Pozdrav cure
Evo da se i ja prikljucim ovdje, cekamo betu 06.03.
Prvi postupak za drugu bebu, inace sveukupno 5.-i.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Pozdrav cure
Evo da se i ja prikljucim ovdje, cekamo betu 06.03.
Prvi postupak za drugu bebu, inace sveukupno 5.-i.
Bubimitka držim fige za veliku brojku idući tjedan!!!!!
u subotu FET! naš prvi FET . Nikako dočekati sad tu subotu pa onda još čekanje za betu!
Hvala 123beba
Tulipan sretno!
Evobi mene brisevi i markeri napravljeni i krecemo u Cito u postupak sredinom 3mj![]()
Ja sam jučer pokupila lijekove i sada samo čekam menstruaciju (trebala bi za tjedan dana) da krenem!
Baš me pere neke pozitivna trema
Sretno cure!
Joss
Bubimitka81 i tulipan83, držim figice!
Mi smo odlučili da ipak ne idem na drilling. Strah me operacije, anestezije, eventualnih komplikacija.
Možda pokušamo još jednom ali ovaj put ne na VV.
Da li se može ići u IVF iz prirodnog ciklusa bez obzira ukoliko postoje zamrznute jajne stanice ili se one ipak moraju potrošiti prije bilo kakvog budućeg postupka? Pitam jer sam nedavno bila kod svog ginekologa koji mi je tada radio UZV i rekao da imam jedan lijepi folikul, maternica odlično izgleda za tu fazu ciklusa i pitao me zašto smo išli na IVF. Valjda je zaboravio da suprug ima oligoastenoteratozoospermiju. Uglavnom , rekao je da kod mene bez problema može ići IVF sa jajnom stanicom iz prirodnog ciklusa . Prvi stimulirani IVF nam je bio uspješan i iza njega nam je ostalo 9 zamrznutih stanica, ali iskreno htjela bih izbjeći šopanje hormonima ako ne treba.... Da li se u prirodnom postupku uzima nešto od hormona?
Uzima se vise nego u postupku sa smrznutim jajnim stanicama. Obzirom da imate velik broj smrznutih stanica mislim da ti se to vise isplati jer mozete napraviti selekciju embrija i vratiti najbolji.
Samo što uspješnost sa smrznutima svi znamo kakva je...pa bih svakako izbjegla bespotrebno šopanje hormonima. Naravno nikad se ne zna, ali ne polažem neke nade u uspješnost tog postupka. Na žalost mi smo bili u onom vakumu kad su se smjele zamrzavati jajne stanice. A da li treba proći neka pauza nakon sekundarnog postupka da se krene u novi postupak?
Bubi, grlim![]()
Imate li smrzlića?
Mislila sam da nikad necu pisati na ovoj temi jer mi je dugo i sama pomisao na trudnocu izazivala hiperventilaciju. Cak sam isla i kod psihologa na neku vrstu terapije. Neznam da li je to pomoglo ili je jednostavno vrijeme ucinilo svoje, ali eto napravila sam konacno termin za konsultacije 27.03. kod mog MPO, pa da i mi krenemo. Nemam vise smrzlica, moram opet ici na stimulaciju. Drago mi je da ovdje vidim poznata imena u ocekivanju bebica (Vala Mala tebi poseban pozdrav
i cestitam na trudnoci ).
Ja sam pri kraju stimulacije - štoperica će biti danas ili sutra pa onda punkcija.
Situacija je o.k., nadala sam se da će biti više folikula (8 ih je), ali šta je tu je-nadam se najboljem
@alma-gdje ideš u postupak?
I ako nije preintimno pitanje - vidim da si imala nekoliko puta poz.bete nakon postupka (117, 110) ali ništa od trudnoće/bebe, u čemu je bio problem?
Alma, sretno dalje. Rodile smo u dva dana razmaka i super da ste krenuli i po drugo djetešce.
Posljednje uređivanje od andream : 12.03.2015. at 12:26
Mislim da je problem bio u snizenom S proteinu. U zadnje postupku sam koristila heparin od prvog dana embriotransfera i aspirin.
Dali ste nakon upjesnog postupka dobile isti protokol kada ste krenule po drugu bebu?
pozdrav!!
evo da i tu javim. danas vadila betu koja je 373!!! 28.2 je bio FET dvije 5dnevne mrvice!!! a stimulacija je bila u 11mj i tada transfer odgođen zbog hiperstimulacije.
Tulipan, cestitam i ovdje!
Ja sam od danas betocekalica...obavljen transfer 4-stanicne mrvice,moglo je i bolje ali ne gubimo nadu![]()
Ja prijavljujem neg.betu
A tulipan je pisala na odbrojavanju da je nažalost trudnoća završila kiretažom...![]()
maca2, žao mi je.
da, u petak bila na kiretaži.. sad pauza pa opet u akciju..
drage trudlice, ne znam tipkate li jos negdje, pa cu se ovdje ubaciti. vec jako dugo radimo na bebi. prve dvije godina nas uopce nisu ozbiljno shvatili, napravljeni su papa, hormoni, brisevi, krv, spermio sve je bilo ok. folikulometrije i ciljani-o bodova. stalno slusamo da smo premladi (skoro trideset) i da ima vremena, da se opustimo, "doci ce kad se najmanje budete nadali" ...uh.... jucer sam izasla iz bolnice nakon operacije, iduci bih tjedan trebala na folikulomeriju, ali mi to nema smisla jer se ne mogu pomaknuti, pijem antibiotike i moram mirovati jer je sav ogroman.
buduci da ste sve to prosle, kako da se postavimo? kako krenuti naprijed? sto traziti?
draga centar,
žao mi je da nisam ranije vidjela tvoj post.
ako sam dobro razumjela imala si operaciju radi koje si još na terapiji antibioticima i mirovanju, na folikulometrije bi trebala ići u ovom tjednu koji je pred nama?
pretpostavljam da si imala gnekološku operaciju. jesu li folikulometrije dogovorene radi praćenja postoperativnog stanja ili u svrhu liječenja medicinski potpomognutom oplodnjom?
ako su folikulometrije određene radi neke vrste postupka pomoći oko začeća (ciljani odnosi, intrauterina inseminacija) ili radi izvantjelesne oplodnje-razumno je da to odgodiš za vrijeme kad ćeš se potpuno oporaviti, biti spremna za takve postupke liječenja i za trudnoću koja može doći nakon toga![]()
javi nam se, napiši više o stanju i planovima, bit će forumašica koje će spremno odgovoriti na tvoja pitanja.
![]()
Ej Zeljkice jesamevo ja cekam betu 17.04
vracene dvije blastice i dvije smrznute.
Super, sretno i da beta bude lipa velika!!!!! ! Pa javi betu nemoj se sakrivati!A neznam možda idući mjesec.
Hej moje drage Rodice....ovako imam par pitanja. Poradili bismo na drugoj bebi.
Prvi IVF koji nam je uspio nakon dugo vremena i došlo je na svijet to malo prekrasno čudo dogodio se 2012. potpomognutom na Vuk Vrhovcu.
E sad malac hoće sekuNaravno to sve ovisi o Onom gore
Zanima me kakva je sad procedura i da li je sve ostalo isto? Kak to ide nakon prvog uspješnog IVF-a?
Pretpostavljam da se nalazi rade svi ispočetka? Opet treba proći ono pravno savjetovanje? Da li je IVF za drugo dijete ide preko HZZO-a ili se plaća? Koja je dobna granica i koliko besplatnih (ako ih ima) postupaka imamo pravo preko HZZO-a za drugo dijete? Samo se naruči na prvi pregled uputnicom izabranog ginekologa ili se trebaju donijeti još kakvi nalazi osim starih. Čula sam da je dr. Alebić koji je nama radio postupak otišao sa Vuka, pa me zanima tko sad radi? Samo doktorica ili imaju i nekog novog? Unaprijed zahvaljujem na odgovorima!
Malecka mislim da imas pravo na 4stimulirana i 2prirodna. Za doktora ti neznam odi na temu potpomognuta u VV i tamo ces dobiti sve potrebne informacije. Dobna granica za drzavne klinike ti je 42godine.
Evo da se ja malo javim sad o svome stanju ili ti ga ludilu ne znam kako da to nazovem. Iskreno jedva sam cekala krenuti u postupak i zamisljala kako ce to sve izgledati i kako cu doziviti sve to jer sad nisam sama imam dijete doma. Mislila sam aj odradim jos jedan postupak u nizu pa ako bide beta bude super ako ne nikom nista. No medutim mene je ovaj postupak psihicki slomio a vidim i muza. Jurila sam svaki dan u Split pa pravo na posao.Malu nisam vidila tjedan dana kako treba....pogubila konce ne znam kako da to kazem.. Punkcija prosla super nisam je osjetila...bolovi su me neki poceli ludi 4dan nakon punkcije toliko jako da niisam mogla iz kreveta. Kako doslo tako proslo. Eto u subotu 4.04vracene dvije blastice i dvijw smrznute. Aj prosli tjedan nekako ali ovaj nikako da prode...svasta mi se mota po glaci pa sam napravila i test 9dnt i negativan..polomila sam se.....srce boli i suze na sve strane.... Psihicki me to sve ubija vraca u sve ove godine provedene u MPO vodama i kuzim da ne mogu vise plivati tim vodama moram ici vani utopit cu se...imam jos dvije blastice za FET i gotovo ja ne mogu vise plivati tim vodama....ne mogu....
Corinall držim fige da beta ipak bude lijepa velika pa da isplivas ia svega sretna!!!!
Joj corina, ja sam isto mislila da bi borba za drugu bebu bila lakša, al vidim da to nije baš tako, ne samo iz tvog posta nego i iz drugih primjera.
Ja ti želim pozitivnu betu i uspjeh sa FET-om!