala dalje....zasada lovime plodne dane i aktivna sam na temi prije začeća....

karla 1980 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

dani bok!

Ja Sam u fazi cekanja bete pa pisem Nakon transfera. Sretno na fm. U kojoj si klinici?

mravak sretno ti bilo za sto god se odlucila!

dani82 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

karla ja sam na kbc-u Rijeka... Nadam se da ćeš objaviti lijepu betu!!!
    Mravak jesi i ti kod profesorice?? I nama se popravio spermiogram i preporučena nam je insemenacija, ali ja nekako nisam bila za tu opciju, pa smo krenuli s prirodnjacima, vidjet cemo što cemo dalje.

paty avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

ja čekam M pa ću ponovno u prirodnjak u nadi da neće opet pobjeći folikul

strategija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Ginger čestitam
    Svim trudilicama želim debele pluseke i velike bete!!!

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Nisam kod profesorice...kod dr. V. sam..... ma tako mi teško pada odluka....inače u stimulaciji imam po 12jajnih stanica...dosat ih dogura do blastociste pa se razmišljam da ću od prve ostat trudna, i šta ću s ostalim blastocistama? baciti ih/ubit? to me tako muči...barem me vi razumijete....
    a što se tiče inseminacije, pa zar se ne bi zalomilo u ove dvije godine nešto da može tako? inseminacija i sex u plodne dane je skoro pa isto(nije baš isto , ali je blizu)....

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Citiraj mravak prvotno napisa Vidi poruku
    Nisam kod profesorice...kod dr. V. sam..... ma tako mi teško pada odluka....inače u stimulaciji imam po 12jajnih stanica...dosat ih dogura do blastociste pa se razmišljam da ću od prve ostat trudna, i šta ću s ostalim blastocistama? baciti ih/ubit? to me tako muči...barem me vi razumijete....
    a što se tiče inseminacije, pa zar se ne bi zalomilo u ove dvije godine nešto da može tako? inseminacija i sex u plodne dane je skoro pa isto(nije baš isto , ali je blizu)....
    mravak, sretno u pokušajima spontanog ostvarivanja trudnoće.

a ovo gore boldano ne razumijem. zamrzavanje embrija nije ubojstvo. toliko se borimo protiv da nas se označava kao ubojice djece radi zamrzavanje embrija, da sam baš iznenađena da misliš da i većina nas razmišlja da je zamrzavanje embrija ubojstvo djece.

svatko ima pravo na svoj stav, i na osbni izbor. meni se čini da postoji jednostavno rješenje za tvoje osobne dvojbe. da imam takve dvojbe-što sa preostalim embrijima- ne bih išla na ivf, odnosno ne bih išla u stimulirani postupak.

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

ne mislim da je zamrzavanje embrija ubojstvo djece , već me muči ako bi ostvarila trudnoću a ostali bi mi zamrznuti embriji, više njih, što s njima? ne znam da li bi išla na treće dijete....to me muči....

karla 1980 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

ne mislim da je zamrzavanje embrija ubojstvo djece , već me muči ako bi ostvarila trudnoću a ostali bi mi zamrznuti embriji, više njih, što s njima? ne znam da li bi išla na treće dijete....to me muči....
    Nama se upravo to dogodilo, iz dobitnog postupka nam ostalo 7 zamrznutih blastica. Jednu smo vratili prosli tjedan, cekam betu. Ako nam sada uspije za par godina idemo po ostale. Tako smo odlucili suprug I ja.
    Ukoliko ne zelis veliku obitelj onda bi stvarno trebala razmisliti... Kao i za sve ostalo, odluka je na vama.
    Zelim vam svu srecu kako god odlucite!

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

vidim da je kod tebe sve ok. moja preporuka ti je ići na klomifene. zasto ici na punu stimulaciju? dobit ćeš 2-3 js. to ti je dovoljno. sretno

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Ne moraš ih bacit/ubit, možeš ih i donirat. Možeš ići i na čiste prirodnjake, nije problem skuplji postupak zamijeniti za jeftiniji. Zakon omogućava obje opcije.

ljube avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

mravak, nitko te ne tjera da izabereš opciju oplodnje svih dobivenih jajnih stanica, to govori i Zakon o mpo, Člank 7., stavak 2.:

"(5) Iznimno od stavka 2. ovoga članka, ako bračni, odnosno izvanbračni drugovi žele oplodnju do dvije jajne stanice, u spolne organe žene unosi se dobiveni broj zametaka, a višak jajnih stanica zamrzava se, poštujući načelo sljedivosti."

tako da svaki par ima mogućnost izbora sukladno svojim stavovima i uvjerenjima.

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

ovo s klomifenima nije loša ideja, kako se ti postupci broje?

ljube avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

svaka stimulacija ovulacije (bila ona blaga s klomifenom/letrozolom ili konvencionalna s gonadotropinima) broji se kao stimulirani postupak

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Hvala svima na kritikama i savjetima ....htjela bi još jednog bebača....to znam...a u koji postupak ću ići ću razmislit.....

strategija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

I mene je malo kopkalo nakon ostvarene treće trudnoće što sa zamrznutim embrijima ali nažalost desilo se što se desilo i sada sam sretna da ako sve bude ok imam još 4 blastice koje me čekaju.

dani82 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj Argente prvotno napisa Vidi poruku
    Ne moraš ih bacit/ubit, možeš ih i donirat. Možeš ići i na čiste prirodnjake, nije problem skuplji postupak zamijeniti za jeftiniji. Zakon omogućava obje opcije.
    Zakon omogućava samo opciju da se stimulirani zamijene prirodnim postupcima, ali ne i obratno - znači ne mogu se prirodnjaci zamijeniti stimuliranim.
    Mravak razgovaraj malo sa svojim liječnikom. Mislim da ti opcija s kolomifenima ne bi bila loša, kao ni zamijena stimuliranog za prirodnjak. aza insemenaciju smatram da je gubljenje vremena!!

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj dani82 prvotno napisa Vidi poruku
    Zakon omogućava samo opciju da se stimulirani zamijene prirodnim postupcima, ali ne i obratno - znači ne mogu se prirodnjaci zamijeniti stimuliranim.
    Ovo "zakon omogućava obje opcije" se odnosilo na 1. opciju donacije i 2. opciju zamjene stimuliranog za prirodnjak...kamo sreće da omogućuje i trampu jeftinijeg za skuplji

tigrical avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Inesz prvotno napisa Vidi poruku
    mravak, sretno u pokušajima spontanog ostvarivanja trudnoće.

a ovo gore boldano ne razumijem. zamrzavanje embrija nije ubojstvo. toliko se borimo protiv da nas se označava kao ubojice djece radi zamrzavanje embrija, da sam baš iznenađena da misliš da i većina nas razmišlja da je zamrzavanje embrija ubojstvo djece.

svatko ima pravo na svoj stav, i na osbni izbor. meni se čini da postoji jednostavno rješenje za tvoje osobne dvojbe. da imam takve dvojbe-što sa preostalim embrijima- ne bih išla na ivf, odnosno ne bih išla u stimulirani postupak.
    Potpisujem Inesz i Argente. I ne dodajem ništa...jer nemam takta...

Mia Lilly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ginger, čestitam!

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Strategija, Mia Lilly hvala cure

mala bu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Ginger, svaka ti cast!
    Inace, i ja sam trenutno u situaciji da razmisljam ici po trece... Nisam ni sanjala da cu to ikad pomisliti, ali evo- nakon 5 ivf/icsi-ja, 2 uspjesno ostvarene trudnoce i 2 andela intenzivno razmisljam o tome.
    Naime, u posljednjem postupku mi je pohranjeno 6 oocita pa si mislim koliko mi ih je do sada baceno bilo bi mi zao ove svjesno unistiti...
    Kako ste znale u kojem stadiju su vam zamrznute js?
    Kaj mislite jel razlika izmedu djece od 18-20 mjeseci premala?( mislim znam da ce nece biti lako, ali ako netko ima iskustva

mare157 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Evo i mi se spremamo (za sad smo jojš u psihičkoj fazi pripreme) po drugu bebicu i sve više razmišlajm o tome koja je sreća dobiti pozitivni nalaz bete, ali mi se i sve više povrača kad se sjetim inekcija i punkcije "na živo". Kako ste se vi trudilice izborile sa tim. Znam da kad je želja za bebom jača od te muke koje mi stvaraju inekcije da će mi biti svejedno, ali sad kad sagledam sve unazad, muka mi je kad se sjetim svega što sam prošla i svega što me još čeka u toj borbi za novu srećicu.

sretna 1506 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Pozdrav svima i ja sam trudilica za drugu bebu.Da vam se predstavim

Ja 74,sve ok a svašta nešto,MM 72,olig.
    1.ivf-icsi VV 9-2003 3 emb.vraćena,prokrv.12.dan
    2.ivf-icsi VV 9-2004 2 emb.vraćena,beta 14.dan-330,19.dan-2580, 7+1 tj.kuca malo srce,15.06.2005.rodjen mamin najdraži poklon,naš sin 3600 g,52 dug
    3.ivf-icsi Kbc-Firule 2 emb.vraćena,14.dan +,16.dan beta-614,18.dan beta-950,20.dan beta-1600,uzv 7 tj.ne kuca srce,kiretaža
    4.ivf-icsi Kbc-Firule 2 emb.vraćena,prokrv.11.dan
    5.ivf-icsi Kbc-Firule 2 emb.vraćena,prokrv.12.dan

paty avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Dobro nam došla sretna 1506 i brzo postala trudnica!!!!
    Ja krećem u 10mj. u stimulirani postupak nadamo se uspjehu

sretna 1506 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Ja planiram isto 10 mj. ako sve bude ok.Ima li još netko da ide na drugu trudnoću,jel moguće da nema??

Matovila avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Dakle, provjerila. Zamrznuto ih je 7 na dva nosaca. Dakle, moguce je da npr. 3 od 4 koja se odmrznu prezive. Dr. kaze da ne bi smjela nikako vratiti vise od dva. Nego visak odbaciti. Razmisljam.... i meni je to neprihvatljivo... Dobro znam sve rizike visestruke trudnoce, ucila sam iz vlastitiog iskustva, ali opet nikako nisam za bacanje

paty avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Matovila ne znam u kojoj si klinici.I o kakvom bacanju oni pričaju?to je neprihvatljivo,što nisu bolje pohranili te JS(predpotstavljam da se o njima radi)Ja sam ostala trudna iz zamrznuti JS,imala sam ih samo tri.lijepo su se odmrzle,oplodila i 3 dan su sva 3 vračena jer ja nisam htjela čekati 5 dan.nema garancije da će se sve oploditi i naravno primiti.

Matovila avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ma joj, vec mi se mijesaju razni topici.... o ovome sam pisala na potpomognuta u privatnim klinikama. Dakle, iz jednog davnog postupka iz 2009. godine imam zamrtznuto 7 zemataka. U medjuvremenu se vec nekoliko puta zakon mijenjao i trenutno je zabranjeno vracati vise od dva zametka osim u iznimnim slucajevima. A po svemu sudeci ja taj iznimni slucaj nisam. A tada kad su zametci zamrznuti ja nisam pitala i odlucivala kako ce to biti. Ispalo je da su svih 7 zamrznuli u dvije slamcice (jedna s 3 i jedna s 4 zametka), dakle moraju ih odmrznuti skupa i teoretski moguce je da svi prezive zamrzavanje. I sto onda? Dr. kaze da po zakonu ne smije transferirati vise od dva.
    Prvi postupak je radjen u Viliju, kasnije je sve prebaceno u Betaplus i tamo namjeravam na FET.

paty avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

kod tebe se ipak rad o zamecima.ne znam kakva je praksa sa time ali meni je to glupa da se baca.ma ti ćeš ostati opet trudna tako da nema beda ako se i dogodi da koji i "bace".sve u svemu sreeetnoooooo!

sara38 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj sretna 1506 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja planiram isto 10 mj. ako sve bude ok.Ima li još netko da ide na drugu trudnoću,jel moguće da nema??
    Ja sutra idem po menopure pa do kraja tjedna počinje bockanje...

Šiškica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

A ja u četvrtak krećem ponovo na VV u lov na drugu bebicu!!!
    to je tek onaj prvi pregled i razgovor..
    Budemo vidjeli koliko nam bude trebalo ovaj puta..

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Super cure, baš mi je drago da krećete.
    Neka bude brzo-sretno!

paty avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Sara 38 dali ideš u Ri na humanoj?Vidim da ti je curica mjesec dana mlađa od moje bebe.

sara38 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Paty da, idem na humanu u RI. Svi postupci su bili u KBC RI. Ja sam kod dr. V.

sara38 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Na žalost, danas sam imala punkciju i nismo došli do nijedne js. Sada smišljam šta dalje i da li nastaviti.... Ići ću malo provjeriti hormonalni status....

paty avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

sara38 što se dogodilo?pa kako,kolko si imala folikula za punktirat?jakoooo mi je žaooooo!!!!
    nadam se da neću i ja imati takav scenari.

KLARA31 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

I ja se spremam u novi postupak, hormone izvadila,još briseve obavit i prikupit lovu i krećemo po bracu

kitty avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Evo i mene među vas... za sad samo pratim. Ali ozbiljno razmišljam o novom postupku dok sam još na porodilnjom, tamo netom prije nego A napuni godinu dana.

Šiškice, vidim da si ti na VV, jesi morala ponavljati kompletnu obradu (hormone, markere i to) ili si odmah na prvim konzultacijama dogovorila postupak?

nirvana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Iza nas je sek.ivf, na žalost neuspješan. Nisam ni imala neka velika očekivanja ali naravno da sam se nadala. I baš me nekako potreslo jer ne znam šta dalje. Novaca više nemam za privatno, u državne klinike nekako nemam povjerenja a nisam ni sama sa sobom načisto da li je vrijeme da konačno odustanemo. Kako vi razmišljate nakon neuspjelog postupka, da li bi stvarno trebala biti sretna što imam barem jedno dijete kao što mi svi govore?

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj nirvana prvotno napisa Vidi poruku
    Iza nas je sek.ivf, na žalost neuspješan. Nisam ni imala neka velika očekivanja ali naravno da sam se nadala. I baš me nekako potreslo jer ne znam šta dalje. Novaca više nemam za privatno, u državne klinike nekako nemam povjerenja a nisam ni sama sa sobom načisto da li je vrijeme da konačno odustanemo. Kako vi razmišljate nakon neuspjelog postupka, da li bi stvarno trebala biti sretna što imam barem jedno dijete kao što mi svi govore?
    naravno da trebaš biti sretna što imaš jedno dijete, ima li išta ljepše i predivnije od toga?! ali isto tako ne treba odustati od drugog, a veliki poklon onima koji idu i na treće.. ja sam svojevremeno rekla da dok je jajne stanice u meni ja neću odustati, i nisam! i sva sreća što nisam jer sad uz ono prekrasno prvo dijete ja imam još jedno. i naprosto ne vjerujem, imam dvoje djece, a na početku puta mislila sam hoću li imati i jedno?!.
    I da odgovorim na ono moje pitanje sa početka posta: ima li išta ljepše i predivnije od jedne uspješne trudnoće nakon IVF postupka? IMA! A to je sljedeći uspješni postupak IVF!
    ja imam dvije predivne curice, prva je uspjela od prve, ali za drugu sam se baš namučila i sad s njih dvije NIKO MI NIJE RAVAN!!!
    Raspisala se je , a samo sam htjela reći nemoj odustat! Uspije, SUPER, ne uspije SUPER, imaš jedno prekrasno dijete..dakle svakako je super, uspjeti jednom u ovim našim vodama je CIJELI SVIJET, uspjeti dvaput je nevjerovatno, ali moguće

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Citiraj nirvana prvotno napisa Vidi poruku

Kako smo imali zaleđene jajne stanice i mi smo krenuli u sekundarni, isto sam se kao i ti nadala , znala sam da je jako mala mogućnost za trudnoću...nakon neg. bete sam se isplakala,zbog neuspjeha, ali i zato što sam znala da me čeka još barem jedan postupak i PUNKCIJA....pa sam rekla mužu ajmo probat još prirodni, rekla sam mu u STIM- ne idem ...na kraju sam ispucala par prirodnih i sada jedva čekam stimulirani...kada smo krenuli po drugu bebu nisam baš bila sigurna ali sada znam da u meni postoji ogromna želja za još jednim djetetom -i ne znam zašto zamišljam još jednu curicu....

Inače sve postupke sam odradila u državnoj klinici, i meni je tamo dobro jer ne znam za bolje.....

Uzmi si vremena, razmisli još malo.....ako su samo financije problem odi u državnu kliniku...dok prikupljaš papirologiju još uvijek možeš razmišljat da li ćeš ići ili ne....uvijek možaš odustat od postupka...a čekanje na red u KBC je dugo....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •